gravatar

Edisi Hiburan

Edisi Hiburan


Zon Artis

Posted: 29 Apr 2011 11:10 PM PDT

Zon Artis


(Tahniah!) Zed Zaidi Sudah Menjadi Suami Orang

Posted: 29 Apr 2011 06:37 PM PDT

GAMBAR KAHWIN ZED ZAIDI Ingat lagi dengan kad jemputan perkahwinan Zed Zaidi yang seakan-akan Facebook itu? Dan seperti yang disampaikan melalui kad jemputan itu, Zed Zaidi sudahpun sah bergelar suami kepada Natalia Halimatun Mustafa Kamal semalam. Mereka selamat diijabkabulkan sekitar jam 8.35 malam di Restoran Felda D'Saji, Jalan Semarak, Kuala Lumpur.

Pihak pengantin lelaki memberi tujuh dulang hantaran beserta mas kahwin berjumlah RM300 yang dibalas sembilan dulang dari pihak perempuan.

Tahniah dari kami kepada anda Zed Zaidi. Semoga pernikahan anda ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Akhir kata, selamat berbahagia.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Video Maharaja Lawak Minggu Ke-5

Posted: 29 Apr 2011 11:03 AM PDT

VIDEO MAHARAJA LAWAK MINGGU KE-5

Kalau korang terlepas tengok Maharaja Lawak minggu ke-5 atau memang tak melanggan Astro pakej Mustika, ni kami kongsikan video persembahan kesemua peserta untuk korang layan. Enjoy!

Man

Nabil

Balas

Jambu

Jihan

Sepah

Amir

Jozan

Pada minggu ke-5 ini, Jihan tersingkir.

Kredit penuh & terima kasih kepada guatvcom

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Posted: 29 Apr 2011 11:10 PM PDT

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Album Kempen Harga Runtuh Warner Music Malaysia

Posted: 29 Apr 2011 09:26 PM PDT

Terbaru daripada Warner Music Malaysia – "KEMPEN HARGA RUNTUH" yang akan berlangsung pada pertengahan tahun ini, bermula 15 Mei 2011 sehingga 31 Ogos 2011.

Yang TERBESAR, yang TERHEBAT, yang TERHANGAT dan TIADA TANDINGAN adalah "KEMPEN HARGA RUNTUH" yang dianjurkan oleh Warner Music Malaysia menjelang Mei ini. Kempen yang melibatkan album-album daripada artis-artis hit sepanjang zaman ini adalah kempen terbesar yang dianjurkan oleh Warner Music bagi tahun 2011 ini.

Kempen ini adalah bertujuan untuk mengembalikan budaya melawat ke kedai-kedai CD bagi mendapatkan album-album yang original. Dengan melibatkan sebanyak 130 buah album, kempen sebegini semetinya kempen yang dinantikan oleh peminat-peminat muzik tanah air, tanpa mengenal peringkat umur.

Dengan "KEMPEN HARGA RUNTUH", inilah peluang anda untuk mendapatkan album-album daripada artis-artis hit seperti Sudirman, Jamal Abdillah, Ella, Fauziah Latiff, Nash, Nora, Francissca Peter, Yasin, tidak lupa juga artis-artis berkumpulan seperti Raihan, KRU, Ahli Fiqir, Kangen Band, Sweet Charity, Lefthanded dan ramai lagi dengan harga terendah! Kempen kali ini menawarkan sebanyak 59 buah album daripada Warner Music Malaysia dan 71 buah album daripada EMI Malaysia yang dijual dengan harga hanya RM19.90!

Inilah peluang anda untuk mengabadikan album-album daripada artis kesayangan anda dan menambah koleksi peribadi daripada artis-artis hit ini! Jejakkan kaki anda ke kedai-kedai CD berhampiran dan dapatkan album-album original ini dengan harga terendah! Jangan lepaskan peluang keemasan ini dan mari SAPU BERSIH!!

HargaRuntuh-Poster5

"ALBUM COVER KEMPEN HARGA RUNTUH"

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Wana My Starz LG Lancar Album Pertama
  • Hafiz Lancar Album Baru Bersama Akim, Aril Yazid dan Isma
  • Album Terbaru Jinbara INTERPRETASI MENTAL
  • Pening Raya Lagu Raya Duet Salih Yaccob & M.Nasir
  • Beli Album 2 DIVA – Kris Dayanti & Siti Nurhaliza Di Pasaran Sekarang
  • Joe Flizzow Lancar Album Baru The President
  • Peraduan Menangi Album 2 DIVA – Kris Dayanti & Siti Nurhaliza
  • Album Terbaru Jinbara Interpretasi Mental
  • Album Solo Terbaru Irwansyah SOLITER
  • Rumah Dato' Siti Nurhaliza Selamat Dari Tragedi Tanah Runtuh
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Artis Meriahkan Larian Amal Feel Good Run

    Posted: 29 Apr 2011 06:58 PM PDT

    ARTIS BERSAMA MERIAHKAN LARIAN AMAL

    Petaling Jaya, 29hb April: 3hb Julai ini, barisan artis ternama tanahair akan bersama memeriahkan sebuah larian amal Feel Good Run, anjuran ntv7, sempena ulangtahunnya yang ke-13. Dengan hanya yuran penyertaan sebanyak RM25, orang ramai berpeluang berlari bersama artis kegemaran mereka demi menjayakan kegiatan amal, bawah Kategori Selebriti untuk larian ini. Kutipan akan disumbangkan kepada Yayasan Jantung Malaysia, Majlis Kanser Nasional (MAKNA), Yayasan AIDS Malaysia dan Persatuan Autism Kebangsaan Malaysia (NASOM).

    Feel Good Run celebs & Bosses

    Acara Feel Good Run ini merupakan larian terbesar bersama artis ternama tanahair yang pernah diadakan. Larian ini mengabungkan personaliti terkenal, dari pelakon, penyanyi, hinggalah penyampai berita.

    Antara mereka ialah:-

    1. Jaclyn Victor (penyanyi)
    2. Black Mentor (penyanyi)
    3. Yise Loo (penyanyi)
    4. Adrian Tan (penyanyi & pelakon)
    5. Jehan Miskin (pelakon)
    6. Dynas Mokhtar (pelakon)
    7. Cheryl Samad (pelakon & pengacara)
    8. Fouziah Ghous (pelakon)
    9. Leslie Chai (pelakon)
    10. Debbie Goh (pelakon)
    11. Brenda Chiah (pelakon)
    12. William San (pelakon)
    13. Wayne Cai Pei Xuan (pelakon)
    14. Coby (pelakon)
    15. Alan Yun (pelakon & model)
    16. Nazrudin Habibur Rahman (pengacara)
    17. Daphne Iking (pengacara)
    18. Aishah Sinclair (pengacara)
    19. Joanne de Rozario (pengacara)
    20. Sasha Bashir (pengacara)
    21. Mayjune Tan (pengacara)
    22. Baki Zainal (pelakon & pengacara)
    23. Julie Voon (pengacara)
    24. Megan Tan (pengacara)
    25. Adam (pengacara)
    26. Mohd Zulkifli (pengacara)
    27. Dennis (pengacara)
    28. Desmond (pengacara)
    29. Rickman Chia (pengacara)
    30. MeiSim (pengacara)
    31. Wind (pengacara)
    32. Nicholas Ong (DJ oneFM)
    33. AG (DJ Hot FM)
    34. Phat Fabes (DJ Fly FM)
    35. Ben (DJ Fly FM)
    36. Nadia (DJ Fly FM)
    37. Zher (DJ Fly FM)
    38. Niki Cheong (blogger)
    39. Daniel Tan (model)
    40. Linda Salim (penyampai berita)
    41. Charles Mohan (penyampai berita)
    42. Syarifah Salwa (penyampai berita)
    43. Zaiti Zubir (penyampai berita)
    44. Fazilah Hani Harun (penyampai berita)
    45. Melissa Ong (penyampai berita)
    46. Adriana Aris (penyampai berita)
    47. Azleena Najri (penyampai berita)
    48. Sheahnee Lee (penyampai berita)
    49. Lim She Ting (penyampai berita)
    50. Tan Ley Teng (penyampai berita)

    "Dalam Kategori Selebriti anda berpeluang mengenali personaliti terkenal dengan lebih dekat lagi, selain menyediakan platform kepada artis-artis untuk membalas sokongan peminat-peminat dengan kegiatan amal yang bermanfaat ini," kata Airin Zainul, Pengurus Besar Kumpulan bagi ntv7 dan 8TV. "Kami amat berbesar hati dengan kehadiran mereka kerana dapat meluangkan masa untuk larian ini."

    "Sasaran kami adalah untuk mengumpul seberapa banyak sumbangan yang mungkin daripada kegiatan amal ini. Jadi, kami amat memerlukan sokongan daripada orang ramai, termasuklah penyertaan daripada badan korporat," kata Airin lagi.

