gravatar

Edisi Hiburan

Edisi Hiburan


Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Posted: 31 Mar 2011 11:35 PM PDT

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Chef Wan Keliling Dunia dalam Travelogue Ekspedisi 2011

Posted: 31 Mar 2011 10:01 PM PDT

PENGEMBARAAN EKSPEDISI 2011 BERMULA APRIL INI!

Rancangan masakan dan pengembaraan atau "travelogue" terbaru iaitu Ekspedisi 2011 telah pun memulakan pengembaraannya sejak Januari lalu. Kini, Ekspedisi berwajah baru ini bakal menemui penonton setia TV9 pada setiap Isnin, jam 9.30 malam bermula 18 April 2011 ini.

Seperti yang sedia maklum, selebriti chef Nombor Satu Malaysia, Dato' Redzuawan bin Ismail atau lebih disenangi dengan panggilan Chef Wan akan membawa penonton mengembara ke hampir 11 buah negara seluruh dunia. Pengalaman, kepakaran dan kepetahan beliau sudah semestinya dapat membuatkan Ekspedisi 2011 ini semakin menarik dan menjadi rancangan yang mesti tonton.

Chef Wan TV9

Ekspedisi 2011 kali ini merupakan kerjasama antara TV9 dan juga MASHolidays yang juga turut menaja lokasi-lokasi pengembaraan. Pengembaraan ke serata dunia telah pun bermula dengan negara China iaitu di Beijing dan pengalaman di negara itu ingin dikongsikan oleh Chef Wan bersama penonton setia TV9 menerusi program Ekspedisi 2011. Antara tempat menarik yang ingin dikongsikan adalah pengalaman mendaki Tembok Besar China, melawat ke Kota Larangan yang juga merupakan kompleks istana terbesar di dunia

Rombongan yang mengikut program Ekspedisi ini berpeluang untuk mendaki Tembok Besar China, melawat Kota Larangan iaitu kompleks istana yang terbesar di dunia, Istana Musim Panas dan Dataran Tiananmen. Chef Wan juga turut menyelitkan aktiviti membeli-belahnya di sekitar Jalan Wang Fu Jing, iaitu kawasan kawasan membeli-belah terkenal di negara China yang telah wujud sejak 300 tahun lalu.

Ekspedisi 2011 masih lagi mengekalkan konsep yang sama iaitu menampilkan masakan istimewa dan tempat-tempat peranginan menarik di serata dunia. Dato' Chef Wan juga turut mencuba makanan tradisional daerah Xin Jiang iaitu daging panggang yang dibakar di atas bara api beserta garam, jintan putih dan serbuk lada. Makanan eksotik dan pelik yang dikongsikan bersama penonton semua merupakan antara elemen terbaru yang disuntikkan di dalam program travelogue ini. Selain daripada itu, Chef Wan dan krew penerbitan Ekspedisi juga turut berpeluang menyaksikan pertunjukan akrobatik yang sememangnya sinonim dengan Negara China.

Selain daripada Negara China, rombongan krew Ekspedisi turut berkesempatan menjalani rakaman mereka ke Rangoon, Dubai, Mumbai dan Shanghai. Di Yangoon, Myanmar contohnya, Dato' Chef Wan akan membawa penonton melihat keindahan binaan Pagoda Shwedagon. Pagoda yang menjadi tempat bersejarah Myanmar itu diperbuat daripada emas, batu permata dan berlian.

Myanmar sememangnya dikenali ramai dengan keunikan senibina mereka dan itulah yang ingin dikongsikan kepada semua menerusi Eskpedisi ini. Setelah itu, Dato' Chef Wan terus membawa penonton ke Tasik Kandawgyi atau lebih dikenali sebagai Royal Lake. Di sana tersergam indah sebuah bahtera menarik yang juga merupakan restoran terapung diberi nama bahtera Karaweik Palace. Sambil menjamu selera, tetamu restoran turut dihiburkan dengan tarian kebudayaan tradisional Myanmar.

Pengalaman yang paling tidak dapat dilupakan oleh Dato' Chef Wan adalah ketika membuat rakaman di Dubai. Apakan tidaknya! Selalunya gambar bangunan tertinggi di dunia hanya sekadar dilihat di dalam akhbar-akhbar dan televisyen tetapi kini bangunan Burj Khalifa yang tersergam hebat itu berada di depan mata. Penonton yang ingin melihat rakaman di Dubai bolehlah terus bersama Ekspedisi pada 2 Mei nanti.

Selain daripada bangunan terhebat dunia, di samping tempat-tempat lain seperti Burj Al Arab, Masjid Jumeirah, The Palm dan Muzium Dubai. Pengalaman lebih menarik dirasai oleh Chef Wan dan krew penerbitan ketika menyusuri padang pasir menggunakan kenderaan pacuan empat roda (Dune Bashing) ke kem di tengah padang pasir. Di kem, penonton dapat melihat Chef Wan melakukan pelbagai aktiviti padang pasir seperti menunggang unta, melukis henna, menonton tarian belly, menikmati hidangan BBQ khas dari kem.

Setelah penat menjelajah ke negara China, Myanmar dan Dubai, Chef Wan akan meneruskan lagi penjelajahannya dan berkongsi pengalaman beliau terutamanaya makanan eksotik dan pelik yang terdapat di negara-negara yang dilawati seperti Mumbai di India, Shanghai (China), Capetown (Afrika), Paris, Adelaide (Australia) dan Auckland (New Zealand).

Untuk terus bersama Ekspedisi dan juga Chef Wan, jangan lupa temujanji anda bersama TV9 pada setiap Isnin, jam 9.30 malam bermula 18 April 2011 ini.

Chef Wan TV9

Chef Wan TV9

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Chef Wan Jadi Pengacara Ekspedisi 2011 di TV9
  • Buatan Orang dan Chef Mana Yang Sihir Chef Wan?
  • Penjelajahan Homesray dalam Program Keliling Kampung
  • BELAJAR MEMASAK SAMBIL MENDENGAR TIPS-TIPS BERGUNA
  • Rusdi Ramli, Jue Aziz, Zul Yahya Dalam Drama CHEF MASIN PAHIT 4 RASA
  • Selebriti Jayakan Dapur Remaja
  • Eira Syazira, Yatt Hamzah Dalam Drama Jejak di TV2
  • Gambar Selebriti di Media Prima Television Networks Screenings 2011
  • Jennifer Hudson Red Carpet 2011 Grammy Awards
  • Gambar Serina Redzuawan di Pelancaran Mifa 2009
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Langgan & Tonton Ratu The Movie di Astro First

    Posted: 31 Mar 2011 08:17 PM PDT

    Salam pembaca semua,

    Hari ini dah pun 1 April 2011. Cepat betul masa berlalu. Bulan April dah mula menjengah. Hari ini juga Budiey diberitahu filem Ratu The Movie telah menemui penonton di Astro First. Jadi, kepada pembaca budiey.com yang masih belum lagi menonton filem ini, jangan risau, ini peluang untuk korang layan filem drama thriller ini di kaca TV bersama dengan kawan-kawan dan keluarga.

    Nak langgan senang sahaja, hanya tekan butang saluran Astro 480, pilih poster filem RATU THE MOVIE dan ikuti arahan yang diberikan.

    poster ratu the movie

    Seperti ada aura tersendiri bagi filem Ratu The Movie ini apabila orang perseorangan masih memperkatakan berkenaan filem ini sehingga sekarang walaupun sudah dilepasi beberapa buah filem baru yang sedang ditayangkan di pawagam sekarang.

    Sama ada positif atau negatif, itu terpulang kepada hak individu itu sendiri kerana masing-masing mempunyai pendapat tersendiri dan siapalah manusia yang boleh menyekat kebebasan bersuara manusia yang lain. Apa yang pasti, produksi Ratu The Movie tetap berdiri di atas kaki sendiri untuk terus maju ke hadapan ditambah dengan sokongan padu yang diberikan oleh penggemar-penggemar filem tempatan yang sentiasa menghargai kemunculan filem-filem baru di pawagam.

    Ada diantara mereka memaklumkan keadaan cuaca yang nampak tidak begitu mengizinkan punca mereka tidak dapat ke panggung, tambahan jalan yang terlalu sesak. Hujung minggu pula terikat dengan komitmen ke rumah-rumah orang kahwin. Mereka akui tertarik melihat trailer filem yang sering dipaparkan di televisyen mahu pun di web-web internet.

    Meriah sungguh promosi filem ini. Tapi sayang, kesuntukkan masa. Mungkin juga pertaruhan tarikh penayangan yang dipilih tidak tepat dengan musim orang rajin ke panggung, lagi-lagi terpaksa pula bersaing dengan filem-filem yang lain. Tidak mengapa, masih ada cara lain untuk mereka berpeluang menyaksikan filem ini. Filem yang diyakini bagus tak mungkin akan disiakan begitu saja dan mereka begitu gembira dengan berita ini.

    Berbekalkan kepercayaan terhadap filem ini, pihak Astro First bersetuju untuk membawakan filem Ratu The Movie ini secara eksklusif ke kaca televisyen. Memahami genre filem ini yang lebih terasa moodnya jika ditonton bersama keluarga secara santai di rumah, ianya pasti akan mendapat sambutan yang menggalakkan.

    Ketua Pegawai Eksekutif Line Clear Motion Pictures (LCMP) merangkap produser filem Ratu The Movie, A. Latiff Mohaideen ketika ditanya mengenai filem yang kini berada di Astro First itu memberikan jawapan ini, "Kita akan 'memahkotakan' kembali Ratu The Movie melalui Astro First untuk menunjukkan yang kita tidak pernah berputus asa untuk sentiasa membawa pembaharuan dalam industri perfileman. Saya akui sambutan yang diterima di panggung-panggung adalah sederhana tapi itu tidak bermakna filem ini tidak bagus kerana rata-rata penonton yang sudah menonton filem ini memberikan reaksi yang baik. Cuma mungkin pemilihan tarikh tidak sesuai menyebabkan filem ini mempunyai penonton yang berjumlah kecil. Kini kita bersama Astro First membawakan secara eksklusif filem Ratu The Movie melalui medium paling mudah untuk mereka yang ingin menonton filem ini tetapi tidak mempunyai masa untuk ke panggung iaitu televisyen."

    Usaha itu tangga kejayaan. Mungkin inilah pegangan produksi Ratu The Movie ini. Memang sukar untuk menerangkan dengan kata-kata apatah terlalu banyak lemparan negatif terhadap filem ini walhal ia datang dari mereka yang tidak menontonnya lagi. Usaha produksi ini untuk membawakan sebuah filem yang merupakan satu genre terbaru di Malaysia di mana ia menggabungkan program realiti dan filem, digarap kemas oleh pengarah yang sudah berjaya dengan lebih 30 buah filem, Prof. Madya A. Razak Mohaideen harus diberi sokongan.

    Bukan mudah menghasilkan sebuah filem yang mana watak-watak utama dilakonkan oleh 10 pendatang baru yang tidak pernah mempunyai pengalaman berlakon sebelum ini. Tetapi produksi ini terlalu berani, kata mereka untuk melahirkan pelapis-pelapis baru, kita perlu berani mendedahkan mereka. Sayang jikalau bakat-bakat yang telah ditemui ini disimpan, alasannya mereka masih baru, tiada pengalaman, jadi siapa yang bertanggungjawab untuk memberi mereka pengalaman kalau bukan produser filem sendiri?

    Disebabkan keyakinan ini, maka sekali lagi mereka ingin 'memahkotakan' RATU The Movie melalui Astro First bermula 31 Mac ini. Peluang kedua untuk penggemar filem tanah air menonton dan menilai sendiri filem yang dibintangi pelakon-pelakon baru seperti Tasha Shilla, Bkay Nair, Farah Rahman, Farahin, Jazzy, Sue, Arizan , Elya, Shazlyn dan dimantapkan lagi dengan gandingan barisan pelakon popular seperti Eizlan Yusof, Fouziah Gous, Yusry KRU dan Azlee Khairi.

    Ratu The Movie, sebuah filem bergenrekan realiti penggembaraan menampilkan 10 gadis jelita yang berjaya memasuki peringkat akhir program realiti 'Pesona Ratu'. Mereka terpaksa bersaing sesama sendiri dari segi fizikal mahu pun mental untuk memastikan mereka memenangi gelaran sebagai Ratu. Namun ia tidak mudah seperti disangkakan mereka.

    Begitu banyak cabaran serta bermacam halangan yang terpaksa mereka tempuhi di samping menerima hakikat erti kehidupan sebenar sepanjang mereka terlibat dalam program realiti tersebut. Mempunyai kisah hidup yang berlainan di kalangan mereka, itulah yang harus mereka rungkaikan untuk memiliki gelaran Ratu. Adakah Ratu yang dipilih di dalam filem layak menjadi Ratu dalam industri perfileman kita? Anda tentukan.