    Dengan yuran hanya RM25 untuk peserta berumur 13 tahun dan ke atas dan RM10 untuk mereka yang berumur 12 tahun dan ke bawah, orang ramai boleh menyertai larian amal ini bawah kategori-kategori berikut:

    1) Feel Good Run – 7 km, umur 13 tahun dan ke atas
    2) Celebrity Run – 3 km, umur 13 tahun dan ke atas
    3) Fun Costume Run – 3 km, umur 13 tahun dan ke atas
    4) Kids Run – 700 m, umur 12 tahun dan ke bawah.

    Pendaftaran boleh dibuat secara atas talian di www.ntv7.com.my/feelgoodrun sebelum 3hb Jun. Peserta juga boleh mendaftar secara manual di tempat-tempat berikut:

    • Federal Territory Amateur Athletic Association (FTAAA), Level 2C, Multipurpose Hall, Wisma OCM, Jalan Hang Jebat 50150, Kuala Lumpur
    • Twenty First Century Sports (M) Sdn Bhd, No 51 Jln SS 18/6, 47500 Subang Jaya

    Setiap peserta akan mendapat sebuah pek larian yang mengandungi t-shirt, botol air, tuala muka, serta barangan lain daripada pihak penaja. Pek larian boleh didapati pada 1hb dan 2hb Julai di Federal Territory Amateur Athletic Association (FTAAA), Level 2C, Multipurpose Hall, Wisma OCM, Jalan Hang Jebat 50150, Kuala Lumpur, antara jam 10pagi hingga 6petang. Namun, mereka yang ingin pek larian dikirimkan kepada mereka hanya perlu membayar yuran tambahan sebanyak RM10 sahaja. Sijil dan cenderahati akan diberikan kepada mereka yang berjaya melengkapkan larian tersebut.

    Titik mula dan akhir untuk kesemua kategori larian adalah di Sri Pentas, No 3, Persiaran Bandar Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya, Selangor, yang mana laluannya adalah di sekitar Bandar Utama. Peserta dan orang ramai juga akan dihiburkan dengan karnival mini dan acara pentas pada hari tersebut.

    Mereka yang berminat untuk menyertainya bolehlah melayari www.ntv7.com.my/feelgoodrun atau emelkan sebarang pertanyaan kepada feelgoodrun@ntv7.com.my atau dial 03-56373821 untuk maklumat lanjut.

    Hero Tai & Alan Yun

    Hero Tai & Alan Yun

    Fazilah Hani Harun & Lim She Ting

    Fazilah Hani Harun & Lim She Ting

    Mohd Zulkifli, Joanne de Rozario, Jehan Miskin

    M. Zulkifli, Joanne de Rozario, Jehan Miskin

    Mayjune Tan, Brenda Chiah, Debbie Goh, Leslie Chai

    Mayjune Tan, Brenda Chiah, Debbie Goh, Leslie Chai

    Black Mentor & Jaclyn Victor

    Black Mentor & Jaclyn Victor

    Wind Lim, Sasha Bashir, Baki Zainal, Dennis Gan

    Wind Lim, Sasha Bashir, Baki Zainal, Dennis Gan

    Dynas Mokhtar

    Dynas Mokhtar

    Phat Fabes & Ben Fly FM

    Phat Fabes & Ben Fly FM

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • ntv7 anjurkan Larian Amal Feel Good Run 2011
  • Fastraxx Bersiaran Secara Langsung Dari Sutera Harbour
  • Gambar Dayang Nurfaizah @ 10th Anniversary NTV7 Feel Good Channel
  • KL Tower International Forest Towerthon Challenge 2009
  • Flop Poppy di With love Down Under Charity Gig
  • Acara Badminton Amal – Terbuka Sinar Latifah Anjuran Sinar FM
  • Pelancaran Muka Depan Majalah EH! Edisi DIVA dan AMAL
  • Explorasi Warisan Menara Alor Setar 2009
  • KL Tower International Night Towerthon Challenge 2011
  • Marion Caunter New Host The Biggest Loser Season 2
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    borak kosong

    Posted: 29 Apr 2011 09:36 PM PDT

    borak kosong


    Bahaya..sudah ada orang buat daging babi jadi seperti daging lembu

    Posted: 29 Apr 2011 09:20 PM PDT

    Mahalnya harga daging lembu menyebabkan beberapa orang mencuba memerah otak mencari keuntungan walau cara yang ditempuh membuat rugi orang lain. Inilah tipikal pengusaha yang layak disebut jenayah, meraut keuntungan diatas penderitaan orang lain.

    Inilah kejadian curang sebuah depot makanan Noodle di China yang memanipulasi daging babi menjadi daging lembu dengan cara-cara yang sangat membahayakan pengguna yang memakannya. Walau di negara China penduduknya bukan majorati muslim melainkan (non muslim) dimana memakan makanan yang mengandung babi adalah haram bagi seorang muslim, namun tetap saja memanipulasi daging babi menjadi baging lembui ini berbahaya bagi yang memakannya, kerana digunakannya bahan-bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser berbahaya bagi tubuh.


    Proses manupulasi ini hanya memerlukankan waktu 90 minit menggunakan beberapa bahan kimia berbahaya bagi tubuh, yang pertama adalah ekstrak daging dan juga glazing agent yang biasa digunakan untuk mencantikkan makanan nampak lebih bagus dan segar. Kedua bahan ini mengandung zat aditif yang berbahaya yang boleh menyebabkan keracunan, cacat pada janin bahkan kanser pada orang dewasa.Pihak berkuasa di wilayah Hefei China menemukan kecurang ini di beberapa pedagang makanan Noodle di wilayahnya.




    Kejadian ini ternyata juga berlaku dibeberapa kota lain di China di wilayah Fujian, Shanghai, Anhui dan Jiangxi. Seperti dikutip ruanghati.com dari media setempat News163 menyebutkan sejak terbongkarnya beberapa kejadian manipulasi daging lembu dari daging babi ini membuat orang ramai takut memakan makanan terutama Noodle.





    Perbezaan yang terlihat jelas antara daging babi dengan daging lembu adalah serat serat pada dagingnya, pada daging babi, serat daging agak halus tidak seperti pada daging lembu yang serat daging yang kukuh, mudah untuk dipotong. daging babi ketika di potong agak lebih sulit daripada memotong daging lembu, dan penampilan pada serat daging babi adalah lebih pucat kurang terlihat jelas serat dagingnya, tidak seperti daging lembu yang merona merahnya, seratnya terlihat sangat jelas, dan ketika di rebus, daging babi akan berubah menjadi putih, dan sebaliknya daging sapi akan berubah warna menjadi keabu-abuan ketika direbus dalam air panas, serta pada daging babi setelah direbus akan tampak lebih mulus seratnya dibandingkan daging sapi yang seratnya terlihat mengeriput setelah direbus.

    Di harapkan kejadian menukar daging babi menjadi daging lembu tidak berlaku dinegara kita.-ruanghati.com

    Web yang hanya membenarkan jual beli barang $5 sahaja

    Posted: 29 Apr 2011 08:35 PM PDT

    LOS ANGELES - Satu laman web terkenal, Fiverr.com membenarkan para penggunanya untuk membeli dan menjual pelbagai produk atau perkhidmatan selagi ia tidak menyalahi undang-undang serta moral pada harga hanya AS$5 (RM14.80), lapor sebuah akhbar semalam.

    Dilancarkan sejak tahun lalu, laman web itu telah menawarkan lebih 150,000 perkhidmatan seperti pemasaran, sokongan teknologi, mengedit resume, nasihat fesyen, selain menulis dan membuat persembahan lagu selamat hari jadi dalam klip video.

    Seorang ahli psikologi dari Brooklyn, Suzanne menggunakan bakatnya dalam muzik untuk menulis dan mempersembahkan lagu kepada para kliennya.

    Sudah menggunakan laman web tersebut selama enam bulan, dia telah menjana pendapatan lebih AS$500 (RM1,482) setakat ini dengan menulis lagu hari lahir dan menyanyikannya dengan menggunakan piano atau klarinet.

    "Ini cuma perkara yang saya lakukan untuk berseronok, tetapi ia benar-benar meningkatkan kebolehan saya menulis lagu," kata Suzanne.

    Sementara seorang pereka grafik, Mary Ingrassia dari Howard Beach, Queens pula menjual perkhidmatan pengiklanan yang unik dengan menggunakan gambar burung kakak tua peliharaannya, Pickle.

    Sejak menggunakan Fiverr.com pada Januari lalu, dia telah memperoleh pendapatan lebih AS$625 (RM1,852). - Agensi

    Superman dah tak nak jadi warganegara Amerika Syarikat

    Posted: 29 Apr 2011 07:45 PM PDT

    Kartun pun dah taknak jadi warga Amerika..
    saya petik dari kosmo online..


    NEW YORK - Watak adiwira yang mempunyai kuasa luar biasa, Superman mengumumkan dia berhasrat untuk melepaskan kewarganegaraan Amerika Syarikat (AS).

    Adiwira itu mebuat kenyataan tersebut dalam edisi baharu Action Comics No. 900 dengan menyatakan dia sudah bosan dengan tindakannya yang ditafsirkan sebagai alat AS.

    Dalam cerita komik adiwira tersebut, Superman yang berhijrah ke Bumi semasa zaman kanak-kanak dari Krypton dan dijadikan anak angkat oleh sebuah keluarga di Smallville, Kansas itu menyatakan adalah lebih baik untuk berkhidmat kepada masyarakat Bumi.

    Dalam satu kenyataan kepada akhbar New York Post, penerbit bersama DC Comics yang mengeluarkan komik Superman, Jim Lee dan Dan Didio berkata, walaupun adiwira itu kini bercirikan global, watak berkenaan akan tetap mempunyai gaya hidup AS.

    "Superman merupakan seorang pelawat dari sebuah planet yang jauh yang sekian lama menerapkan nilai-nilai Amerika. Sebagai satu watak dan ikon, dia menerapkan gaya terbaik Amerika," kata kenyataan tersebut. - Agensi

    Budak 11 tahun hamil dilarang ambil peperiksaan

    Posted: 29 Apr 2011 06:00 PM PDT

    Kesian diusia muda dia menjadi mangsa keadaan..
    saya petik dari Berita Harian

    JAKARTA: Berita budak perempuan 11 tahun mungkin dilarang daripada menduduki peperiksaan penting minggu depan kerana hamil mendapat perhatian pihak berkuasa dan aktivis.

     Budak perempuan dikenali sebagai WDE dari Sekolah Dasar Negeri (SDN) di daerah Mojokerto, Jawa Timur, dilaporkan hamil dua bulan.
     Ketua Pejabat Pendidikan Mojokerto, Muhammad Taqlin, berkata beliau sedang mempertimbangkan sama ada membenarkannya mengambil peperiksaan itu dan jika boleh, sama ada dia perlu dipisahkan daripada pelajar lain ketika peperiksaan.
     Ketua Pengarah Kementerian Pendidikan untuk pendidikan rendah dan menengah, Suyanto, berkata kelmarin pihak berkuasa tempatan tidak berhak melarang gadis itu daripada menduduki peperiksaan.

     "Tiada peraturan dalam negara ini melarang seorang pelajar hamil daripada mengambil peperiksaan," katanya kepada Jakarta Globe.

     "Mereka mempunyai hak sama terhadap capaian pendidikan seperti orang lain. Justeru, bagaimana jika dia hamil? Pentadbir tempatan perlu mengambil serius kes ini. Ia tidak betul."

    Suyanto berkata beliau akan terus memantau kes itu dan jika gadis itu dihalang daripada mengambil peperiksaan, beliau akan bertindak.
     "Kami menyedari kes sebegitu ibu bapa gadis mungkin malu mengenai kehamilannya, justeru mereka melarangnya
    daripada mengambil peperiksaan, kami tidak boleh biarkan ia berlaku," katanya. – Agensi

    Pelajar lelaki ini kena marah kerana pakai kasut tinggi ke sekolah

    Posted: 29 Apr 2011 05:25 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Biasanya, pelajar yang senang mengenakan pakaian serba seksi di kelas akan mendapatkan teguran.Namun, hal lain terjadi ke seorang pelajar lelaki di wilayah Bay Area yang dikirim ke pejabat guru besar sekolah gara-gara muncul di SMA Riverview High School mengenakan kasut tinggi.

    Dilapor My Fox Tampa Bay, Florida, Amerika Syarikat (AS), seorang pelajar mengaku jika pelajar lelaki ini merasa sangat percaya diri mengenakan kasut tinggi. "Dia senang memakainya kerana membuatnya percaya diri dan dia sangat suka memakainya," kata Hayley Stepp, teman sekelas lelaki ini.

    Seorang guru kemudian melapor ke guru besar dan mengatakan jika kasut tinggi pelajar tinggi sangat menganggu di kelas.Guru besar Bob Heilmann mengatakan jika sempat terjadi pertengkaran sehingga dia meminta si pelajar lelaki mengganti kasutnya.

    "Sebagai guru besar sekolah, saya harus membuat keputusan sebagai orangtua juga jadi saya harus memastikan jika dia baik-baik saja. Ia tidak ingin si pelajar itu menjadi korban cercaan teman-temannya.

    Bapok Arab

    Posted: 29 Apr 2011 11:01 AM PDT

    cun tak....

    Pemain pertahanan bolasepak wanita paling brutal

    Posted: 29 Apr 2011 10:01 AM PDT



    Pemain Bertahan Elizabeth Lambert adalah seorang pemain bola sepak New Mexico yang telah menjadi selebriti internet hari ini. Dia di buang padang untuk pelanggaran-nya ,menarik rambut, meninju, bergaduh dengan beberapa pemain, dan tendangan ke wajah ketika bermain melawan Brigham Young.




    Datuk ini belajar photoshop semasa umur 60 tahun,membaiki 2000 gambar rosak

    Posted: 29 Apr 2011 09:40 AM PDT


    Baojun Yuan, datuk berusia 76 tahun, belajar Photoshop ketika usia 60 tahun. Dan dalam waktu 16 tahun terakhir ini telah memperbaiki lebih dari 2000 foto rosak dan melakukannya semuanya secara gratis....







    Aksi unik lelaki untuk sesuap nasi

    Posted: 29 Apr 2011 08:45 AM PDT



    Surat resign yang patut dibaca

    Posted: 29 Apr 2011 07:40 AM PDT

    image

    "Mojito shoe", Kasut unik dengan bentuk abstrak

    Posted: 29 Apr 2011 06:00 AM PDT

    Sepintas bentuknya memang tak seperti kasut,  bentuknya  seperti untaian rumput laut yang meliuk-liuk, namun nyatanya in adalah kasut. Kasut unik bernama "Mojito shoe." yang dirancang oleh seorang seniman London bernama Julian Hakes.

     Kasut unik ini dibuat dari Carboon fiber, sehingga jangan takut akan patah, kerana dijamin kekuatanya. Walaupun bentuknya sangat aneh dan abstrak, namun ternyta kasut ini laris . Bahkan rumor yang beredar, Si perancang sendiri sampai penat untuk memenuhi permintaan kasut  tersebut. Padahal Julian Hakes niatnya hanya membuat kasut tersebut untuk promosi, namun ternyata malah jadi produk yang terlaris.



    Pelik...Nak bunuh diri tapi tertidur

    Posted: 29 Apr 2011 05:00 AM PDT

    Guangzhou - Yang Jun (30),kecewa karena pernikahannya gagal. Lelaki China ini pun berniat mengakhiri hidupnya.

     Agar yakin dirinya benar-benar tewas, Yang Jun mencuba dua metode bunuh diri sekaligus. Melompat dari Jembatan Haiyin di Guangzhou dan minum ubat tidur hingga over dose. Demikian ditulis orange.co.uk.

     Jadi, sebelum memanjat jambatan dia memakan ubat tidur. Jumlahnya 50 butir lebih.

     Di atas jembatan, petugas penyelamat berusaha meyakinkan agar Yang tidak jadi melompat. Saat itulah Yang merasa sangat mengantuk. Matanya berat dan dia berkali-kali menguap. Hingga tanpa sedar dia tertidur pula.

     Saat tidur  inilah, petugas keamanan mendekati Yang. Mereka memasang tali pengaman sebelum menarik turun lelakii patah hati ini. Ketika sedar, Yang Jun sudah berada di hospital.

     "Saya tidak tahu mana cara yang terbaik untuk bunuh diri. Melompat atau makan ubat tidur berlebihan, jadi saya lakukan keduanya. Di atas saya merasa sangat mengantuk dan ketika sedar sudah berada di hospital," ujar Yang Jun yang akhirnya kembali rujuk dengan isterinya.

    Lakukan ini jika tak takut mati

    Posted: 29 Apr 2011 04:36 AM PDT

    Manusia pada ketika ini memang ramai yang gila.. Mereka tidak peduli dengan apa yang ada di samping mereka, pokoknya asal mereka ingin mendapatkan suatu keinginan mereka, mereka pasti akan melakukan apa saja. Seperti contohnya orang-orang di bawah ini, mereka hanya ingin memuaskan nafsu mereka saja, dengan melakukan suatu hal yang berbahaya..