    Untuk melanggan, senang sahaja, cuma tekan butang saluran Astro 480 dan ikuti langkah-langkah yang dipaparkan. Selamat menonton.

    Temubual Budiey Bersama Azli Pelakon Ratu The Movie

    Temubual Budiey Bersama Jazz Pelakon RATU THE MOVIE

    Temubual Budiey Bersama Shazlin Pelakon RATU THE MOVIE

    Temubual Budiey Bersama Farahin Pelakon Ratu The Movie

    Temubual Budiey Bersama Fara Rahman Pelakon Ratu The Movie

    Temubual Budiey Bersama Aliya Pelakon RATU THE MOVIE

    Temubual Budiey Bersama Tasha Shila Pelakon RATU THE MOVIE

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Promo: Dapatkan Majalah Cinema Online Keluaran April Sekarang!
  • Selamat Hari Jadi ke 38 Afdlin Shauki
  • Gambar Selebriti di Pelancaran Astro B.yond
  • Profile Marsha Milan Londoh
  • FILEM SETEM & MARHABAN DI ASTRO DI PAKEJ MUSTIKA
  • Road Tour Ratu The Movie Jelajah Seluruh Malaysia
  • Trailer Movie Saus Kacang Lakonan Marsha Milan Londoh
  • Pertandingan Ratu Jumbo 2010 di Sungei Wang Plaza 26 Oktober
  • Elemen Program Realiti dalam RATU THE MOVIE
  • Jom Tonton Drama Luna Fantasiku
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    OHBULAN!

    Posted: 31 Mar 2011 11:30 PM PDT

    OHBULAN!


    (Gambar) Cico Anak Uji Rashid Akan Ikut Jejak Bob Lokman?

    Posted: 31 Mar 2011 07:40 PM PDT

    Selepas Bob Lokman mengundurkan diri daripada dunia hiburan dan menyertai PAS, nampaknya ada artis lain yang mengikut jejak langkahnya. Pada 30 Mac 2011, kelibat Cico anak kepada Uji Rashid kelihatan bersama dengan Bob Lokman dan Ustaz Zulkifli Ahmad selepas kuliah mahgrib yang dijalankan di Masjid Al Azim, Pandan Indah.

    Mungkin, kehadiran Cico hanya kebetulan, mendengar kuliah tiada salahnya, kan?

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Daphne Iking Covergirl Majalah Gorgeous

    Posted: 31 Mar 2011 07:24 PM PDT

    Daphne Iking yang lebih mesra dengan nama barunya, Dahlia membuat kemunculan sebagai covergirl untuk majalah Gorgeous. Edisi terbaru ini memaparkan kisah Daphne Iking setelah memeluk Islam & berkahwin dengan suaminya, Joe. Tidak ketinggalan juga, kisah bekas suaminya turut dimuatkan dalam temubual ini, mungkin berkaitan dengan prosiding mahkamah yang penuh kontroversi beberapa bulan yang lalu.

    Kami ada terbaca beberapa komen yang mengkritik hebat penampilan Daphne Iking untuk majalah ini. Ada yang berkata, Daphne Iking bercakap mengenai Islam, tapi pemakaian tidak menunjukkan ciri-ciri tersebut. Kami bukan tidak bersetuju dengan pengkritik tersebut, ada benarnya, cuma sebagai orang yang matang,  ada perkara yang perlu diambil kira sebelum sesuatu kritikan dibuat.

    Kami tak salahkan Daphne 100% kerana dia baru sahaja memeluk Islam & sudah semestinya setiap orang memerlukan masa untuk berubah. Jangan'lah dikritik sangat saudara baru ini dengan macam-macam tomahan, sepatutnya kita berikan nasihat & panduan secara lembut. Baru'lah lebih berkesan!

    Ramai lagi selebriti yang sejak dilahirkan beragama Islam sampai tua bangka pun masih seksi-menyeksi. Kononnya urban style. Itu tidak pula nak ditegur, kan?

    Jadi, pandai-pandai'lah fikir sebelum mengkritik seseorang. Berikan masa, nasihat secara lembut. Itu lebih baik.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Sensasi

    Posted: 31 Mar 2011 11:08 PM PDT

    Sensasi


    Rahsia Cawat Tarzan akhirnya diketahui Sang Monyet

    Posted: 31 Mar 2011 08:00 AM PDT


    Monyet : Tarzan…, kenapa engkau sorang je yang pakai
    cawat? Kami semua tak pakai. Ada apa-apa rahsia ke?

    Tarzan : Tak ada apalah!

    Monyet : Kita kan kawan baik. Takkan nak berahsia kut?

    Tarzan : Aku kata tak ada…, tak ada lah!

    Monyet sungguh rasa tak puas hati dengan jawapan Tarzan. So dia
    pun ajak kawan-kawan dia ke pondok Tarzan dan mengintai untuk congkel
    rahsia Tarzan.

    Seperti biasa, sebelum mandi Tarzan mesti buka cawat dia
    (itulah satu-satunya cawat yang dia ada). Bila tengok aja keadaan
    Tarzan yang berbogel tu, monyet-monyet tu pun ketawa dengan berdekah-dekah.

    Monyet : Patutlah dia pakai cawat. Rupa-rupanya dia malu sebab ekor dia kat depan

    Video Comel & Kelakar : Bahasa Baby

    Posted: 31 Mar 2011 07:43 AM PDT



    Comelnyer,and kelakar tengok baby dua org nie dok besembang,mcm faham je apa yang diperkatakan..seorang memberi cadangan,atau tanya2 soalan (dengan intonasi yang makin meninggi),yg sorang tue siap geleng2 angkat tangan lagi..hahaha

    comel bila baby tue gelak




    Zazazazaza..tatatatata..

    layann

    Video: Ajar anak dengan rotan,cara terbaik ?

    Posted: 31 Mar 2011 07:26 AM PDT



    Yea,memula sensasi tengok video nie,sensasi kesian la sgt kat budak tue,
    mesti dia rasa sakit dan pedih2..sensasi pun pernah kene rotan,haa,memang dedulu parent sgtlah strict... padahal sensasi baekk je dulu...cume kdg2 sepuk towel atas katil,mak dah pesan byk kali sidai towel lepas mandi,tp slalu lupa..habis kene bedal dgn rotan..bab2 belajar nie takda masalah la,memang rajin belajar pun zaman skola..hee..


    Tapi bila fikirkan anak2 nie patut jugak bagi takut buat salah dan takut kene rotan dengan mak jadi tak berani la nak ponteng sekolah betul tak...

    sebab kalau budak tue dah besar,kalau tak takut lgsung dgn parent,sampai tahap stage remaja (memberontak) lagi teruk la ,susah dah nak lentur..

    tapi bila anak dah stage remaja,dah mula ada akal dan memberontak time tue, parent pun kene lah respect dier punya pride,kira,saling menghormati..

    siapa cakap mak bapak tak perlu hormat anak,bukan hormat cium tangan sume tue la,tapi nak bercakap,bersembang,perkataan,menasihati semua dan ayat yang digunakan mesti dijaga,sebab anak bila dah meningkat dewasa jadi sgt sensitif dan peka..kalau parent ckp mcm kureng je,suka marah sume anak pun terikut2 jugak..mcm tue la lebih kurang...

    Sensasi terpikir,kalau satu hari nanti dah ada anak,sampai ke hatiku nak pukul atau rotan?siann dier..maybe daddynyer lah yg kene strict sket..hehe

    borak kosong

    Posted: 31 Mar 2011 09:37 PM PDT

    borak kosong


    Ibu lahir bayi ketika buang air besar,bayi masuk kedalam takungan najis

    Posted: 31 Mar 2011 09:00 PM PDT

    Liputan6.com, Jepara: Seorang ibu di Jepara, Jawa Tengah, melahirkan bayi ketika sedang buang air besar, Rabu (30/3). Nanik Nur Azizah, warga Sinanggul, Kecamatan Mlonggo, Jepara, tak menyedari ketika itu sang bayi  kelamin perempuan ikut keluar dan masuk ke lubang takungam najis sedalam empat meter.

    Evakuasi bayi malang itu, terbilang dramatis. Hampir lima jam warga membongkar toilet yang terbuat dari kayu. Ajaibnya bayi itu selamat setelah bermalam di dalam ltakungan itu. Warga kemudian membawa bayi tersebut ke RSUD Kartini, Jepara. Petugas kini tengah melakukan pemeriksaan secara intensif kerana sebelumnya sempat terjadi gangguan pada pernafasan.

    Peristiwa yang menimpa Nanik ini sampai sekarang masih menyimpan tanya dibenak warga Sinanggul. Selain bayi ajaib yang mampu bertahan hidup, Nanik juga tidak merasa melahirkan padahal bayinya memiliki berat badan tiga kilogram lebih.

    Terselamat walaupun jatuh daripada tingkat sembilan

    Posted: 31 Mar 2011 08:00 PM PDT

    Umurnya masih panjang..
    saya petik dari kosmo online


    BIRMINGHAM, Britain - Seorang lelaki, Angelo Nicotra bernasib baik dapat berjalan semula setelah hampir semua tulangnya patah akibat terjatuh dari tingkat sembilan flatnya pada ketinggian 30.48 meter, lapor sebuah akhbar semalam.

    Sebanyak 14 tulang lelaki berusia 22 tahun itu patah, manakala beberapa lagi tulangnya retak apabila dia menghempap laluan konkrit di laman flat berkenaan.

    Dia telah mengambil pil tidur dan tidak dapat mengingati insiden terjatuh dari tingkap bilik tidurnya pda Disember tahun lalu.

    Doktor-doktor yang merawatnya kagum kerana dia tidak mati dalam kejadian tersebut.

    Namun, Nicotra terpaksa menjalani lapan pembedahan untuk menyelamatkan nyawanya.

    "Doktor-doktor cuma memberi saya peluang 20 peratus untuk hidup. Mereka terkejut saya sembuh dengan begitu cepat dan kini boleh berjalan semula," katanya di sebuah hospital di sini kelmarin.

    Mengulas kejadian itu pakar ortopedik Hospital Heartlands, tempat dia dirawat, Dr. Andreas Sambatakasis berkata: "Saya belum pernah melihat seseorang terselamat selepas terjatuh dari tempat begitu tinggi,". - Agensi

    Jurugambar berjaya merakam gambar seekor helang botak sambar burung kuang

    Posted: 31 Mar 2011 07:00 PM PDT

    Sukar untuk merakamkan kejadian sebegini..
    saya petik dari kosmo online

    DAKOTA SELATAN, Amerika Syarikat (AS) - Seorang jurugambar kelahiran Britain, Chris Bailey berjaya merakam beberapa gambar seekor helang botak besar yang kelaparan menyambar burung kuang di kawasan salji di sini untuk dijadikan makanan, lapor sebuah akhbar semalam.

    Salah satu gambar tersebut merakam aksi dramatik helang botak menyambar burung kuang itu dengan menggunakan kedua-dua belah kakinya sebelum terbang tinggi. 

    Bailey, 54, yang terkejut pada masa itu cuba menjejaki helang botak yang membawa burung kuang tersebut ke kawasan berdekatan sebelum menjadikannya sebagai makanan.

    Menurut Bailey yang bekerja sebagai pengarah servis Ford, dia sedang merakam gambar salji yang menutupi keseluruhan sebuah padang di sini.

    "Tidak lama kemudian, saya menyaksikan helang botak yang cuba menyambar burung kuang berada di sana. Kejadian ini berlaku pada masa dan tempat yang tepat di depan mata saya," jelasnya.

    Helang botak yang memiliki sayap berukuran 2.44 meter boleh terbang dengan kelajuan 72 kilometer sejam dan boleh hidup sehingga 30 tahun. - Agensi

    Kamera GPS rakam kereta melawan arus yang melanggar treler

    Posted: 31 Mar 2011 06:00 PM PDT

    ABERDEEN, Britain - Detik cemas sebuah kereta dipandu melawan arus memasuki susur keluar sebatang jalan raya di Britain sebelum ia berlanggar dengan sebuah treler yang membawa muatan simen berjaya dirakam kamera sistem pengesanan global (GPS) lori kedua, lapor sebuah akhbar semalam.

    Dalam kejadian pada Selasa lepas, kereta Vauxhall Astra yang dipandu seorang wanita cuba memasuki jalan besar A90, dekat sini, Scotland, melalui susur keluar jalan itu.

    Melihat sebuah treler seberat 44 tan di depannya, dia melencongkan keretanya dan berada dalam laluan lori kedua di jalan raya itu.

    Tidak mahu dirempuh, kereta itu cuba kembali ke susur keluar itu dan melanggar sisi treler terbabit.

    Pelanggaran tersebut menyebabkan treler berkenaan terbalik, manakala bahagian sisi dan hadapan kereta itu remuk.