    Ukiran Unik Di Meja Yang Kelihatan Real

    Posted: 29 Apr 2011 03:00 AM PDT

    Seorang seniman  di London, Ben Turnbull lahir pada tahun 1974 dan dikeluarkan dari dua sekolah di mana ia menggunakan waktu dengan menggambar dan mengukir beberapa karikatur yang indah ke sebuah meja yang hari ini telah membuatnya menjadi salah satu seniman kontroversi dengan karya kontroversi .

     Fokus utamanya adalah ia terpesona oleh dominasi global dari sistem politik Amerika. Karyanya yang menyerupai mainan anak-anak terutama menggambarkan prevalensi kekerasan dalam masyarakat hari ini, seperti ukiran kayu nya terutama senjata yang berbeza dan senjata yang pasti menarik perhatian seseorang.






    Scooter antik terdapat tali pocong dan bangkai komodo yang diawetkan

    Posted: 29 Apr 2011 02:00 AM PDT

    Scooter ini berisi bermacam-macam aksesories; kerana sering melancung Pak Bimo yang  pernah juga menjadi anggota sasana tinju sawunggaling ini kerap kali membawa berbagai barang sebagai kenang-kenangan seperti ketika ke Bali dia membawa saji yang sudah terpakai, kemudian  bangkai komodo yang telah diawetkan, tanduk binatang, batu-batuan, tali pocong, tali bra perempuan, tali tampar berbagai logo yang di tampalkan, bendera dan masih banyak lagi pernak-perniknya yang sangat beragam. Tentu semua itu memiliki nilai historis juga filosofi tersendiri buat beliau, tidak asal  menempatkan atau menempelkan di scooter kesayangannya.

    Ratu cantik kaki curi dan penipu

    Posted: 29 Apr 2011 01:30 AM PDT

    MOSOW, KOMPAS.com — Miss Rusia 1999 dan bekas semifinalis Miss Universe, Anna Malova, ditangkap di Amerika Syarikat kerana mencuri di kedai pakaian. Demikian dilaporkan New York Post pada Khamis (28/4/2011).


    Anna Malova (39) tertangkap mencuri sepasang kasut berharga 135 dollar AS dan sebuah topi seharga 10 dollar AS di Toko Strawberry di New York.

    Malova ditangkap dan didakwa dengan tuduhan pencurian dan memiliki barang-barang curian. Dia akan menghadiri sidang di pengadilan pada 24 Mei ini.

    Malova juga ditangkap pada Februari 2010 atas tuduhan kepemilikan ubat-ubatan haram, pemalsuan, dan menyamar sebagai seorang doktor.

    Ada pasangan pengantin China yang meniru cara perkahwinan Putera William

    Posted: 29 Apr 2011 12:35 AM PDT

    BEIJING, KOMPAS.com — Orang China belakangan ini memang dikenal gemar meniru. Tidak hanya barang, tetapi juga idea. Sepasang pengantin di China menikah dengan meniru cara pernikahan Putera William dan Kate Middleton di Inggris.


    Semua ditiru, termasuk menaiki kereta kuda yang ditarik dua ekor kuda serta dijaga pengawal berseragam lengkap. Wang Xueqian, pengantin lelaki berusia 23 tahun, harus mengeluarkan wang sehingga 50.000 yuan untuk menyelenggarakan pesta pada 18 April lalu.


    Pernikahan itu dimeriahkan dengan parade yang melibatkan 50 orang, puluhan kereta, dan dua kuda seperti parade pernikahan Putera William. Proses itu diawali oleh empat perempuan berbaju putih yang membawa bunga serta bendera Inggris. Mereka disusul kereta kuda yang diikuti barisan para penjaga. Para penjaga tersebut tak mengenakan pakaian khas China, tetapi topi tinggi, jas berbuntut panjang, dan jas merah. Seperti penjaga di Istana Buckingham, London.

    "Ada perasaan senang dan eksotik ketika melangsungkan pernikahan seperti ini," ujar Wang, Rabu (27/4/2011). (AP/Joe)

    Anjing Klon Korea Tubuhnya Boleh Menyala

    Posted: 28 Apr 2011 11:00 PM PDT

    Para ilmuwan di Korea Selatan mengatakan telah berhasil mengklon empat ekor anjing jenis beagle. Uniknya, tubuh keempat anjing tersebut boleh menyala.


    Tubuhnya hanya akan bernyala warna merah jika dipapar sinar ultraviolet. Bahagian yang benyala terutama di kuku dan bahagian tubuh yang berkulit tipis seperti perut.

    Profesor Lee Byeoung-chun dari Universitas Nasional Seoul yang memimpin projek klon ini menyebutnya sebagai anjing transgenik pertama di dunia yang membawa gen fluorescent. Sebelumnya, peneliti AS dan China baru  melakukannya pada tikus dan babi.

    "Pencapaian penting dalam kajian ini tidak hanya warna merahnya itu, namun gen yang berhasil kami tanam di tubuhnya," ujar Lee. Teknik penyisipan gen yang dapat membuat tubuh bernyala biasanya dimanfaatkan untuk mendeteksi sel-sel kanser dalam rangka mengembangkan terapi pengubatan.


    Pasuka  yang dipimpin Lee menggunakan sel kulit anjing induknya untuk menghasilkan keempat anjing klon tersebut. Para peneliti menyisipkan gen fluorescent sebelum intil sel tersebut disuntikkan ke dalam sel telur kosong dan ditanam ke rahim anjing angkatnya.

    Awalnya ada 6 ekor anjing klon yang berhasil lahir dengan selamat, namun dua di antaranya tidak bertahan hidup. Empat lainnya yang sihat diberi nama Ruppy, kependekan dari ruby dan puppy.

    Wanita pura-pura diculik untuk dapat perhatian suami

    Posted: 28 Apr 2011 10:00 PM PDT

    SEOUL, KOMPAS.com — Laporan yang menyebutkan bahawa seorang ibu dan anak lelakinya diculik dan membuat operasi pencarian polis merupakan khabar bohong yang dibuat oleh seorang isteri yang tertekan demi mendapat perhatian suaminya, demikian dilaporkan pihak polis Korea Selatan, KHamis (28/4/2011).



    Ratusan polis dikerahkan secara nasional pada Selasa, setelah seorang perempuan berusia 37 tahun bernama Lee mengatakan bahwa dirinya dan anak lelakinya yang berusia lima tahun telah diculik.

    Ia mengirimkan pesanan rinkas melalui telefon selular ke suaminya, memintanya agar mentransfer wang sebanyak150 juta won ke akaunnya sebagai wang tebusan.

    Polis mengenal pasti panggilan dibuat di satu kawasan di pusat kota Seoul. Mereka tiba di satu bilik hotel, tetapi menemukan bahawa Lee dan anaknya tidur nyenyak.

    "Laporan itu palsu dan dibuat oleh perempuan yang menginginkan perhatian dari suaminya," kata seorang detektif di markas polisi Ilsan di pinggiran utara kota Seoul.

    Perempuan tersebut didakwa kerana mengganggu tugas polis, tetapi tidak menahannya secara hukum dan membiarkannya pulang ke rumah kerana dia sedang mengalami tekanan dan suaminya juga meminta keringanan hukuman.

    aReaL&Celebrity

    Posted: 29 Apr 2011 09:17 PM PDT

    aReaL&Celebrity


    Video Maharaja Lawak Minggu Ke-5

    Posted: 29 Apr 2011 07:14 PM PDT

    Salam Guys,Tamat Sudah Minggu Ke-5 Maharaja Lawak.. Seperti Yang Korang Sedia Maklum, Aku Dah Pon Meng-Upload-Kan Ke Facebook Aku Pada Awal Pagi Tadi.. Kepada Yang Belum Follow Facebook Aku Tu, Maybe Korang Agak Ketinggalan Untuk Mengikuti Perkembangan Dan Video Terbaru Maharaja Lawak Minggu Ini <--Ayat Memang Poyo Dan Tak Bleh Blah Dowh... Hahaha... Jadi, Kalau Korang Belum Follow,Sila Follow Ek... Kuikuikui...





    Okey,Strait To The Petaling Street Point,Bagi Pendapat Aku La Kan, Majoriti Peserta Majaraja Lawak Minggu Ini Kelihatan Agak Ketandusan Idea Dan Kebanyakan Lawak Yang Cuba Disampaikan,Tak Sampai.. Semuanya Ke Laut.. Choii...!! Statement Berani Ni... Haha..Dan Rasanya, Untuk Minggu Ini, Hanya Jozan,Jambu Dan Sepah Yang Agak Menarik.. Siyes, Ingatkan Minggu Ini Amir Yang Terkeluar, Tup Tup Jehan Yang Menjadi Pilihan Juri Malam Tadi.Underwear Anyways, Good Luck Kepada Mereka Yang Berjaya Ke Pusingan Seterusnya... Diharap Mereka Tidak Mengecewakan Para Penonton Dan Peminat Okey... I'm Sorrryyy....!!!!

    Maharaja Lawak Minggu Ke5 - Amir

    Maharaja Lawak Minggu Ke5 - Jehan

    Maharaja Lawak Minggu Ke5 - Jambu

    Maharaja Lawak Minggu Ke5 - Jozan

    Maharaja Lawak Minggu Ke5 - Balas

    Maharaja Lawak Minggu Ke5 - Nabil

    Maharaja Lawak Minggu Ke5 - Sepah

    Maharaja Lawak Minggu Ke5 - Man

    P/s:Amir Dah Semakin Okey,Dah Ada Peningkatan... I'm Sorryyy.....!!!!!



    Churp1 Churp2 Churp3 Churp4 Churp5 Churp6


    Cameron Highlands, Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai, Kemalangan Bas, Kemalangan Jalan Raya, KM15 ,gambar kemalangan di Jalan Pekan Nenasi, gambar kemalangan di tali air, gambar kemalangan dipahang, Isu Semasa, kemalangan bas, kemalangan bas di Jalan Pekan Nenasi,rekod, pecah rekod, nuffnang, unique visitor nuffnang, innit nuffnang, bilangan pengunjung, absolute unique visitor, count unique visitor, php unique visitor, php visitor counter, unique user, unique visitor google, unique visitor statistics, unique visitor stats, unique visitor traffic, unique visitors, website visitors, analytics unique visitors, monthly unique visitors, unique visitors definition, website unique visitors,Proton inspira,facebook,ipad,Malaysia,benci bilang cinta,youtube,world cup 2010,yahoo,justin bieber,login facebook,fb,games,utusan online terkin,google,mudah.com.my,Selangor,mail,didi games,yahoo mail,fifa,you,maher zain,david villa,justin bieber,lionel messi,luna maya,ronaldhino,din beramboi,Fernando torres,lady gaga,kaka,hanis zalikha,cristiano ronaldo,lee min ho,van persie,adam lambert,iker casillas,siti nurhaliza,mesut ozil,paul tan,fabregas
    Kongsi Gosip Ini Di Facebook Anda Dengan Menekan Butang LIKE Di Bawah.

    Celebrity News

    Posted: 29 Apr 2011 04:37 PM PDT

    Celebrity News


    Kata-Kata Seksi Suami Kepada Isteri

    Posted: 28 Apr 2011 07:45 PM PDT


    Kamal diundang kawannya makan malam.Mizal si tuan rumah, memanggil isterinya dengan kata-kata Sayang...Manis... Cintaku... Sayangku...Kasihku... dan seumpamanya.

    Kamal memandang Mizal danberkata,"Romantis sekali, setelah berpuluh tahunmenikah, kau tetap memanggil isterimu dgn kata-kataitu."

    Mizal mengangkat bahu dan berbisik,"Sebenarnya,aku lupa namanya sejak tiga tahun lalu."

    Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

    Cerita Lawak : Kisah Seluar Dalam Pembantu Rumah

    Posted: 28 Apr 2011 07:40 PM PDT

    Pada satu hari, si suami balik dari kerja dan mendapati si isteri tengah bergaduh besar dengan maid indonesianya. .. maka si suami dengan hati yg suci ingin lah jadi org PBB jap, nak tolong damaikan suasana.. maka bertanyalah si suami ngan suara yg lembut pada isterinya..Apa hal ni!!!!!

    Yang... . kenapa bising2 ni"... ..jawap si isteri dgn nada marah... "ni hah!!!!! seluar dalam i hilang, tentu si Tuti(nama ni rekaan semata2) yang curi seluar dalam Gucci i yg mahal yg i beli kat Beijing tuhh!!! " Disambut pulak oleh si suami ... ." alahai Yang ni, takkan lah sebab hilang satu helai seluar dalam pun nak bising se kawasan perumahan. Dah, dah,nanti Abang belikan ganti yg lebih mahal dan seksi lagi... "

    Berkata lagi si isteri... "Tapi bang, kalu sehelai i tak sakit hati sangat, ni yang hilang tu , 10 helai tau... ... 10 helai!!! (sambil tunjuk jari sepuluhnya)" Maka terkejut beruklah si suami dengar berita ini, berpusing lah dia pada Tuti yg terkebil2 sejak tadi... dgn suara yg lebih lembut lagi ,si suami bertanya... ."betul ke Tuti, kamu yang curi seluar dalam mak encik kamu ? Ingat... .kamu mesti bercakap benar!!!"

    Si Tuti dengan muka yang ketakutan dan suara terketar2 yg pekat dgn pelat indonesianya pun menjawaplah. .. . " tapi... tapi... tapi... bapak kan tahu saya enggak pernah pakai seluar dalam!!!!! "



    Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

    Cerita Lawak : Kisah Perempuan Bisu Dan Hotdog

    Posted: 28 Apr 2011 07:31 PM PDT

    Alkisah ada seorang perempuan bisu yang sudahpun berkahwin, pada suatu hari, dia telah ke supermarket untuk membeli daging, tetapi disebabkan dia bisu, dia mempunyai kesusahan untuk berkomunikasi dengan para pekerja di sana.

    Disebabkan begitu, dia membuat keputusan untuk memanggil kashier masuk dalam bilik.

    Pada hari yang pertama, dia nak beli dada ayam. Dia pun panggil kashier tu masuk dalam bilik sulit, pompuan tu bukak baju dia, tunjuk kat dada dia, pastu buat aksi ayam. Kashier tu pun paham, then dia pun kasi dada ayam kat dier.

    Next day, dia nak beli paha ayam. Dia pun panggil kashier masuk bilik, dia angkat skirt dia, tunjuk kat paha dia, pastu buat aksi ayam. Kashier tu pun paham, kasi dia paha ayam.

    The next day lagi, dia nak beli hot-dog. Dia pun bawak suami dia.

    Soalannya ialah:

    Apakah isteri tu akan buat?
















    Fikirlah... .




















    Fikir... ... .















    Tak tau?



















    Dia suruh suami dia cakapla sebab... .suami dia tak bisu..
    Apa yang korang susah susah fikir ha? huah huah huah... ..

    Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

    Cantiknya Maizawati Di Metro Online

    Posted: 28 Apr 2011 07:07 PM PDT

    Terkejut ZoOM bila melihat gambar ni sebab menurut akhbar metro wanita ini adalah Maizawati. Memang bertuah si suami memiliki Maizawati yang kini sudah mempunyai 7 orang anak namun daripada raut wajahnya membuatkan masih ramai yang berkenan.

    Apa kata anda mengenai gambar Maizawati ni ?

    1.Cantik
    2.Ayu
    3.Ceria dll

    ZoOM : Bagi ZoOM kita perlu bersyukur kepadanya kerana dianugerahkan kelebihan di muka bumi ini.

    Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

    Utusan Online - Hiburan

    Posted: 29 Apr 2011 04:35 PM PDT

    Utusan Online - Hiburan


    Hattan lepas geram di padang

    Posted:

    Hattan lepas geram di padang

    Hattan lepas geram di padang

    Oleh ABD. AZIZ ITAR
    aziz.itar@utusan.com.my
    Gambar DJOHAN SHAHRIN SHAH


    GAYA hayunan Hattan seperti seorang pemain golf profesional.


    GOLF merupakan salah satu sukan yang dikategorikan berkelas atasan. Tidak semua orang mampu atau mempunyai peluang bermain golf.

    Biasanya mereka yang bermain golf terdiri daripada golongan elit. Ia termasuklah kalangan artis yang inginkan sesuatu di sebaliknya.

    Bagi mereka, sukan itu bukan setakat kerana status, tetapi ia mampu memberi manfaat termasuklah peluang melepaskan tekanan di padang golf.

    Hattan, misalnya merupakan salah seorang penyanyi dan pelakon tempatan yang mempunyai hobi bermain golf sejak 10 tahun lalu. Hobinya itu kekal sehingga kini.

    Bagi pemilik nama Mohd. Shukri Shahabudin itu, dia dapat merasai kepuasan apabila berada di padang golf biarpun terpaksa menghadapi cuaca panas terik.

    "Bermain golf dapat menghilangkan rasa marah atau tertekan. Saya seolah-olah mencabar diri saya sendiri apabila bermain golf.

    "Selain melepaskan geram sama ada daripada segi pukulan, saya juga dapat menenangkan fikiran yang sedang bercelaru.

    "Pada masa sama, ia dapat merehatkan minda dengan pemandangan sekeliling yang menghijau dan mendamaikan jiwa," katanya kepada S3.

    Pada pertemuan di Kelab Golf Diraja Seri Menanti, Kuala Pilah, Negeri Sembilan baru-baru ini, artis berusia 46 tahun itu sekali lagi menunjukkan bakatnya dalam bidang itu.

    Persekitaran yang menghijau dengan bukit-bukit kecil dan kawasan kampung yang mengelilingi padang golf itu memang cukup mendamaikan.