    Tiada yang cedera dalam kemalangan itu. Namun, wanita berusia 20 tahun itu didakwa kerana memandu secara berbahaya. - Agensi

    saya petik dari kosmo online

    Meninggal selepas makan sandwich

    Posted: 31 Mar 2011 05:00 PM PDT

    Menantu legenda sepakbola Amerika Syarikat (AS) Bob Wilson yang bernama Mitchell Carey, meninggal dunia setelah mengalami keracunan makanan yang aneh selepas memakan sandwich corn beef. Demikian diberitakan FoxNews,

    Carey yang berusia 43 tahun mengalami gagal organ setelah terkontraksi Clostridium perfringens Type A, sebuah keadaan yang hanya terjadi tujuh kali di dunia. Demikian disampaikan seorang ahli dalam persidangan.

    Carey terjatuh 25 minit setelah memakan sandwich yang dibelinya di sebuahkedai Tak berapa lama kemudian dia dibawa ke RS dan diberi ubat penghilang rasa sakit. Sehari setelah itu, ia dibawa ke RS setelah ia terjatuh untuk kedua kalinya dan doktor gagal menyelamatkannya.

    "Itu adalah makanan yang dia konsumsi pagi itu," kata sang istri. Tak lama kemudian ia mendadak berpeluh dan melepas seluruh pakaiannya.

    Mayat Vampire Wanita

    Posted: 31 Mar 2011 11:00 AM PDT

    Mahasiswa Lakukan Hubungan Seks di Atap Asrama, Jadi Tontotan Orang Ramai

    Posted: 31 Mar 2011 10:30 AM PDT


    TEMPO Interaktif, Los Angeles - Seorang mahasiswa University of Southern California berhubungan seks dengan kekasihnya di atap asrama universiti pada siang hari Aksi mahasiswa tersebut mendapat perhatian ratusan pejalan kaki yang melalui kawasan itu.

    Akibatnya, mahasiswa itu dikenkan tindakan disipilin dari kelompok persaudaraan mahasiswa setempat. University of Southern California mengatakan mahasiswa tersebut juga terancam kena tindakan disiplin oleh pihak universiti.

    Foto-foto mahasiswa yang berhubungan seks di atap asrama bertingkat 12 tersebut beredar di internet dan menjadi virus.

    Wanita yang melakukan hubungan intim tersebut dikhabarkan bukan mahasiswi di University of Southern California.




    Pihak universiti tengah menyelidiki apakah aksi mahasiswa itu 'melanggar peraturan universiti yang melarang akses ke atap  tanpa izin'. Kejadian terjadi di asrama Birnkrant Residential Hall.

    Wakil Pembantu Rektor untuk Masalah Mahasiswa University of Southern California, Denzil Suite, mengatakan kepada Daily Trojan, "Saya tidak boleh mengungkapkan tindakan yang akan diambil secara spesifik terhadap tiap individu. Tetapi jenis tindakan seperti itu tidak boleh dibiarkan."

    Belum ada komen dari mahasiswa tersebut berkait kes ini.

    [Gila ] Cari duit untuk kahwin dengan berlakon dalam filem porno

    Posted: 31 Mar 2011 09:35 AM PDT

    Sepasang kekasih dari Britain ini memang benar-benar nekad. Untuk mencari wang untuk majlis pernikahan mereka, pasangan ini memutuskan untuk mendapatkanya dengan cara membintangi bersama sebuah filem porno.


    Menurut The Sun, pasangan berasal Macclesfield ,Lisa Merek dan Tommy Barnes yang telah mendapatkan wang sebanyak 1,300 poundsterling dari hasil membintangi sebuah filem dan merancang untuk membintangi lagi empat filem lagi untuk mendapatkan dana untuk upacara pernikahan yang rencananya akan diadakan di sebuah pantai di Cancun, Mexico.

    Barnes (36)  mengatakan lakonan mereka selama lima minit telah membentuk kebersamaan mereka berdua lebih erat. Bahkan akan dikenang ketika mereka telah berusia lanjut.

    Sementara Brand(34) telah mendapatkan restu dari keluarga atas pilihan ini. Katanya, "Saya telah mengatakan kepada ibuku dan sebahagian besar teman-teman saya. Mereka mengerti. Itu selalu mimpi kita untuk memiliki pernikahan yang bagaikan dongeng."
    Brand juga mengatakan jika salah satu adegan yang ditampilkannya mendapatkan inspirasi dari sebuah film tahun 1993 berjudul Body of Evidence yang dibintangi oleh Madonna dan Willem Dafoe.

    Pada adegan tersebut Brand memukul Barnes dengan dayung dan menitiskan lilin panas di dadanya saat berada di sebuah stesen jalan bertol.

    Foto Anak dan Pelangi Gempar di Internet

    Posted: 31 Mar 2011 08:00 AM PDT


    INILAH.COM,  Tak diragukan lagi, ini mengharukan bagi seorang ibu yang mencintai anaknya. Nampak pelangi menghiasi seorang anak muda yang tengah berdiri di atas batu dan memandang laut.

    Avena Singh menyedari bahawa dirinya hanya memiliki waktu beberapa detik untuk merakam gambar anaknya yang berusia tiga tahun di kawasan Shore Acres State Park, Oregon, Amerika Syarikat. Meskipun anaknya sedang membelakangi Singh, foto itu tetap tidak kehilangan keindahannya.

    Singh, 35, bekerja di perguruan tinggi dan fotografer amatur dari Oregon sangat senang melihat gambar itu. "Taman ini hanya beberapa km dari rumah kami dan laporan cuaca menyebutkan adanya gelombang tinggi di kawasan itu. Saya sempat melihat sisa-sisa pelangi," kata Singh.

    Setelah melihat foto itu, banyak teman Singh memintanya mengunggah ke internet untuk mempamerkan keindahan itu.

    "Ini sangat luar biasa. Anak-anak merupakan segalanya bagi dunia saya," tegas Singh.

    Kasihan! Lelaki di Kenya Cuci Kondom untuk Dipakai Semula

    Posted: 31 Mar 2011 07:00 AM PDT

    Isiolo, Kenya, Jauh dari kota dan sulitnya mendapatkan kondom, membuat para pria pedesaaan di Kenya Utara harus mencuci dan menjemur kondom bekas pakai yang kemudian akan digunakan kembali.

    Channel TV  Kenya baru-baru ini memperlihatkan gambar lelaki di Isiolo, di Kenya Utara, mencuci dan menjemur kondom. Hal ini menunjukkan bahawa lelaki disana tidak hanya menggunakan kondom untuk sekali pakai.

    Akses kondom yang sulit diperolehi  membuat beberapa lelaki menjadikanbeg plastik dan kain bekas sebagai kondom ketika berhubungan seks.

    Pemerintah Kenya sebenarnya telah melakukan pembahagian kondom yang digunakan untuk mencegah menyebarkan penularan HIV yang banyak terjadi di Kenya dan Afrika, tetapi untuk daerah desaa yang sulit dijangkau, pembahagian kondom tak boleh di agihkan.

    "Banyak daerah pedesaan di negara tersebut tidak dapat diakses kerana jaringan jalan yang buruk dan ini membuat pembahqgian kondom sulit dilakukan," jelas Peter Cherutich, Ketua National AIDS and Sexually Transmitted Infections Control Programme (NASCOP), seperti dilansir Health24, Khamis (31/3/2011).

    Menurutnya, kerana majoriti kondom pemerintah tersedia di fasilitas kesihatan dan tidak banyak di daerah pedesaan, hal ini menciptakan tantangan lain dalam distribusi.

    Cherutich mengatakan kondom yang digunakan kembali menunjukkan bahawa pemerintah harus lebih kreatif dalam meningkatkan kesedaran tentang penggunaan kondom yang tepat.

    Salah satu pengguna kondom bekas yang dicuci adalah Hosea Motoro (37 tahun). Ia positif terinfeksi HIV sejak tujuh tahun yang lalu.

    "Saya tahu saya positif (HIV) tapi saya tidak ingin menularkannya pada istri saya. Dan saya tahu jika saya menggunakan kondom, dia akan aman. Kami juga tidak ingin punya anak kerana sudah memiliki lima orang anak dan itu sudah cukup bagi kita," katanya.

    Motoro biasanya berjalan sejauh 5 kilometer ke pusat kesihatan terdekat untuk memperoleh kondom, tetapi beberapa kali ia kesana persediaan kondom sudah habis.

    "Ketika saya tidak beruntung dan tidak memperoleh kondom, maka saya akan mencuci dan menggunakannya lagi. Namun setelah dicuci, (kondom) itu sangat sulit digunakan dan saya tidak tahu apakah itu akan melindungi seperti kondom baru," lanjutnya.

    Isterinya Josephine mengatakan seks dengan kondom yang dicuci dan dipakai ulang tidaklah menyenangkan, namun ia percaya itu akan lebih baik daripada tidak menggunakan kondom sama sekali.

    "(Kondom) ini terasa kasar, tapi apa yang Anda lakukan ketika Anda tahu ia adalah positif (HIV). Anda pasti tidak ingin mendapatkan HIV dan Anda juga harus memberinya seks," tutur Josephine.

    Kondom lelaki dimaksudkan untuk penggunaan tunggal (sekali pakai). Mencuci dan menjemur kondom dapat melemahkan lateks (bahan dasar kondom), meningkatkan kemungkinan kerusakan dan pada gilirannya tetap dapat berisiko pada kehamilan yang tidak diinginkan dan infeksi menular seksual, termasuk HIV.

    Mencuci kondom pada air yang tidak bersih juga dapat membawa risiko penyakit tambahan, baik pada lelaki mahupun wanita.

    Gadis Tanzania Ini Mempunyai Skill Bola Yang Memukau

    Posted: 31 Mar 2011 06:25 AM PDT




    Tempat sos unik dan menjijikkan

    Posted: 31 Mar 2011 05:00 AM PDT


    Agaknya ada yang mahu gunakan tempat sos sebegini

    Siapa pakai seluar jeans macam ni di Louisiana akan di denda US$ 600

    Posted: 31 Mar 2011 04:20 AM PDT

    Beginikah cara memakai celana jeans yang sebenarnya ?Aneh yah..sudah beli celana Jeans mahal mahal malah di buat untuk menonjolkan seluar dalamnya…

    Di Amerika tepatnya di Louisiana, Jika seseorang terlihat memakai SELUAR seperti ini maka Dia akan di denda sebanyak $600 dan jalani hukuman selama 6 bulan








    Laga Angsa Yang Hanya Ada Di Russia

    Posted: 31 Mar 2011 03:45 AM PDT

    Penduduk setempat langsung mengelilingi lingkaran yang juga berfungsi sebagai ring pertandingan, menyaksikan angsa-angsa yang akan diadu.

    Nampaknya, musim dingin yang semakin dingin semakin membuat unggas besar itu lebih agresif. Tahun ini suhu berada jauh di bawah suhu beku, sehingga angsa itu mulai bertempur dengan seketika begitu dilepaskan.

    Dari dua kelompok angsa yang dilepaskan ke dalam ring, tetapi hanya dua ekor yang ambil bahagian dalam konfrontasi saat ini. Sementara seluruh penonton bersorak.

    Tapi ini bukan pertarungan yang penuh darah. Tidak seperti adu ayam jantan yang berdarah-darah, adu angsa jauh lebih lembut. Paling-paling hanya beberapa bulu lawan yang tercerabut akibat gigitan paruh angsa.






    Aksi menarik zebra terajang singa

    Posted: 31 Mar 2011 02:00 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Tanzania -Tak biasanya sasaran mangsa singa boleh lolos dari cengkraman si raja hutan itu. Namun, sebuah pemandangan luar biasa terlihat di Tanzania, Afrika, seekor zebra mampu membuat singa yang hendak memangsanya kecut setelah disepak dengan kaki belakangnya seperti yang dikutip dari Daily Mail, Rabu (30/3).

    Adalah Thomas Whetten yang mampu mengabadikan gambar bagaimana aksi seekor zebra menendang seekor singa yang ingin memangsanya. Thomas yang hobi dengan kehidupan liar itu sedang mengamati tindak-tanduk binatang liar di sebuah kawasan konservasi dari atas truknya.

    Awalnya, ia melihat sekumpulan zebra sedang memakan rumput. Namun kumpulan kuda belang itu tidak sedar kalau mereka sedang diawasi secara diam-diam oleh singa yang sedang mencari menu makan siang. Singa itu bersembunyi dibalik semak-semak di kejauhan sambil mengintip zebra.

    Setelah menentukan sasarannya, singa berlari menuju seekor zebra. Ia menerkam dari belakang, menggigit punggung si zebra. Zebra, berusaha melawan sekuat tenaga dari cengkraman predator. Zebra pun mengeluarkan tendangan mautnya, tepat di wajah singa hingga ia tersungkur ke tanah.

    Terpaksa, singa membiarkan buruannya pergi setelah ia kesakitan ditendang oleh zebra. Ia pun pergi dengan lunglai meninggalkan zebra lari. "Ini adalah pemandangan luar biasa dan sangat jarang, seekor zebra bisa melepaskan diri tanpa dianiaya sama sekali," kata Whetten.

    Remaja lelaki berpelukan dengan dua remaja perempuan dalam MRT

    Posted: 31 Mar 2011 01:00 AM PDT



    sumber : stomp.sg.com


    This boy was photographed in the embrace of two girls on the MRT. STOMPers were taken aback by the photo that has been circulating online. 

    STOMPer Shin wrote:

    "One is not enough, two is better.

    "I came across this picture of a guy hugging two gals on MRT. 

    "I was shocked as it is a public place and this guy should not behave like this in public. 

    "What example is he setting for the kids? 

    "He definitely has no qualms about his actions.

    "Isn't bigamy illegal in Singapore?"

    STOMPer Jason also commented: 

    "I chanced upon this picture at a social network site.

    "Apparently, this guy has two girls hugged on him in the public on a train. 

    "WOW! Looks at Singapore is getting more 'open'."

    Diserang asma gara-gara Facebook

    Posted: 31 Mar 2011 12:00 AM PDT

    KES terbaru di Itali, ditemukan adanya seorang remaja laki-laki yang terserang asma keranna terlalu sering mengunjungi  Facebook. Fasiliti yang semestinya memudahkan kita dalam bersosialisasi ini tak sedikit telah menyebabkan impak negatif, seperti juga penculikan terhadap anak.

    Remaja  berusia 18 tahun itu dilaporkan mengalami depresi kerana terlalu sering melihat foto pada akaun bekas kekasihnya. Ia mengaku telah dicampakkan begitu saja oleh sang pacar. Kerana merasa belum menerima hal itu, remaja  itu pun lalu terus-menerus membukan akaun Facebook bekas kekasihnya lalu melihat foto-fotonya. Lama-kelamaan ia pun merasa depresi dan selalu terserang asma setiap melihat foto di akaun Facebook tersebut.

    Namun, ketika doktor memaksanya untuk tidak membuka Facebook untuk sementara waktu, serangan asma pun terhenti. Seperti yang ditulis dalam jurnal The Lancet oleh Dr Gennaro D'Amato dari Naples beserta dua koleganya, disebutkan bahawa memang stress secara psikologi dapat memicu serangan asma. Mereka mengatakan "Kes ini mengindikasikan bahawa laman jejaring sosial, khususnya Facebook, boleh menjadi penyebab baru masalah kejiwaan yang boleh membawa masalah kesihatan seperti asma."

    Kini sang remaja  yang telah didiagnosis mengalami asma akut telah dirawat intensif di hospital. Ibunyalah yang telah membantu doktor mencari tahu penyebab serangan itu setelah gejalanya semakin parah. Sementara itu, bekas kekasihnya sebenarnya juga telah menghapus profil remaja  itu dari akaunnya, tapi  remaja malah membuat beberapa akaun baru dan mengganti namanya sehingga ia boleh kembali berteman dengan sang mantan dan boleh kembali melihat foto-fotonya.

    "Ia tampaknya mengalami sesak nafas yang terjadi berulang kali setiap kali ia mengakses Facebook," kata doktor. Untuk ke depannya, dokter pun meminta agar sang ibu boleh membantu anaknya mengatur pernafasan hingga normal sebelum dan sesudah membuka internet.

    Budak perempuan ini buta dalm 10 minggu

    Posted: 30 Mar 2011 11:00 PM PDT

    SEORANG anak perempuan yang baru berusia 11 tahun, Becky Cranmer, mengalami nasib buruk. Ia telah kehilangan kemampuannya untuk melihat hanya dalam waktu 10 minggu. Apa yang sebenarnya menimpa Becky?

     Becky didianosis menderita optic neuritis yakni terjadinya peradangan pada saraf mata. Keadaan ini sebenarnya  jarang terjadi dan biasanya dapat segera diatasi dengan pemberian steroid. Namun, sayang upaya itu gagal pada Becky. Keluarganya pun mengisahkan bahawa pihak rumah sakit menyatakan bahawa telah terjadi pembengkakan yang disebabkan oleh kurangnya asupan vitamin.

    Si kecil Becky mulai merasakan adanya masalah pada matanya sekitar enam bulan lalu ketika ia tengah asyik menikmati masa cuti sekolahnya di Manchester. Sang ibu, Angela yang berasal dari Denton berkata "Saat itu kami berada di karavan dan anehnya Becky terus mengeluh dan meminta agar lampu dinyalakan.padahal saat itu cuaca sangat cerah. Ia juga selalu membawa buku kemana-mana, tapi ia tidak membacanya kerana ia berkata matanya terlalu letih."

    Angela pun bergegas membawa anaaknya ke doktor mata yang lalu memberi rujukan agar pergi ke hospital.. Enam minggu berikutnya Becky menjalani serangkaian ujian di Hospital Royal Oldham dan Royal Manchester Children. Angela menuturkan Becky telah menjalani beberapa ujian seperti  darah, pungsi lumbar, dan pemindaian MRI. Ia pun berkata akan mengupayakan apa pun demi kesembuhan anaknya tersebut. Menurutnya, doktor tak mampu mengetahui apakah mata Becky telah mengalami kerosakan akibat pembengkakan. Bila memang tidak rosak ia boleh mendapatkan penglihatannya kembali.

    Angela, 44, yang juga memiliki seorang anak lelaki bernama Colin, 13, bekerja sebagai asisten pengajar, tapi ia kini telah mengundurkan diri demi pengubatan Becky. (Pri/OL-06)

    [Parah] Awek kencing depan wartawan dan orang ramai

    Posted: 30 Mar 2011 10:00 PM PDT

    Gila betul awek ni tak ada perasaan malu...




    aReaL&Celebrity

    Posted: 31 Mar 2011 09:05 PM PDT

    aReaL&Celebrity


    Malek Noor diserang sakit jantung ketika bermain bola

    Posted: 31 Mar 2011 09:02 AM PDT

    Bekas jagoan bina badan negara, Datuk Malek Noor dikejarkan ke sebuah hospital swasta selepas diserang sakit jantung ketika menyertai perlawanan bola sepak di antara pasukan Menteri Besar Perak dan pasukan Pilihan Veteran Kebangsaan di Stadium Perak, malam tadi.


    Malek yang menjadi penjaga gol bagi pasukan Pilihan Veteran Kebangsaan dikatakan memegang tiang gol ketika kejadian berlaku dan diberi bantuan kecemasan sebelum dikejarkan ke hospital berkenaan.

    Pihak hospital yang dihubungi sebentar tadi mengesahkan keadaan Malek stabil dan sedang berehat.


    P/S: Kami Doakan Semoga Bro Malek Noor Cepat Sembuh .. Aminn...!!!

    Utusan Online - Hiburan

    Posted: 31 Mar 2011 03:38 PM PDT

    Utusan Online - Hiburan


    Zizan dan Sarah sehaluan

    Posted:

    Zizan dan Sarah sehaluan

    Zizan dan Sarah sehaluan

    Oleh MOHD. IFQDAR ABDUL RAHMAN
    ifqdar.rahman@utusan.com.my
    Gambar RASHID MAHFOF


    ZIZAN dan Sarah Ali, kedua-duanya mempunyai daya tarikan tersendiri.


    DUNIA hiburan tanah air tidak pernah statik. Tanpa mengira cabang seni manakah yang menjadi pilihan, setiap mereka yang ingin bergelar artis perlu bijak dalam membuat percaturan.

    Bagi Mohd. Razizan Abdul Razak, 27, atau lebih dikenali dengan nama pentas, Zizan Raja Lawak, langkah permulaannya untuk bergelar artis bermula dengan penyertaannya dalam program Raja Lawak musim pertama.

    Bak kata pepatah, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu. Rezeki Zizan tidak pernah putus dengan tawaran sebagai pengacara mahupun lakonan.

    Bagi anak kelahiran Dungun, Terengganu ini, Zizan ditawarkan untuk muncul dalam filem Jangan Pandang-Pandang terbitan Excellent Pictures Sdn. Bhd.

    Selain Zizan, turut mencari ruang dalam industri hiburan ialah anak jati Kuala Lumpur, Sarah Ali yang berusia 21 tahun.

    Sebagai pendatang baru, adalah sesuatu yang membanggakan apabila dia yang baru mula berlakon tahun lepas, diberikan peluang oleh penerbit dan pengarah untuk tampil dalam enam buah filem.

    Walaupun filem-filem lakonannya masih belum ditayangkan namum gadis lincah ini dilihat ada potensi untuk mencipta fenomenanya yang tersendiri.

    Itu sekaligus akan melakar nama Sarah sebaris dengan pelakon-pelakon wanita popular sedia ada apabila kesemua enam filem lakonannya menjengah pawagam kelak.

    Baru-baru ini, Hits berkesempatan mendampingi dua selebriti tersebut di lokasi penggambaran Jangan Pandang-Pandang yang diadakan di Tasik Kenyir, Terengganu.

    Filem ke-22 arahan Ahmad Idham Nadzzri itu telah memulakan penggambarannya sejak 22 Februari lalu.

    Bertemu dengan Zizan dan Sarah di hari terakhir penggambaran filem tersebut, nyata banyak cerita yang ingin mereka kongsi bersama pembaca Hits.

    "Walaupun sebagai muka baru, kami dapat rasakan ada keserasian dan filem inilah yang mempertemukan kami berdua," kata Zizan dan Sarah.

    Sarah bagaikan artis gerila

    NAMA Sarah Ali mungkin agak samar dalam industri filem kerana di mata peminat, mereka belum boleh melihat sejauh mana kemampuan lakonan figura kecil molek ini .

    Bersandarkan pada wajah eksotik, belum tentu lagi dia mampu meraih populariti kerana belum ada satu pun filem lakonannya yang masuk pawagam.

    Mungkin namanya hanya dikenali melalui publisiti yang terpampang di dada-dada akhbar dan majalah hiburan tempatan.

    Namun begitu, Sarah menjadi rebutan pengarah dan produser filem kerana kesemua enam filem lakonannya, dia muncul sebagai pendukung watak utama.

    Bagi filem Nur Kasih, Penunggu Istana dan Songlap, kesemuanya dijangka akan masuk panggung pada pertengahan tahun ini.

    Dua lagi filem yang telah pun siap pembikinannya ialah Sesuatu Yang Tertinggal dan Klip X-3GP.

    "Bagi filem Nur Kasih, ia adalah genre drama kekeluargaan manakala Penunggu Istana pula bercorak seram.

    "Songlap merupakan filem aksi yang menuntut saya untuk melakonkan watak yang lasak dan kasar.

    "Itu tidak menimbulkan masalah dari segi penghayatan kerana karakter sebenar saya seorang yang lasak," ujar Sarah.

    Tambah Sarah, dia amat teruja kerana tidak menyangka filem-filem lakonannya akan menemui penonton dalam jarak yang begitu rapat tarikhnya.

    Zizan sebagai mentor

    SARAH gembira apabila dia berpeluang untuk muncul melakonkan watak komedi menerusi filem Jangan Pandang-Pandang.

    Menurutnya, watak Yaya cukup sukar untuk dilakonkan kerana dia perlu menterjemahkan diri sebagai seorang remaja yang berdikari dan dalam masa yang sama, agak serius.

    "Cukup susah bagi saya untuk berlawak dan dalam masa yang sama perlu serius. Ia satu cabaran buat saya.

    "Tetapi apabila mengamati karakter Zizan di luar set penggambaran, dia menjadi sumber inspirasi saya.

    "Jadi, secara tak langsung, dia banyak membantu saya untuk menjayakan watak Yaya," katanya.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Konsert Wings ke Singapura, Brunei

    Posted:

    Konsert Wings ke Singapura, Brunei

    Konsert Wings ke Singapura, Brunei

    Oleh HASNURUL MOHAMED
    Gambar HAFIZ JOHARI


    MOHAMED Juhari Shaari (tujuh dari kiri) bersama Wings Superfriends di majlis sidang akhbar di Istana Budaya, baru-baru ini.


    KUMPULAN rock popular tanah air, Wings bakal mengadakan satu konsert di Singapura sekiranya segala perancangan dan perbincangan yang dilakukan oleh penganjur, Red On Black, berjalan lancar.

    Menurut Pengurus Urusan Red On Black, Solih Toha, sudah tiba masanya Wings menghiburkan peminat mereka di Singapura.

    Menyedari Konsert Wings Opera Hidup 'Superfriends' masih belum dipentaskan di Istana Budaya, Solih berani untuk tampil dengan cadangan membawa Wings ke negara republik itu.

    "Sebenarnya, Konsert Wings Opera Hidup 'Superfriends' yang akan diadakan pada 29 April sehingga 1 Mei ini nanti merupakan pembuka pintu rezeki kepada penyanyi rock tanah air agar mereka boleh mencari makan menerusi persembahan (konsert).

    "Saya berani untuk membawa konsert yang serupa macam Wings Opera Hidup 'Superfriends' ke luar kerana Wings mempunyai ramai pengikut setia yang tidak pernah berhenti memberikan sokongan kepada kumpulan rock tanah air itu.