    Sebab itu, tidak hairanlah penyanyi yang popular dengan lagu berjudul Memburu Rindu ini tidak pernah jemu bermain golf.

    Malah, padang golf yang terletak di belakang rumah ibunya, Hindon Mat Sani, 71, itu antara tempat kegemarannya sejak dulu.

    "Saya pernah bermain golf sehingga ke Perth, Australia dan Jakarta, Indonesia tetapi ini adalah antara padang golf kegemaran saya.

    "Bagaimanapun, bak kata orang lain padang lain cabarannya daripada segi landskap, cuaca dan kemudahan yang disediakan.

    "Saya suka padang golf di sini kerana saya sukakan suasana kampung. Secara tidak langsung saya dapat pulang bercuti dan bersenam di kampung.

    "Sebabnya, padang golf yang ada 18 lubang biasanya memerlukan saya berjalan sehingga sembilan kilometer dalam masa lima jam," ujarnya.

    Jelas Hattan, bermain golf dapat memenuhi masa lapangnya dengan aktiviti yang menyihatkan badan, selain mengeratkan hubungan silaturrahim.

    Dia yang berasal dari Seri Menanti, Kuala Pilah, Negeri Sembilan sering menggunakan peluang bermain golf itu bersama anaknya, Adam Eiman.

    Sambil tidak menafikan hobi bermain golf turut menjadi pilihan anak tunggalnya itu, ia juga ruang untuknya mengisi masa bersama-sama.

    "Saya dapati Adam juga meminati sukan golf. Saya selalu bermain dengannya. Saya suka dia main golf dan beri galakan kerana usianya masih muda.

    "Pada kesempatan itu, saya bukan sahaja boleh mengajar dia bermain golf, malah pada masa sama dapat mendengar masalahnya.

    "Adam kini belajar di Sekolah Datuk Abdul Razak, Seremban dan tinggal di asrama. Saya jarang berjumpa dengannya.

    "Jadi, apabila ada kesempatan seperti ini secara tidak langsung ia akan mengeratkan lagi hubungan saya sebagai bapa dengan anaknya," tuturnya.

    Berhandikap 14 dalam sukan golf, Hattan berkata, dia bermain golf bukan sekadar ikut-ikutan sahaja.

    Sebaliknya, bermain golf pernah menimbulkan kegilaan terhadapnya sewaktu di awal pembabitannya dalam sukan tersebut.

    "Sewaktu mula bermain golf saya memang rasa teruja sangat sehinggakan saya pernah bermain dengan kawan-kawan setiap hari.

    "Saya dapati golf sesuai untuk saya walaupun pada usia yang semakin meningkat. Ini kerana, sukan itu agak relaks. Cuma minda sahaja yang perlu aktif.

    "Contohnya, dalam membuat perkiraan dan strategi bagi memastikan bola golf masuk ke lubang. Semua itu mencabar diri saya.

    "Dulu saya suka main bola sepak tetapi apabila semakin berusia, hendak berlari laju sedikit pun sudah terasa semput," ujarnya sambil ketawa.

    Petang itu, bekas penyanyi kumpulan rock FRU itu sekali lagi membawa anaknya yang bercuti hujung minggu sambil bermain golf bersama-samanya.

    Adam Eiman sudah tidak kekok menghayun batang golf yang mempunyai pelbagai jenis saiz dan kegunaan hasil tunjuk ajar bapanya itu.

    Dia yang bercita-cita menceburi sukan golf tidak menafikan minat itu banyak didorong oleh bapanya yang melihat prospek cerah sukan tersebut.

    "Untuk peringkat permulaan saya akan cuba menyertai mana-mana pertandingan golf remaja yang akan diadakan.

    "Kalau ada peluang saya mahu menyertai atau mewakili sekolah ataupun pertandingan golf remaja peringkat Negeri Sembilan," katanya.

    Selepas bermain golf, dua beranak itu menaiki kereta pacuan empat roda menuju ke kediaman mereka yang terletak tidak jauh dari situ.

    Rumah agam empat bilik di atas tanah pusaka keluarganya dengan kos pembinaan mencecah RM300,000 itu merupakan aset baru Hattan.

    Ia bolehlah dianggap sebagai rumah persinggahan penyanyi yang dilahirkan pada 21 Disember 1964 setiap kali pulang ke kampungnya itu.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Memey pandai memasak

    Posted:

    Memey pandai memasak

    Memey pandai memasak

    Oleh KHADIJAH IBRAHIM
    khadijah.ibrahim@utusan.com.my
    Gambar DJOHAN SHAHRIN SHAH


    MEMEY memang cekap bila bekerja di dapur.


    MELIHAT penampilannya yang sentiasa jelita tiap kali muncul di khalayak, pasti ramai yang menyangka pelakon Memey Suhaiza, 23, asyik bersolek 24 jam.

    Jangan buat tanggapan negatif terhadap tunangan Norman Hakim itu kerana Memey bukan setakat cantik kerana dia juga hebat di dapur.

    Mula-mula S3 pun tidak percaya yang Memey atau nama sebenarnya Suhaiza Suhaimi pandai memasak, maklumlah beliau tinggal sendirian di sebuah pangsapuri di Wangsa Maju.

    Orang bujang selalunya lebih gemar membeli makanan di kedai atau menyimpan banyak bekalan makanan segera.

    "Memey jarang membeli makanan di luar, sebab Memey cerewet bab makan. Sebab itulah Memey lebih suka memasak yang simple seperti burger.

    "Burger ini Memey buat sendiri, bukan beli burger yang sudah siap. Kalau kawan-kawan nak datang rumah, awal-awal mereka pesan suruh buat burger.

    Burger itu jugalah yang dipesan setiap kali Memey balik kampung," cerita anak ketiga daripada enam beradik itu.

    Sambil tangannya rancak mengatur salad di pinggan untuk menghidang nasi ayam yang dibuatnya, Memey berkata, sebenarnya antara empat adik-beradik perempuan dalam keluarganya, dia yang paling malas memasak.

    Dalam malas-malas pun Memey tetap berbakat kerana ilmu memasak itu diperoleh daripada ibunya yang bergelar tukang masak di kampung Felda Tenggaroh, Kota Tinggi, Johor.

    Dek pandai memasak, rumahnya sering menjadi tempat lepak rakan-rakan yang tinggal di pangsapuri berkenaan.

    Malah kata Memey, Norman juga pernah mencadangkan agar beliau membuka kedai makan kerana masakannya yang sedap itu.

    Memey yang sibuk membuat persiapan perkahwinan itu juga gemar menanam pokok bunga pada waktu lapang.

    "Entahlah, mungkin sejak kecil lagi Memey adik-beradik sudah didedahkan dengan minat mak yang suka memasak dan menanam pokok bunga. Rumah kami pernah jadi rumah contoh kerana kerajinan mak.

    "Dulu Memey selalu berangan kalau ada rumah sendiri, nak buat taman. Memandangkan balkoni pun kecil, Memey hanya boleh tanam kira-kira 20 buah pasu sahaja. Kalau banyak sangat nanti nampak sarat," ceritanya yang mempunyai seekor kucing betina bernama Chemy.

    Memey yang baru selesai menjalani penggambaran drama bersiri Fatimah Labuci berkata, beliau perlu mewujudkan satu hobi bagi mengisi masa lapang jika tidak menjalani penggambaran.

    Menyedari beliau sering sibuk di lokasi, Memey lebih senang menanam pokok bunga jenis daun dan kaktus kerana spesies ini tidak memerlukan penjagaan rapi seperti pokok mawar.

    "Selalunya Memey beli pokok bunga di Seksyen 4, Wangsa Maju. Tauke di situ pun kenal Memey dan kerap juga dapat diskaun.

    "Di situ, Memey suka duduk lama di bahagian landskap. Nak buat air terjun kat rumah tidak boleh sebab ruang terhad," katanya pada pertemuan awal sebelum kami bergerak ke rumahnya.

    Memey yang turut menyajikan puding sago sebagai pencuci mulut berkata, beliau banyak mendapat tawaran daripada pereka fesyen yang ingin menaja baju perkahwinannya kelak.

    Disebabkan ramai yang menawar, Memey yang diserah 100 peratus oleh Norman untuk memilih konsep perkahwinan mereka menjadi pening.

    "Bila ramai yang nak taja, Memey jadi pening sebab tak tahu nak pilih mana kerana perlu jaga hati ramai kawan. Memey akan cuba untuk tidak menghampakan mereka yang menawarkan khidmat itu," akuinya.

    Bercerita mengenai perkahwinan, Memey berkata, keluarga sebelah Norman mahu mereka disatukan sebagai suami isteri pada 23 September ini.

    Bagi Memey, beliau lebih senang memilih tarikh 11 November kerana merasakan dalam tempoh itu sempatlah untuknya membuat persiapan.