    "Selepas Wings habis mengadakan persembahan mereka di Istana Budaya pada 1 Mei ini nanti, saya memang berhasrat untuk membawa Konsert Wings Opera Hidup 'Superftiends' ke Singapura pula.

    "Setakat ini, perancangan sedang dilakukan. Jika semuanya berjalan lancar, insya-Allah, para peminat Wings dan 'superfriends' di Singapura akan dapat menyaksikan persembahan mereka nanti," katanya.

    Beliau berkata demikian kepada Hits ketika ditemui sebelum bermulanya majlis sidang akhbar Konsert Wings Opera Hidup 'Superfriends' yang diadakan di Lambang Sari, Istana Budaya, Kuala Lumpur baru-baru ini.

    Pada majlis tersebut, diperkenalkan 16 artis rock lain yang terlibat menjayakan konsert itu.

    Antaranya, Ramli Sarip, Rosli Mohalim (Sweet Charity), Nash (Lefhanded), Hattan, Yantzen, Mus (Wings), Eddrie Hashim, Hillary Ang dan Lola.

    Ketua Pengarah Istana Budaya, Mohamed Juhari Shaari turut hadir pada sidang akhbar itu.

    Sebagai penganjur utama Konsert Wings Opera Hidup 'Superfriends' , persembahan Wings bersama Search dan Ella pada Oktober tahun lepas di Kuantan, Pahang yang mendapat sambutan hangat daripada peminat muzik rock menjadi titik permulaan baginya untuk menaja Wings mengadakan konsert di Istana Budaya.

    "Dari situ, kita bekerjasama dengan Bombbay Worldwide, Anggerik Event. Sdn. Bhd., dan Istana Budaya untuk menyajikan Konsert Wings Opera Hidup 'Superfriends' di Istana Budayai.

    "Selepas Singapura, saya berhasrat untuk membawa Wings dan rakan-rakannya ke Brunei pula," katanya.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Celebrity News

    Posted: 31 Mar 2011 03:32 PM PDT

    Celebrity News


    (Gambar)Erra Fazira Menghiasi Muka Depan Majalah Wanita

    Posted: 31 Mar 2011 08:23 AM PDT

    WOw !!! dah lama tak nampak gambar terbaru akak Erra secara live, last pun masa Hari Belia Malaysia di Putrajaya. Rindu pula nak bersembang dengan akak yang pernah buka booth dekat sebelah ZoOm masa tu, dan untuk pengetahuan anda ZoOM pernah menjaga kedai akak Erra Fazira tahun lepas.

    Mesti si kecik dah besar kan....ingatkan nak bagi hadiah dekat si kecik ( engku Allesya ) tapi tak tau bila masa free nak jumpa akak tu. Apa-apa pun ZoOM doakan si kecik dan ibu dia sihat walafiat dan sentiasa dimurahkan rezeki serta bahagia hingga ke akhir hayat.

    Ok la....nak tau komen anda di ZoOmartis @ Facebook...Akak Erra Comel tak !!!?

    Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

    Gossip Gambar Seksi Dahlia Daphne Iking Dalam Majalah MAG

    Posted: 30 Mar 2011 09:51 PM PDT

    Jika ingin berkongsi dengan anda di ZoOmartis mengenai kisah artis-artis kita di Malaysia khasnya golongan wanita sampai bila pun tak akan habis. Malah golongan artis wanitalah yang sering kali menimbulkan seribu satu gossip yang kadang-kala membuatkan jari dan mulut tidak berhenti berkongsi.

    Cerita terbaru mengenai artis hari ini yang ingin ZoOm kongsi bersama adalah mengenai gossip gambar model dan artis yang telah memeluk islam ini ( Dahlia Daphne Iking ). Gambar diatas adalah gambar beliau yang diambila semasa majlis perkahwinan beliau kot dan gambar dibawah adalah pose terbaru beliau didalam majalah MAG yang memaparkan wajah beliau.

    Ada ramai manusia diluar sana yang memperkatakan pakaian beliau yang masih berada ditakuk yang lama yakni mengenakan pakaian seksi walhal beliau dah memeluk agama islam. Tetapi bagi ZoOm mungkin Dahlia Daphne perlukan masa untuk menyesuaikan diri kerana baru belajar selok belok ajaran islam yang baru dikenalinya. Semoga beliau akan menjadi isteri yang soleha dengan bimbingan suami tercinta.

    Dan Berikut pula disertakan gambar yang menjadi bualan diluar sana :



    ZoOm : Apa PUla Kata Anda Di ZoOmartis@

    Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

    Berita Harian: Hip

    Posted: 31 Mar 2011 11:11 AM PDT

    Berita Harian: Hip


    Calon pilihan?

    Posted: 30 Mar 2011 04:51 PM PDT

    Hip

    Sam cuma ingin bergembira di Genting Highlands 3 April ini

    DEBARAN di dada finalis dan peminat sudah pastinya semakin hebat dirasa. Apatah lagi kini hanya tinggal beberapa hari saja lagi sebelum persoalan dan teka-teki mengenai siapa yang bakal dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010 terjawab.

    Namun, pastinya beberapa nama kini semakin kencang dicanang peminat sebagai calon pilihan untuk membawa pulang gelaran itu meskipun kiraan borang undian masih berjalan dengan rancaknya. Ramalan awal itu sudah tentu menambahkan lagi debaran yang kian mencengkam jiwa. Pelakon yang kian meningkat naik namanya, Shaheizy Sam, turut disebut-sebut antara calon yang tidak mustahil dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular pada edisi ke-24 ABPBH ini, dek bakat dimiliki serta kecemerlangannya dalam bidang lakonan sepanjang 2010.

    Biarpun peminat Sam pastinya mengharapkan jejaka berusia 28 tahun ini mampu menggenggam trofi rebutan ramai terbabit, hakikatnya keputusan akan hanya diketahui pada Ahad ini, apabila keputusan pemenang Bintang Paling Popular dan 16 kategori lain diumumkan di puncak Genting.

    Jika sebelum ini Datuk Siti Nurhaliza sering menaiki pentas untuk menerima trofi terbabit, namun penyanyi nombor satu negara itu tidak lagi bersaing sama pada kali ini. Justeru, persaingan untuk dinobat Bintang Paling Popular semakin sengit apabila begitu ramai bakat baru dan lama yang sama-sama bersinar sepanjang tahun lalu.

    Bagi Sam, walaupun namanya turut disebut-sebut sebagai calon pilihan, dia tidak mahu meletakkan harapan yang terlalu tinggi. Sebaliknya jejaka ini berasakan, dicalonkan dalam senarai Top 5 pada ABPBH kali ini sudah cukup memuaskan hatinya. Paling penting, sokongan peminat sehingga meletakkan namanya ke satu tahap yang tinggi dalam bidang seni begitu dihargai.
    "Saya tak rasa berdebar atau gementar, bahkan saya akan menghadirkan diri ke majlis kemuncak nanti untuk bergembira. Saya tidak meletakkan sebarang harapan pun. Kalau menang, alhamdulillah dan kejayaan itupun sudah tentunya kerana undian daripada peminat.

    "Menang atau kalah itu tak penting, tetapi yang paling penting sokongan padu daripada peminat sudah memadai sehingga mampu membawa nama saya ke tahap sekarang," katanya.

    Walaupun namanya kian dikenali selepas menerajui filem Adnan Sempit, namun Sam berasakan kejayaan yang dikecapi ketika ini adalah juga atas hasil usahanya di samping sokongan daripada peminat, serta pihak pengurusan. Begitupun, MIG banyak membantunya untuk lebih dikenali peminat, sehinggakan dirinya kini menjadi rebutan produser yang melihatnya sebagai pelakon dengan pelbagai kebolehan.

    Pelakon berbakat besar ini amat berbangga tatkala disenaraikan antara yang paling popular dalam ABPBH 2010, tetapi tidak pernah menduga akan sampai ke tahap ini dan menganggap kuasa undian peminat mampu mengubah segala-galanya.

    "Tanpa peminat, nama saya tak mungkin dicalonkan dan tanpa MIG saya tak mungkin dikenali, malah tanpa Berita Harian tak mungkin ada platform (ABPBH) untuk melonjakkan nama artis," katanya.

    Baginya, setiap calon yang disenarai pendek dalam ABPBH 2010 mempunyai bakat tersendiri dan persaingan kali ini dianggap sengit serta sukar diramal.

    Peluang yang diberikan Berita Harian kepadanya juga dianggap ruang terbaik untuk memperbaiki diri dari semasa ke semasa dalam meningkatkan mutu lakonan, di samping menunjukkan sokongan peminat kepadanya.

    "Apapun kita tunggu saja keputusan pada 3 April nanti. Siapa pun yang menang itu sudah ditentukan peminat. Bagi saya, cukup sekadar nama saya turut dicalonkan orang ramai," katanya.

    Bukan ayam tambatan MIG

    SIBUK dengan rutin harian dan penggambaran membuatkan Sam sedikit terikat untuk meluangkan masa bersama kenalan dan keluarga. Begitupun dia berjanji untuk tetap mencuri waktu bagi merehatkan diri.

    Namun dia tidak menjadikan kesibukan itu sebagai alasan untuk mengabaikan diri dan keluarga. Bahkan, kesibukan itulah sebenarnya yang membantu dirinya bertapak lebih kukuh dalam dunia lakonan.

    "Saya sekarang sibuk dengan penggambaran filem Aku Ada Kau Ada terbitan Pensil Pictures sehingga 25 Mac di sekitar Lembah Klang dan memang saya tak ada masa untuk berehat.

    "Apabila sudah terikat dengan kerja, kita harus komited dengannya. Dengan cara itu, baru orang pandang bakat dan keupayaan yang kita ada," katanya.

    Filem bergenre komedi cinta yang membawa Sam ke alam kolej itu turut menjalani penggambaran di Korea bermula 5 April depan.

    Kata Sam, peluang menjalani penggambaran di luar negara turut memberinya peluang untuk merehatkan diri, setelah penat bekerja.

    Jadual kerja pemuda yang diuruskan MIG ini dikatakan cukup padat dengan tugas lakonannya, sehingga ke penghujung tahun. Nasib baiklah dia sudah punya pihak pengurusan, jika tidak Sam sendiri belum pasti dia mampu menanganinya.

    "Dulu saya urus sendiri jadual kerja saya, tetapi selepas berasakan bagai tak terurus, saya minta MIG uruskan sejak November lalu. Jadi kini rasa macam terurus sikit berbanding dulu, walau sibuk macam mana sekali pun," katanya.

    Walaupun namanya meletup sejak akhir-akhir ini, namun Sam tidak menganggap dirinya sebagai 'ayam tambatan' MIG kerana semua pelakon dilayan secara sama-rata.

    "Semua pelakon MIG dijaga sama-rata, cuma kebelakangan ini mungkin saya lebih banyak terbabit dalam filem, itupun atas dasar bakat. Semua orang ada bakat dan mempunyai peranan tersendiri, cuma mungkin apabila saya kerap menjadi teraju, orang mula anggap saya anak emas. Tugas berlakon sama saja, cuma yang membezakan kita ialah watak," katanya.

    Info:

    NAMA: Shaheizy Sam Abd Samad
    TARIKH LAHIR: 4 September 1982
    UMUR: 28 Tahun
    ASAL: Petaling Jaya, Selangor
    KERJAYA: Pelakon
    ANTARA TELEFILEM/ DRAMA BERSIRI: Pa'e, Sama Tak Serupa, Graduan, Impak Maksima, KL Menjerit, Jangan Pandang Belakang 2, Legasi 43 Karat
    FILEM: Adnan Sempit, Evolusi KL Drift 2, Jangan Pandang Belakang Congkak, Syurga Cinta, Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam dan Ngangkung.


    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Siaran langsung ABPBH 2010 pasti gempak

    Posted: 30 Mar 2011 04:47 PM PDT

    Hip

    TV3 buat persiapan rapi pastikan acara kemuncak beri kepuasan kepada penonton

    TV3 buat kali pertama akan menggunakan pancaran secara terus satelit digital bagi memastikan penonton boleh merasai kepuasan mengikuti siaran langsung malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010.

    Dikenali sebagai Digital Satelite News Gathering (DSNG), penggunaan teknologi penyiaran ini pastinya akan membuatkan suasana acara gemilang ABPBH2010 dapat dirasai dengan lebih dekat oleh penonton apabila disiarkan secara langsung di TV3 pada Ahad ini, jam 9 malam. Penerbitnya, Ahmad Shaifullizam Arshad atau Gbam berkata, persediaan rapi sudah diatur sejak beberapa minggu yang lalu di mana penggunaan DSNG yang canggih digunakan bagi memastikan penganjuran ABPBH2010 dapat disiarkan secara sempurna selain visualnya juga lebih berkualiti.

    "TV3 baru saja menerima peralatan produksi baru yang lebih canggih dan buat pertama kalinya ia akan digunakan pada malam kemuncak ABPBH2010.

    "Siaran langsung ABPBH2010 di TV3 ini juga akan menggunakan peralatan komputer sepenuhnya. Ia membolehkan siaran langsung itu dapat dipancarkan terus dari trasmisi ke satelit berbeza dengan peralatan lama yang harus melalui pencawang yang terdapat di bumi sebelum dapat disiarkan menerusi TV3.

    "Penggunaan komputer sepenuhnya juga memudahkan sekiranya berlaku kecemasan untuk di sunting sebelum disiarkan ke televisyen," katanya yang dihubungi Hip bagi mengetahui persiapan terakhir sebelum menjelang malam kemuncak ABPBH2010.
    ABPBH2010 yang memasuki tahun ke-24 penganjurannya dilihat semakin matang dalam penganjuran malam penganugerahan di mana seiring dengan perkembangan teknologi terkini yang diguna pakai.

    Gbam yang sebelum ini menjadi penerbit bagi acara kemuncak Anugerah Juara Lagu ke-25, Disember lalu, berkata setiap tahun akan memaparkan kelainan baik daripada konsep persembahan mahupun persembahan visual yang akan disediakan bagi meninggalkan memori indah buat penonton di dewan mahupun di rumah.

    "Permainan grafik akan dipertingkatkan dari segi mutu persembahannya sesuai dengan perkembangan era teknologi hari ini. Grafik yang digunakan itu direka khas dengan memaparkan visual seperti mana penonton sedang membaca akhbar Berita Harian secara visual.

    "Lebih gah, apabila penggunaan latar LCD yang lebih besar yang dianggarkan dalam 300 penggunaan panel LED digunakan kali ini," katanya yang turut dibantu oleh seorang lagi penerbit berpengalaman yang juga bertindak sebagai Penerbit Eksekutif, Muhd Sufian Isa.

    Dalam memastikan penganjuran penganugerahan lebih berprestij, tenaga kerja di belakang tabir menjadi tulang belakang yang paling penting harus diketengahkan.

    "Seramai 60 tenaga kerja daripada pihak TV3 akan bertugas memastikan siaran langsung ABPBH2010 berjalan dengan lancar. Itu tidak termasuk dengan tenaga kerja daripada pihak Akademi Industri Muzik (AIM) yang akan membabitkan lebih 100 tenaga kerja keseluruhan.

    "Daripada jumlah itu ia akan dibahagikan kepada tiga kumpulan yang akan mengawal sembilan penggunaan kamera termasuk dua kren, bilik kawalan produksi dan kumpulan produksi," katanya yang sebelum ini hanya menempatkan sebuah kren saja untuk rakaman siaran langsung ABPBH.

    ABPBH2010 akan disiarkan secara langsung dari Arena of Stars, Genting Highlands menerusi stesen televisyen rasmi TV3 tepat 9 malam dan menerusi stesen radio rasmi Hot FM pada masa yang sama.

    Info
    Siaran langsung acara kemuncak ABPBH2010

  • Disiarkan secara langsung di TV3 pada 3 April (Ahad), jam 9 malam.
  • Radio rasmi ABPBH2010, HotFM juga turut membuat siaran langsung malam kemuncak ini.
  • Siaran berlangsung selama kira-kira 150 minit.
  • Selain 16 kategori, ABPBH2010 juga memberikan Bintang Paling Popular dan Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat
  • TV3 menggunakan dua kren kamera
  • 300 LED untuk pentas
  • 60 krew penerbitan TV3
  • 100 petugas keseluruhan
  • Malam kemuncak ini dihadiri 75 pelakon, penyanyi dan selebriti dalam senarai Top 5 ABPBH2010 .
  • Jumlah kehadiran itu tidak termasuk artis yang membuat persembahan, sebagai penyampai dan jemputan khas menjadikan ABPBH menjadi acara yang dihadiri oleh paling ramai selebriti.
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    - Blog Hanz -

    Posted: 31 Mar 2011 07:39 AM PDT

    - Blog Hanz -


    Don't Be Tension

    Posted: 30 Mar 2011 04:41 PM PDT




    ThE m0mEnT y0u ArE iN tEnSiOn

    Y0u WiLl L0sE yOuR aTtEnTiOn


    ThEn YoU aRe In ToTaL cOnFuSiOn

    AnD yOu'll FeLl IrRiTaTiOn

    UlTiMaTeLy,YoU wOn`T gEt Co-OpErAtIoN

    AnD gEt ThInGs InTo CoMpLiCaTiOn

    ThEy YoUr BP mAy RaIsE cAuTiOn

    AnD yOu MaY hAvE tO TaKe MeDiCaTiOn

    WhY NoT TrY uNdErStAnDiNg ThE SiTuAtIoN

    AnD TrY tO ThInK aBoUt ThE SoLuTiOn

    MaNy PrObLeMs WiLl Be sOlVeD bY DiScUsSiOn

    WhIcH wIlL wOrK oUt BeTtEr In yOuR pRoFeSsIoN

    DoN't ThInK iT'S mY FrEe SuGgEsTiOn

    It iS OnLy fOr yOuR pReVeNtIoN

    If YoU uNdErStAnDiNg My iNtEnTiOn

    YoU'll NeVeR cOmE aGaIn InTo TeNsIOn

    so DON'T BE `TENSION`!!

    Blog Sensasi Ohbayu

    Posted: 31 Mar 2011 03:50 AM PDT

    Blog Sensasi Ohbayu


    (Video) Bunuh diri di KB Mall

    Posted: 30 Mar 2011 01:24 PM PDT

    macam2 dah berlaku kat negara kita ni.. Siapa salah? dia, boyfriend dia, mak bapak dia..atau keluarga dia..atau kurang didikan agama? tepuk dada tanya iman..


    info video:
    * Berlaku pada lebih kurang jam 4 atau 5 petang tadi (24/03/2011).
    * Berlaku di bangunan KB Mall (Kota Bharu, Kelantan).
    * Punca bunuh diri, ada yang mengatakan putus cinta, ada juga yang mengatakan kecewa dengan keputusan SPM.
    * Dikatakan juga gadis tersebut merupakan seorang pelajar.
    * Gadis tersebut masih hidup dan dikhabarkan hanya cedera ringan kerana pihak bomba telah meletakkan 4 buah tilam di bawah bangunan.

    Baca Yang Ini Pulak:-

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia

    Posted: 31 Mar 2011 03:29 AM PDT

    My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia


    Gambar Anak lelaki Ruhil Amani bersama anak perempuanya

    Posted: 30 Mar 2011 10:17 PM PDT

    ruhil amaniTahniah buat Ruhil Amani yang telah selamat melahirkan anak lelaki yang diberi nama Raayan Alexander Wilson Jamil Wilson pada 3 Mac yang lalu… Baby seberat 3.83kg itu dilahirkan secara pembedahan di Hospital Pakar Damansara pada pukul 12.59 tengah hari… Sekarang Ruhil Amani dan anak lelakinya dalam keadaan sihat dan sedang menjalani proses berpantang..

    Untuk pengetahuan korang, Ruhil Amani telah berkahwin dengan seorang pemain guitar, Jamil Wilson pada tahun 2003 yang lalu dan mempunyai seorang lagi anak perempuan yang bernama Ruhil Ariana Wilson Jamil Wilson… Baby lelaki ni adalah cahaya mata kedua buat Ruhil dan suami.. Apa-apa pun buat peminat setia Ruhil Amani, jom kita layan gambar anak lelaki Ruhil Amani bersama anak perempuanya  kat bawah nie….

    baby ruhil amani

    anak lelaki ruhil amani

    anak ruhil amani

    anak anak ruhil amani

    anak lelaki ruhil amani

    anak perempuan ruhil amani

    ruhil amani dan suami bersama anak

    Ruhil amani dan suami bersama anak perempuanya


    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Himpunan Kisah Sensasi

    Posted: 31 Mar 2011 03:22 AM PDT

    Himpunan Kisah Sensasi


    Mariah Carey Sambut Hari Lahir Dengan Tatu Di Punggung

    Posted: 30 Mar 2011 06:00 PM PDT

    nuffnang_bid = "f1d2da164511835d8b2f4e70dae8ccd1"; // ]]>

    LONDON: Penyanyi Mariah Carey (gambar) dilaporkan menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-42 dengan cara yang pelik.

    Penyanyi yang sarat mengandung itu dikatakan telah membuat tatu rama-rama pada bahagian punggungnya.

    Carey yang dijangka bakal melahirkan bayi kembar iaitu lelaki dan perempuan itu mengakui sudah bersedia untuk menyambut kedatangan anak-anaknya ke dunia, demikian menurut laporan yang dipetik daripada laman web femalefirst.co.uk.

    ///mstar///

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Kosmo Online - Hiburan

    Posted: 31 Mar 2011 01:04 AM PDT

    Kosmo Online - Hiburan


    Hasrat jadi penyanyi tercapai

    Posted:

    Hasrat jadi penyanyi tercapai

    Hasrat jadi penyanyi tercapai



    SEWAKTU lagu Kau Yang Punya nyanyian Malique Too Phat hangat di corong radio, suara enak penyanyi wanita yang tidak diketahui identitinya menjadi persoalan. Waktu itu, nama Najwa cukup asing bagi penggemar muzik tempatan. Itu kisah lebih setahun lalu.

    Namun hari ini, menyebut nama Najwa, terus terbayang sosok tubuh mungil seorang gadis manis yang tidak pernah kering dengan senyuman. Najwa Muhyiddin bukan asing lagi, tetapi suara lunak dengan gaya soulnya selalu dirindui.

    Lantas apabila dia muncul dengan album debut penuh miliknya sendiri, ia membangkit keterujaan di hati peminatnya. Diberi nama Innocent Soul, ia adalah sebuah album Inggeris penuh daripadanya.

    Saat melancarkan album tersebut di Restoran Ecoba, Kuala Lumpur, baru-baru ini, air matanya tidak dapat ditahan daripada mengalir apabila disoal mengenai perjalanan proses penerbitan album tersebut.

    Bukan gimik, bukan juga drama tetapi air matanya itu sebagai tanda betapa besar pengorbanan dan keinginannya untuk melahirkan sebuah album.

    "Lama rasanya untuk saya hasilkan album ini. Selepas penat lelah dan berulang-alik di antara Jakarta, Indonesia dan Kuala Lumpur, akhirnya impian saya untuk melahirkan sebuah album tercapai," tuturnya sambil menguntum senyuman.

    Katanya, dia meminati muzik sejak dari kecil dan tidak dapat melupakan persembahan pentas pertamanya untuk hari penyampaian hadiah di sekolah rendah ketika dia berusia tujuh tahun.

    Bagaimanapun, demi jaminan masa hadapan dan kepuasan hati ayah bonda, dia terlebih dahulu bergelar siswazah jurusan Kejuruteraan Elektronik yang ditimba di Melbourne, Australia.

    Selepas dua tahun menimba pengalaman di bumi kanggaru itu, sekembali Najwa ke tanah air, dia tahu yang dia perlu lakukan sesuatu demi minat dan cintanya terhadap muzik.

    Dek kerana minat, dua tahun juga masa dihabiskan di Kolej Muzik Antarabangsa (ICOM), Kuala Lumpur, sambil dia mencari peluang dan ruang untuk muncul dengan hasil karyanya sendiri.


    TIMBA ilmu. Najwa mengakui dia masih dalam proses pembelajaran untuk menghasilkan lagu-lagu Melayu.


    "Saya bekerjasama dengan Maliq & D'Essentials, band jazz popular di Indonesia untuk lahirkan album ini. April tahun lepas saya terbang ke Jakarta dan berbincang dengan mereka.

    "Selepas itu, sekitar bulan Ramadan saya terbang ke Jakarta, untuk proses rakaman. Syukur, kerana mereka memahami apa yang saya mahukan untuk album ini," balasnya gadis berusia 25 tahun itu lagi.

    Apabila disoal mengapa terbang sehingga ke Jakarta untuk merakamkan album, jawab Najwa, dia bukan meragui kemampuan penerbit album di Malaysia, tetapi ketika dia ingin menerbitkan album genre neo soul itu, dia tidak berjumpa dengan orang yang sesuai di Malaysia.

    "Genre muzik yang saya pilih, tidak berapa popular di Malaysia, saya tidak mahu ambil risiko sebab itu saya ambil keputusan untuk bekerjasama dengan Maliq & D'Essentials.

    "Genre muzik kami lebih kurang sama, jadi bekerjasama dengan mereka akan memberikan nafas yang sama terhadap muzik saya tetapi dengan identiti saya sendiri," katanya yang merupakan peminat band tersebut.

    Tidak perkecil lagu Melayu

    Sepuluh buah lagu yang terkandung dalam album sulungnya itu semuanya dalam bahasa Inggeris, namun jauh di sudut hatinya, satu hari nanti dia ingin menghasilkan sebuah album Melayu.