    "Apa pun kami masih berbincang, sama ada bulan September atau November. Kalau semuanya boleh dibuat segera, maka cepatlah

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Berita Harian: Hip

    Posted: 29 Apr 2011 11:27 AM PDT

    Berita Harian: Hip


    Sarimah masih sendiri

    Posted: 28 Apr 2011 04:04 PM PDT

    Hip

    Menaruh harapan ditemukan lelaki sejati, simpan impian menjadi ibu

    DI SEBALIK wajahnya yang senyum ceria, terselit hati duka lara. Lincah pergerakannya, petah bicaranya itulah cara Sarimah Ibrahim menyorokkan jiwanya yang bergolak.

    Bergolak mengenai kehidupan peribadinya. Baru-baru ini, dia muncul dengan wajah manis mengenakan kebaya hitam bersesuaian dengan karakter yang bakal dibawa dalam pementasan Nyonya nanti dan wanita berdarah Melayu - Irish berusia 33 tahun, Sarimah Ibrahim yang mengaku sudah dua tahun hidup bersendirian. Mencari teman pengubat duka

    JAUH di sanubarinya, dia teringin sekali untuk bergelar ibu. Andai dipertemukan jodohnya sekali lagi, Sarimah mengimpikan lelaki yang mampu menjadi seorang bapa yang baik. Dia tidak mahu lelaki yang mendekatinya sekadar untuk suka-suka.

    Kenyataan itu seakan-akan membayangkan kesunyian hati wanita yang tinggal di kota ini sendirian kerana keluarganya jauh di Ireland. Entah kenapa sejak akhir-akhir ini dia cukup teruja melihat kanak-kanak. Lalu dia mahu lelaki yang mendekatinya memiliki perasaan sama.

    "Memang saya mengaku ada yang cuba mendekati tetapi kebanyakan mereka memiliki sikap yang pelik. Apabila mengenali saya, mereka inginkan Sarimah yang mereka lihat di kaca televisyen. Mereka seakan tidak boleh menerima apabila karakter saya bertukar. Saya cuma manusia biasa, ada waktunya saya juga bersedih dan ada ketikanya saya juga boleh marah dan kadang-kadang saya juga sakit.
    "Tapi mereka seakan tidak boleh terima. Mereka hanya mahukan Sarimah yang sempurna seperti dalam televisyen. Ibaratnya jika hingus saya meleleh, mereka akan tinggalkan saya. Selalunya hubungan saya dengan lelaki hanya baik untuk tempoh sebulan dua, selepas memasuki bulan kedua atau ketiga, ia akan berakhir.

    "Saya memang berharap dipertemukan dengan lelaki yang boleh terima diri saya yang sebenar. Bagaimanapun yang penting sekarang, saya mahukan lelaki yang ikhlas sukakan kanak-kanak supaya dia boleh melayan anak kami dengan baik nanti.

    "Saya mengaku sedang berkawan dengan beberapa lelaki, tetapi saya masih perlu mengenali hati mereka," katanya yang berkata luka hatinya sudah terubat.

    Saat rumah tangganya dilanda badai, Sarimah akui dirinya bagaikan orang sasau. Pernah terlintas untuk melakukan tindakan bodoh. Hidupnya seakan kosong, tetapi setelah dua tahun, luka itu sudah sembuh sepenuhnya.

    Baru-baru ini, ketika terserempak dengan bekas suaminya, Sarimah tidak mempunyai masalah untuk bertegur sapa. Fikirannya bagai sudah diprogram bahawa lelaki yang berada di depannya itu hanyalah rakan lama, sedangkan sebelum ini mereka pernah berkongsi hidup.

    Berikutan pengalaman gagal dalam rumah tangga, Sarimah menjadi tempat peminatnya meluahkan perasaan di laman twitter artis itu. Perkara itu membuahkan idea kepadanya menerbitkan sebuah kapsul berkaitan perhubungan cinta dan rumah tangga yang masih lagi dalam perbincangan.

    Semangat bermain teater

    BUAT sekian kali, dua wanita ini bakal bergandingan dalam sebuah pementasan yang ditangani penerbit sama CTRA Production. Jika sebelum ini mereka hanya memegang peranan kecil dalam muzikal Tun Mahathir. Kali ini, watak yang diberikan kepada mereka untuk Mak Dara Nyonya lebih besar.

    Sekalipun tidak dijanjikan bayaran lumayan oleh penerbitnya Siti Rohayah Attan, namun Sarimah Ibrahim dan Misha Omar tetap berbesar hati menerima tawaran daripada penggiat teater itu kerana mengambil kira pengalaman tidak ternilai yang dapat ditimba mereka.

    Bertemu dengan mereka baru-baru ini di majlis pelancaran teater yang bakal mengangkat kisah pengasas jamu terkemuka, Ibu Halimah yang terkenal dengan produk jamu jenama Mak Dara, Sarimah rancak bercerita mengenai cita dan keinginan. Manakala, Misha pula lebih banyak berkongsi kisah kerjayanya.

    Kedua-duanya mengaku, semangat untuk bermain teater meluap-luap sejak muncul dalam Muzikal Tun Mahathir.

    Sarimah berpendapat kerajaan seharusnya mewujudkan lebih banyak sekolah teater supaya masyarakat dapat mengenali dan mempelajari teater dengan lebih mendalam.

    "Selepas muzikal Tun Mahathir, saya seperti diserang penyakit ingin naik pentas teater. Saya beritahu kepada penerbit iaitu Kak Roy (Siti Rohayah Attan), saya mahu berlakon jika ada watak yang bersesuaian dengan saya.

    "Kebetulan dua bulan lalu, saya diberikan skrip untuk Mak Dara Nyonya, selepas membaca skripnya, saya amat tertarik kerana akan membawakan watak anak saudara yang gilakan harta.

    "Saya tak kisah sekalipun Kak Roy kata tidak mampu memberi kami bayaran yang lumayan. Wang memang penting tetapi ada masanya wang bukan segala-galanya nya kerana pengalaman yang dikutip itu lebih penting buat saya," katanya.

    Mak Dara Nyonya diarahkan oleh Rosminah Tahir akan dipentaskan di Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC), Jalan Ampang pada 6-12 Julai. Ia menampilkan dua cerita iaitu mengenai pahit getir hidup Mak Dara serta kisah Nyonya yang pernah dipentaskan sebanyak tiga kali sebelum ini.

    Selain Sarimah dan Misha, pementasan itu juga akan dibarisi oleh beberapa wajah lain iaitu Tania Zainal pemegang watak Nyona, Zaifri Husin sebagai Tuan, Khatijah Ibrahim dan Sherry Abdullah. Manakala watak Mak Dara masih lagi dalam proses pencarian.

    Bukan anak emas

    SELEPAS muzikal Gamat, nama Misha dan CTRA Production bagaikan cukup sinonim. Satu demi satu tawaran diterimanya dari syarikat produksi yang sama, namun Misha menafikan dia anak emas Siti Rohayah.

    Biarpun tidak dijanjikan bayaran yang lumayan, seperti Sarimah, Misha juga tidak mengharapkan semua itu.

    Kata Misha, jika hati tidak ikhlas, jangan melangkah ke dunia teater kerana pentas teater bukan medan untuk membuat duit, sebaliknya ia menjadi tempat untuk menggali ilmu dalam bidang lakonan.

    "Saya akan terus berlakon dan berlakon, saya tidak kisah mengenai soal bayaran. Bagi saya, pelakon teater lebih jujur kerana apabila terjun dalam bidang ini, kami perlu korbankan segala-galanya. Ini disebabkan kebanyakan waktu dihabiskan untuk sesi latihan menyebabkan kami tidak boleh menerima tawaran lain dalam satu masa.

    "Walaupun pernah melalui pengalaman yang kurang menggembirakan tetapi saya tidak akan sesekali serik. Saya anggap apa saja pengalaman pahit yang pernah saya lalui sebagai satu proses pembelajaran," kata Misha yang juga akan memegang watak anak saudara untuk naskah Nyonya nukilan Wisran Hadi.

    Gadis kelahiran Kota Bharu, Kelantan ini turut memberitahu, jadualnya hingga hujung tahun ini sudah pun padat terisi. Mei ini, dia akan kembali sibuk di studio untuk merakamkan lagu bagi album keempatnya. Manakala latihan untuk pementasan ini pula akan menyusul pada Jun sebelum pementasannya pada Julai nanti. Single pertamanya pula dijangka akan mula dapat didengari selepas Aidilfitri nanti.


    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Kejutan pertama Imam Muda

    Posted: 28 Apr 2011 03:57 PM PDT

    Hip

    Peserta terharu, sebak lihat mayat bayi dalam longkang

    UJIAN pertama 10 peserta Imam Muda musim ke-2 (IM2) bermula dengan kejutan yang tidak dijangkakan, malah ia menjadi cabaran besar buat mereka.