    Sungguhpun begitu, Najwa sedar di mana tahap kemampuannya untuk menulis lagu puitis dalam bahasa Melayu.

    "Saya akui, saya lebih selasa menulis lagu dalam bahasa Inggeris, sebelum ini saya ada terfikir untuk tulis lagu dalam bahasa Melayu tetapi sedar yang saya tidak berapa bagus untuk menulis sebuah lagu yang puitis dalam bahasa Melayu.

    "Buat masa ini saya masih dalam proses belajar membikin lagu, Insya'allah mungkin untuk album akan datang saya akan memuatkan lagu bahasa Melayu," jelasnya.

    Tambah Najwa, album Innocent Soul terlalu istimewa buat dirinya kerana hampir kesemua lagu yang dimuatkan dalam album itu merupakan koleksi peribadinya. Ia ibarat sebuah diari yang dibikinnya sendiri sejak berusia 16 tahun.

    "Bukan 100 peratus lagu dalam album ini berdasarkan pengalaman yang betul kerana ada juga berdasarkan pengalaman orang lain," tuturnya mengenai album yang akan berada di pasaran tidak lama lagi.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Sumpahan Kum Kum taruhan terbaru Bob

    Posted:

    Sumpahan Kum Kum taruhan terbaru Bob

    Sumpahan Kum Kum taruhan terbaru Bob

    Oleh SAHLIZAH MOHAMED
    sahlizah.mohamed@kosmo.com.my


    KANAN: Bob(empat dari kiri) bersama barisan pelakon filem Sumpahan Kum Kum.


    SELEPAS mencipta rekod luar biasa menerusi filem komedi seram, Ngangkung yang berjaya mengaut keuntungan sebanyak RM8.45 juta, Ismail Bob Hasim atau Bob beralih selera kepada filem bergenre seram untuk filem kelimanya, Sumpahan Kum Kum.

    Tidak keterlaluan jika dikatakan Bob sebagai seorang pengarah muda telah berjaya meletakkan satu penanda aras untuk pengkarya-pengkarya filem bagi menerbitkan filem yang pecah panggung yang menepati selera penonton.

    "Rekod kutipan filem di negara ini ada turun dan naiknya. Namun, saya tidak mahu terlalu tertekan memikirkan tentang kutipan dan kini saya hanya mahu fokus terhadap penggambarannya sahaja," katanya.

    Ditemui pada majlis doa selamat dan pelancaran filem itu, Bob masih mempunyai baki tiga lagi filem yang belum ditayangkan selepas Ngangkung iaitu Senario The Movie: Ops Pocot, Alamak Toyol dan Bini-Biniku Gangster yang semuanya bercorak komedi.

    Bercerita tentang pengarahan filem seram pertamanya itu, Bob tanpa berselindung mendedahkan dia tidak mampu untuk mengelak sekiranya terdapat antara babak filem tersebut yang berkemungkinan boleh bertukar menjadi bahan ketawa penonton.

    "Saya buat filem lebih buat tontonan seorang penonton dan saya mahu ia jujur, selain mempunyai unsur ketakutan.

    "Saya juga tidak menolak kemungkina akan ada babak yang mampu menimbulkan rasa geli hati kepada penonton meskipun ia merupakan filem seram. Namun, sudah pasti ia tidak akan berlaku kepada keseluruhan filem," ujarnya.

    Sumpahan Kum Kum telah mula menjalani penggambaran bermula 23 Mac lalu di sekitar Ijok serta Kuala Selangor dan dijangka akan selesai dalam masa 24 hari.

    Pemilihan lokasi dibuat berdasarkan konsep penceritaan dan latar cerita yang berbalik kepada era 90-an dan menurut Bob lagi, pemilihan lokasi amat penting kerana ia mampu membantu dalam memberi kesan serta mood lakonan kepada para pelakonnya.

    Antara pelakon yang terlibat ialah Fezrul Khan, Putri Mardiana, Farisya Fatin, Lydiawati, Kaza dan dua pendatang baru iaitu Shima Anuar dan Wawa Zainal.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Tip tubuh seksi Son Dambi

    Posted:

    Tip tubuh seksi Son Dambi

    Tip tubuh seksi Son Dambi


    SON DAMBI


    BINTANG terkenal Korea Selatan, Son Dambi bukan sahaja telah menunjukkan bentuk tubuhnya yang seksi ketika membuat fotografi jenama pakaian sukan Decente baru-baru ini.

    Malah aktres, penyanyi dan model itu juga telah memberi tip kepada peminatnya bagaimana untuk mendapatkan bentuk tubuh yang sihat dan mantap.

    Pertama, dia menegaskan regim senaman perlu dimulakan dengan latihan angkat berat, sebelum diikuti dengan aerobik dan akhirnya regangan badan.

    "Saya sangat berdisiplin dengan regim dan rutin senaman saya. Kalau pada hari saya tidak menjalani latihan di gim, saya akan berjoging di sekitar kawasan kejiranan saya," ujarnya.

    Satu lagi regim bagi mengekalkan stamina dan bentuk tubuh yang mantap yang diamalkannya adalah dengan menari.

    "Saya menari dan menari kerana ia bukan sahaja baik untuk kesihatan tubuh selain menjadikan bentuk tubuh kita mantap, tetapi ia juga boleh digunakan untuk menghilangkan tekanan," ujarnya yang menyukai tarian hip hop dan jazz.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Sensasi

    Posted: 30 Mar 2011 11:37 PM PDT

    Sensasi


    Politik: Imej dalam Video Rakaman Seks akan disebarkan bagi menghilang keraguan rakyat Malaysia??

    Posted: 30 Mar 2011 10:04 AM PDT

    Huaa...politik nie sungguh merunsingkan,begitu kotor...siapa yang kotor??wallahualam....nak tuduh salah nak percaya pun salah...Sensasi cuma mengikuti perkembangan politik,tapi malas nak percaya sangat dengan sume nie,...

    malas percaya si A,dan malas juga percaya si B..pendek kata,memang takda lagi kesahihan siapa yang betul dan siapa yang salah..Video seks yang menjadi topik hangat politik kebelakangan nie sememangnya membuatkan ramai yang berspekulasi..bahkan ada yang ckp itu adalah imej si dalang,bukan si tertuduh...dan isu perut buncit dan mcm2 lagi...hakikatnya rakyat belum melihat lagi imej dlm video tue,kalau kita lihat sendiri barulajh kita dapat menilai,betul tak...

    terbaru katanya,Polis Bukit Aman akan panggil Anwar utk disiasat kerana dikatakan ada kelihatan kelibat beliau dalam rakaman CCTV premis Spa yang terbabit.

    Layankan je la,perkembangan,tp janganlah kita nilai dan bersyakwasangka buruk selagi belum ada bukti sahih dari kedua pihak.



    Video Porno yang melibatkan Dato Seri Anwar Ibrahim di jangkakan akan bertambah lebih panas dalam minggu ini ekoran ada desas desus pihak Polis Bukit Aman akan memanggil Anwar Ibrahim untuk tampil di soal siasat.

    Di khabarkan juga bahawa Imej Anwar Ibrahim di dalam Video berkenaan akan di sebarkan bagi menghilangkan keraguan rakyat Malaysia berhubung Video Porno yang Anwar Ibrahim nyatakan adalah Fitnah terhadap dirinya.

    Imej yang di maksudkan tidak dapat di pastikan sama ada imej dalam lakonan Porno ataupun Imej Rakaman CCTV yang jelas kelihatan kelibat Anwar Ibrahim di Pusat SPA yang menjadi lokasi lakonan Video Porno itu di rakam.

    Dalam minggu ini segala galanya pasti buat Anwar Ibrahim membersihkan dirinya dari Skandal Video Porno yang terbaru ini. Kita juga pinta agar rakyat Malaysia untuk tidak menyalahkan mana mana pihak berhubung skandal Video Porno Anwar Ibrahim ini memandangkan isu utama adalah pelakon Porno tersebut.

    Kita juga minta agar satu Suruhanjaya Di Raja di Tubuhkan bagi menyiasat kesahihan Video Porno itu dan meminta agar wakil wakil pemimpin Pembangkang juga dapat hadir bagi menilai video Porno Berkenaan.

    Anwar Ibrahim harus mempersetujui Suruhanjaya Siasatan DI Raja bagi membersihkan namanya sekali lagi.

    Jokes:Kisah apartment 60 Tingkat dan 3 sahabat

    Posted: 30 Mar 2011 09:47 AM PDT


    Ada tiga orang sahabat..Ali, Abu dan Mamat, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas, mereka pulang ke rumah. Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi.

    Ali: Macam mana ni… rumah kita atas sekali pulak tu?

    Abu: Aduhhhh… bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke?

    Mamat: Aku rasa, baik kita panjat tangga aje… kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik.

    Ali: Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita, tapi kita kena bercerita yang sedih saja, sebab kalau kita buat cerita lawak,kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa. Biar kita serius dengar cerita.

    Mereka pun bersetuju, jadi mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60. Ali mula bercerita.

    Ali: Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku. Aku membesar tanpa bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan, dari kecil aku… bla bla bla bla bla…

    Punyalah sedih mereka mendengar cerita si Ali hingga meleleh-leleh air mata, sedar tak sedar mereka dah sampai kat tingkat 20. Mereka berhenti sekejap bukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata, kemudian mereka kembali memanjat sambil Abu pula bercerita.

    Abu: Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibubapaku meninggal dalam kemalangan jalan raya. Aku dibesarkan oleh abang sulung ku saja yang pada masa tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik beradik seramai 4orang… bla bla bla bla…

    Sekali lagi mereka bertiga meleleh sedih… punyalah lama si Abu bercerita,sedar tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat sajalagi. Sambil melangkah memanjat tangga ke tingkat 56, Mamat mula menyampuk. Mamat: Alaaaaaa… korang punya cerita tak sedih lagi. Cerita aku lagi sedihhhh punya.

    Ali: Kau ada sejarah hidup sedih juga ke?

    Mamat: Emmmm… mungkin hari ini dalam sejarah…

    Abu: Cerita aje le… kita dah tinggal 4 tingkat je lagi.

    Mamat: Aku sedih kerana… KUNCI RUMAH KITA, AKU TERTINGGAL DALAM KERETA…. UWAAAAAA…

    Jokes:Gadis rambut Perang nak beli TV

    Posted: 30 Mar 2011 09:02 AM PDT


    Seorang gadis berambut perang telah pergi ke sebuah kedai elektronik..

    Gadis : Saya ingin menbeli TV ini..

    Penjual : Sorry, barang ini tidak di jual untuk orang berambut perang..

    Gadis berambut perang itu segera bergegas pulang dan terus menyembur
    rambutnya. Lalu dia pergi semula ke kedai tadi dan berkata kepada
    penjualnya..

    Gadis : Saya ingin membeli TV ini..

    Penjual : Sorry, tidak dijual untuk orang berambut perang..

    Gadis itu berfikir..
    "Oh, dia masih mengenaliku'..lalu gadis itu melakukan perubahan
    100% kepada dirinya. Dia memotong rambutnya dan mewarnakannya
    dengan warna baru, memakai pakaian baru dan kaca mata besar.
    Gadis itu menunggu beberapa hari, lalu dia pergi semula ke kedai itu..
    Dia pergi ke penjual itu dan berkata,

    Gadis : Aku ingin membeli TV ini..
    Penjual : Sorry, tidak dijual untuk orang berambut perang..

    Kerana kecewa gadis itu bertanya..

    Gadis : Bagaimana kamu tahu aku yang berambut perang..

    Penjual : Kerana ini bukan TV tapi Microwave..

    **blond girl selalu dikaitkan dengan dumb = kurang bijak :P

    Tarian Poco-poco haram bagi orang Islam?

    Posted: 30 Mar 2011 09:00 AM PDT

    Tarian poco-poco sangat terkenal dan makin digemari rakyat malaysia,tak begitu berat tapi menghiburkan dan dapat mengeluarkan peluh.

    pendek kata kalau ada je apa-apa kursus,seminar,camping,dan mcm -mcm lagi aktiviti pasti terselit satu part utk tarian poco-poco,nak bagi refresh badan dan minda.ramai org dah try dah,sensasi je tak pernah try lagi..

    Tapi rupanya sebenarnya tarian ini asalnya dari Jamaica dan mengandungi unsur agama kristian dan juga pemujaan roh...ish ish ish..part mana yang ada unsur unsur mcm nie,sensasi kurang pasti..

    kat perak tarian poco-poco dah diharamkan oleh mufti Perak..

    Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, tarian tersebut diharamkan kerana ia mempunyai unsur kepercayaan agama lain iaitu Kristian selain pemujaan roh.

    Katanya, keputusan sebulat suara itu dicapai pada Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak kali ke-186 yang bersidang dari 24 hingga 26 Januari lalu.

    "Kajian mendapati tarian yang sering diamalkan di Jamaica itu bercirikan agama Kristian. Oleh itu haram bagi orang Islam mengamalkannya," katanya

    Intan Ladyana dan Kamal Adli pula dikatakan tinggal bersama

    Posted: 30 Mar 2011 08:37 AM PDT

    Jarang sebenarnya sensasi dengar gossip paal Intan mahupun Kamal,umum dah tahu mereka berdua bercinta Cinta yg bermula dengan cinta lokasi,sensasi dah lupa derang berlakon drama apa masa tue..bionik kot?

    tup tup rupanya mereka nie dikatakan bersekedudukan..menurut jiran-jiran di Kondo (Ampang) kelibat Kamal Adli sering kelihatan,kdg2 waktu pagi2 pun dah ada keluar rumah.Dan kononnya memang penduduk kat situ dah sedar dengan hal nie..maklumla,pelakon dua-dua dikenali ramai,byk drama dan filem yang dilakonkan mereka nie..tambah plak semua tahu mereka bercinta,makin org pasang mata nak spy...
    tapi nie semua cakap-cakap org je,kene lah tanya sendiri pada tuan punya badan ...

    menurut Intan,dakwaan yang mengatakannya tinggal serumah dengan Kamal adalah tidak betul sama sekali. Kamal tinggal bersama keluarganya.

    "Memang tidak betul sangatlah kalau ada yang mendakwa kami tinggal bersama macam pasangan suami isteri," katanya

    Mengakui Kamal kerap berkunjung ke rumahnya untuk berjumpa atau keluar bersama, Intan bagaimanapun berkata, aktor itu hanya menunggu di bawah dan jarang masuk ke rumah kecuali atas hal-hal tertentu atau kecemasan.

    "Saya tidak menafikan Kamal selalu datang tetapi tidaklah sampai masuk ke rumah, apatah lagi untuk tidur bersama pula.

    "Kebiasaannya dia akan tunggu di bawah sahaja. Kalau pun keadaan memaksa dia untuk masuk ke rumah, kami tidak akan berdua-duaan. Pasti ada pembantu peribadi saya atau rakan-rakan lain juga," katanya.

    Dato Siti Nurhaliza hamil? nampak baby bump

    Posted: 30 Mar 2011 08:27 AM PDT

    Masuk kali nie dah kerap bebenar kita dengar gossip yang kata Dato Siti mengandung.
    Setiap kali Siti kelihatan makin berisi ke,nak berehat kembuat itu ini,semua org syak Siti mengandung...maklumlah semoa org teruja nak tggu Penyanyi nombor satu negara utk mendapatkan baby yang tentunya secomel siti jugak..

    Terbaru bila gambar semasa membuat persembahan utk majlis Tranformasi bersama rakyat,
    nampak seolah-olah baby bump je kat perut siti..

    nak kata lemak...tapi nampak memang mcm baby bump..sebab apa ,tak nampak mcm buncit biasa tp nampak mcm mengandung je nie...tp Dato siti sendiri dh menafikan didalam twitternya,.

    katanya kene diet,baby bump tue cumalah lemak shaja...









    Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

    Posted: 30 Mar 2011 11:32 PM PDT

    Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


    Sekitar Malam Amal Premiere Filem Dilarang Masuk

    Posted: 30 Mar 2011 06:52 PM PDT

    Semalam, jam 8 malam, telah berlangsung Charity Premiere Filem DILARANG MASUK di GSC Pavillion Kuala Lumpur. Filem terbitan Cineworks ini diarahkan oleh Jeffrey Chiang dan dilakonkan oleh Shiqin Kamal, Azma Aizal Yusoof, Isma Hanum Husien, Muniff Isa Badrul dan aktor Esma Daniel. Peminat filem Melayu boleh menontonnya di pawagam mulai 7 April 2011.

    Filem ini menampilkan cara baru dalam teknik sinematografinya kerana proses pengambarannya menggunakan kamera Canon EOS 5D Mark II sepenuhnya. Kalau korang nak tahu, Canon Digital Single Lens Reflex atau DSLR ni adalah sebuah kamera yang mampu buat video berdefinisi tinggi HD. Teknik ini dilihat sebagai satu langkah untuk mempelbagaikan corak penerbitan filem di Malaysia yang sedikit sebanyak boleh menandingi proses penghasilan filem antarabangsa.

    DILARANG MASUK diedarkan oleh Metrowealth dan akan dipromosikan di seluruh Malaysia dalam masa terdekat ini. Pengambaran pula berlangsung pertengahan April 2010 di Bukit Larut, Taiping Perak mengambil masa selama 16 hari.

    Ini dia beberapa gambar yang sempat Budiey ambil.

    Budiey: Nak tahu artis kesayangan anda berada pada hari ini? Jom langgan SMS dari Paparazi. Taip: ON PAPA dan hantarkan ke 23288.

    Azma Aizal

    Azma Aizal Yusoof sebagai Ronnie

    Premiere Di Larang Masuk

    Muniff Isa sebagai Bad

    Shikin Kamal

    Shiqin Kamal sebagai Fatia

    Isma Hanum Hussien

    Isma Hanum sebagai Juli

    Jeffrey Chiang

    Pengarah Dilarang Masuk Jeffrey Chiang

    Premiere Di Larang Masuk

    Turut hadir, Ainul Aishah bersama boyfriendnya. Dah 9 bulan bercinta. Selamat berbahagia, Ain.

    Premiere Di Larang Masuk

    Pelakon baru yang bakal meletop, Ariel Zaefril

    Premiere Di Larang Masuk

    Ariel Zaefril bersama pengarah muda Nizam Zakaria

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , , , , , , , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Filem Dilarang Masuk
  • Acara Badminton Amal – Terbuka Sinar Latifah Anjuran Sinar FM
  • Sekitar Premiere Filem Duyung di GSC Mid Valley
  • MALAM PREMIERE FILEM CONGKAK DI SINGAPURA PECAH PANGGUNG
  • Gambar Sekitar Sidang Media Makan Malam Amal Dayang Nurfaizah
  • Sarimah Ibrahim di Media Launch Party The Biggest Loser Asia
  • Gambar Selebriti di Premiere James Bond Quantum Of Solace
  • Gambar Sekitar Perlawanan Amal Badminton Tangkis Untuk Palestin
  • Chermin Catit Sejarah Filem Malaysia Pertama Ditayangkan di Puchon International Fantastic Film Festival
  • Gambar Ashraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari di Prebiu Filem Saus Kacang
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Dalam Botol Kutip RM1juta Selepas 5 Hari Tayangan

    Posted: 30 Mar 2011 05:23 PM PDT

    '…Dalam Botol' Kutip RM1 Juta Selepas Lima Hari Tayangan

    Tahniah buat Raja Azmi di atas kejayaan kutipan filem …Dalam Botol yang telah meraih kutipan sebanyak RM1 juta dalam masa 5 hari tayangan.

    KUALA LUMPUR: Biarpun menerima kecaman dan kritikan daripada pelbagai pihak sebelum ini Raja Azmi Raja Sulaiman akhirnya membuktikan filem terbaharunya …Dalam Botol yang menceritakan kehidupan pasangan gay mencatatkan kutipan RM1 juta selepas lima hari ditayangkan.

    Filem ini mula ditayangkan di pawagam pada 24 Mac lalu di 41 buah pawagam seluruh negara.

    Raja Azmi yang juga penerbit filem itu berkata, kutipan tersebut merupakan satu jumlah di luar jangkaan memandangkan filem-filem yang diterbitkannya sebelum ini tidak pernah meraih kutipan sebanyak itu dalam tempoh lima hari. Kos produksi untuk menerbitkan …Dalam Botol adalah RM888,000 tidak termasuk promosi.

    Raja Azmi berkata dia amat bersyukur dengan kutipan yang dicapai setakat ini dan berharap filem berkenaan dapat memberi satu mesej kepada masyarakat agar mengambil iktibar mengenai budaya gay.

    "Bagi saya filem …Dalam Botol ini, merupakan satu usaha dakwah saya untuk mengingatkan masyarakat agar jangan terpengaruh dengan budaya gay yang dianggap tabu di negara ini.

    Anu Dalam Botol.

    "Daripada sudut lain, keupayaan …Dalam Botol yang mampu meraih kutipan sebanyak RM1 juta adalah petanda bahawa ia ditonton oleh orang ramai. Itu sebabnya saya sangat percaya bahawa lebih ramai akan menonton …Dalam Botol selepas ini," katanya dalam program Kerusi Panas, terbitan Bernama Radio24, Rabu.

    Filem …Dalam Botol arahan Khir Rahman merupakan sebuah filem yang bersandarkan kepada konflik percintaan pasangan sejenis lelaki dan disifatkan sebagai satu percubaan berani Raja Azmi dalam membuka dimensi baharu filem Melayu dengan memaparkan isu realiti menerusi layar perak.

    Dalam pada itu, Raja Azmi menegaskan, pihaknya tidak mempunyai sebarang hasrat untuk menghantar filem tersebut ke festival gay sekalipun dijemput kerana pada hakikatnya ia bukanlah sebuah filem gay.

    Dia juga menambah, sekiranya filem berkenaan tidak mengaut keuntungan yang disasarkan, dia nekad akan berhenti daripada membikin filem pada masa akan datang. Bagaimanapun dengan kutipan tersebut, Raja Azmi akan membatalkan hasrat itu dan seterusnya bercadang menghasilkan filem Anak Ikan iaitu sebuah karya mengisahkan kehidupan lelaki "jambu" yang menjadi rebutan ramai.

    Selain …Dalam Botol, produser tersebut pernah menghasilkan filem Black Widow Wajah Ayu, Cinta 200 Ela dan Haru Biru. Raja Azmi adalah isteri kepada bekas pemain badminton negara, Jailani Sidek. via Mstar Online

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Tomok Bakal Jadi Juara OIAM 3?
  • Kejutan DEKO DEKO DEKO Celcom Blue
  • Gambar Sekitar Hari Jadi Anak Adilla Yang Ke-2
  • Gambar Selebriti di Prebiu Media Filem Dalam Botol
  • Jom Singgah di Booth SIY di Karnival RIA
  • Filem Momok The Movie Kutip RM1 Juta Dalam 5 Hari
  • Gambar Bogel Arja Lee Anu Dalam Botol
  • Hilangkan Lemak di Badan Anda Dengan Slim It Yourself S.I.Y
  • Sinopsis Filem Orang Minyak Lakonan Sharifah Sofea & Firz Fairuz
  • Sertai Peraduan Berparti Bersama Selebriti Sayang You Can Dance Brands
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    OHBULAN!

    Posted: 30 Mar 2011 11:23 PM PDT

    OHBULAN!


    (Gambar) Lisa Surihani Di Bilik Hotel, Awesome!

    Posted: 30 Mar 2011 07:36 PM PDT

    Ai dah tahu akal korang ni memang cepat menonong dengan tajuk macam ni. Betul apa, Lisa Surihani memang berada dalam bilik hotel bersama krew-krew majalah URTV untuk sesi photoshoot. Kalau tak silap, ibu kepada Lisa Surihani turut menemani bersama.

    Ai suka tengok muka Lisa Surihani, flawless. Walaupun Lisa Surihani ni ada pelat "R", tapi apa ada hal kan? Ai pun bukan manusia sempurna nak kritik pemberian tuhan. Jadi, Ai nak berpesan yang kita semua patut bersyukur dengan kurniaan tuhan. Bukan ke lebih baik begitu?

    Kredit penuh gambar tanpa prejudis kepada Facebook Lisa Surihani.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Zon Artis

    Posted: 30 Mar 2011 11:16 PM PDT

    Zon Artis


    Filem ‘… Dalam Botol’ Kutip RM1 Juta Selepas 5 Hari Tayangan

    Posted: 30 Mar 2011 06:14 PM PDT

    FILEM ANU DALAM BOTOL DOWNLOAD

    Rasanya anda semua dah sedia maklum yang filem … Dalam Botol menerima kecaman dan kritikan daripada pelbagai pihak sebelum ianya ditayangkan, namun Raja Azmi Raja Sulaiman selaku penerbit filem penuh kontroversi itu akhirnya membuktikan yang filem terbaharunya yang menceritakan kehidupan pasangan gay itu mencatatkan kutipan RM1 juta selepas lima hari ditayangkan di 41 buah pawagam seluruh negara.

    FILEM ANU DALAM BOTOL DOWNLOAD

    Menurut Raja Azmi, kutipan tersebut merupakan satu jumlah di luar jangkaan memandangkan filem-filem yang diterbitkannya sebelum ini tidak pernah meraih kutipan sebanyak itu dalam tempoh lima hari.

    Oleh itu, tahniah kami ucapkan kepada Raja Azmi kerana telah berjaya meraih kutipan sebanyak RM1 Juta dalam tempoh yang singkat saja walaupun filem … Dalam Botol tu menerima pelbagai kecaman dan kritikan.

    Dah tengok filem Raja Azmi tu? Apa komen anda?

    Psstt: Tarian Poco-Poco Haram – Mufti Perak

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    My Blog List