    Ketika masing-masing khusyuk mentelaah kelas pengajian al-Quran di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta di ibu negara, pada jam 10 malam, 19 April lalu, mereka diarahkan ke satu lokasi dalam keadaan tergesa-gesa. Sebaik sampai ke lokasi yang ditujui, kawasan sekitar sudah pun dipenuhi orang ramai termasuk polis dan forensik yang sedang menjalankan tugas hakiki mereka.

    Penemuan mayat bayi yang dibuang dalam sebuah longkang besar memeranjatkan 10 peserta apabila mereka menyaksikan sendiri di hadapan mata kejadian yang tidak berperikemanusiaan ini.

    Beberapa peserta program ini dilihat tidak mampu melawan pelbagai perasaan yang bercampur baur sebaik melihat sekujur tubuh kecil di dalam longkang yang ditinggalkan.

    Air mata keinsafan yang mengalir di setiap wajah bersih 10 peserta ini adalah perasaan yang tidak mampu disorok lagi. Semua itu boleh disaksikan menerusi program Imam Muda yang disiarkan di Astro Oasis hari ini, jam 9 malam.
    Penerbit Eksekutif Imam Muda musim kedua, Nizam Hamid berkata, ujian dan cabaran yang diatur kepada 10 peserta musim ini bukan saja membabitkan peserta malah fokusnya turut disasarkan kepada masyarakat sekeliling.

    "Segala ujian dan cabaran yang dilalui 10 ini sudah diatur dari awal sehinggalah episod terakhirnya. Mereka akan melalui ujian berat bermula peringkat kelahiran yang akan dikaitkan dengan pelbagai isu.

    "Bermula episod pertama (malam ini), kami mengambil topik kelahiran dan dikaitkan dengan isu yang sering berlaku di dalam masyarakat seperti pembuangan bayi, khidmat untuk mendapatkan bayi angkat dan beberapa isu besar lagi," katanya kepada Hip.

    Malam ini penonton bakal disajikan dengan isu pembuangan bayi di mana 10 peserta ini berpeluang berhadapan dengan isu tidak perikemanusiaan yang semakin menjadi barah dalam jiwa.

    "Apa yang bakal didedahkan kepada peserta dan masyarakat bukan sekadar untuk menyelesaikan masalah yang tidak berkesudahan ini, namun menunjukkan kepada mereka keadaan sebenar situasi yang berlaku disamping keinsafan yang mampu dilahirkan buat semua.

    "Semua orang menyedari isu ini malah tidak terkecuali akan menjadi bahan panas di dalam akhbar berkaitan pembuangan bayi, namun sedarkan kita kaum wanita sering dipersalahkan di dalam hal ini," katanya.

    Sementara itu, kejutan yang dilalui 10 peserta program ini sebagai cukup menginsafkan mereka, malah tidak pernah menjangka berhadapan dengan kejadian tragis itu.

    Bagi peserta yang mendapat pendidikan Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam dari Universiti Sains & Teknologi di Yaman, Mohd Fakhrurrazi Hussin, 27 berkata, air mata yang mengalir adalah tanda keinsafan dan kekecewaan terhadap sikap insan yang tidak berperikemanusiaan.

    "Perasaan saya bercampur baur, sangat marah, sedih dan tidak menyangka perkara ini akhirnya berlaku di hadapan mata saya sendiri, bayi itu berhak untuk hidup, dia rezeki dan kasih sayang Allah. Keadaan yang saya lihat sangat memilukan.

    "Di sini, saya ingin berpesan kepada diri sendiri dan sahabat di luar sana agar dapat menyayangi diri sendiri, perkara umpama ini Allah tidak akan membiarkan begitu saja, balasannya akan diterima walau dengan cara macam mana sekalipun," katanya yang bakal bergelar bapa selepas isterinya kini mengandungkan lima bulan anak sulungnya.

    Begitu juga dengan peserta dari Sabah, Ali Khairudin Abdul Marif, 26 (Ali) yang mengutuk sekeras-kerasnya perbuatan tidak bertanggungjawab segelintir remaja yang terjerumus dalam aktiviti tidak bermoral.

    "Perbuatan yang tidak bertanggungjawab ini sememangnya amat menyedihkan, masalah ini sudah menjadi kronik dan boleh berlaku di mana-mana saja.

    "Kami mengutuk perbuatan ini. Kami berharap dapat bekerjasama dengan pihak polis agar dapat memberi seberapa banyak tarbiah dan peringatan kepada golongan seperti ini," katanya.

    Bagi Nazrul Izwan Zolkiflee, 26 (Nazrul) berkata, pengajaran yang ditempuhi selama ini begitu mendekatkan dirinya kepada yang Maha berkuasa.


    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Blog Sensasi Ohbayu

    Posted: 29 Apr 2011 03:16 AM PDT

    Blog Sensasi Ohbayu


    9 Website buat Kita Lebih Bijak

    Posted: 28 Apr 2011 05:16 AM PDT

    1. Belajar Membaca Dengan Cepat

    Photobucket

    Spreeder. Di website ini kita akan diajak untuk membaca lebih cepat, teorinya rata-rata orang mempunyai kemampuan membaca 200 kata seminit. Spreeder akan melatih kita untuk membaca dengan kecepatan 300 kata seminit.


    2.Belajar bahasa asing

    Photobucket

    LiveMocha. Laman ini adalah gabungan social networking dengan kursus bahasa, jadi kita dapat belajar terus dengan orang dari negara asalnya.

    Kita boleh chating dengan orang dengan lancar menggunakan bahasa yang ingin kita pelajari contohnya Bahasa Peranchis. Menariknya tulisan kita akan direview oleh orang-orang disana, jika ada kesalahan mereka tidak akan segan membetulkannya.

    3.Universiti secara self learning

    Photobucket

    Lecturefox. Belajar dengan sendiri bererti kita harus membaca rujukan yang banyak dan banyak kelebihannya jika kita mendapatkan rujukan dari Universiti-universiti terkenal.

    Di website ini kita boleh membaca, mendengar dan melihat gambar-gambar yang berhubungan dengan universiti seperti MIT, UCLA, Houston Univ, Oxford Univ, dll.

    Kebaikannya, selalu ada tugasan dan pelajaran baru yang disubmit ke sini.Jika anda seorang mahasiswa, jangan copy and paste ya.

    4. Menaip Dengan Cepat

    Photobucket

    RapidTyping adalah website yang menyediakan program untuk kita menaip dengan dengan cepat!

    Sebuah sekolah mnaip cepat dimana pelajarnya diberi tutorial dengan cara yang mudah dan menyenangkan. Tidak terbatas pada usia!

    Komputer sudah menjadi sebagian dari hidup kebanyakan manusia, secara automatik menaip pun sudah menjadi sebuah kebiasaan.

    5. Membuat Research

    Photobucket

    Schoolr didesign sebagai research search engine atau dalam bahasa biasa Search Engine untuk research. Kalau kita menaip sebuah topik, dia akan mencari database dan mengarahkan kita ke Google, Wikipedia, Wolfram Alpha, dan kamus-kamus yang berkaitan dengan research.

    6. Menyemak Grammar

    Photobucket

    Bahasa Inggeris sudah menjadi bahasa international, mahu tidak mahu kita harus belajar bahasa Inggeris. Untuk menterjemah ayat, kita boleh merujuk google translate atau buka kamus. Tapi dalam menulis ramai orang yang membuat kesalahan, terutama grammar.

    SpellCheckPlus, website ini akan menyemak apakah tulisan anda sudah ada pada susunan yang tepat atau belum.

    7. Gedung Ilmu

    Photobucket

    Wikipedia walaupun sumbernya boleh dipertikaikan dan tidak boleh dijadikan sumber rujukan dalam tugasan budak U kerana ia boleh dimasukkan oleh siapa sahaja tetapi ilmu yang dikongsi di sini kebanyakannya tepat.

    8. Laman Tutorial Script

    Photobucket

    W3School, kandungan laman ini ialah tutorial programming yang meng"cover" banyak topik yang berkaitan dengan internet (dari HTML sehingga AJAX). Selain tutorial, laman ini juga mengandungi rujukan lengkap (boleh download) dan online Demo untuk tiap subtopik yang dibicarakan. Jadi kita boleh terus dicuba online tanpa memerlukan menggunakan web server. – isuhangat

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Wallpaper Mekah

    Posted: 28 Apr 2011 05:10 AM PDT

    Photobucket

    Boleh save terus dari link di ini Wallpaper Mekah

    Baca Yang Ini Pulak:-

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Kosmo Online - Hiburan

    Posted: 29 Apr 2011 01:37 AM PDT

    Kosmo Online - Hiburan


    Saling berharap

    Posted:

    Saling berharap

    Saling berharap



    KEBERKESANAN lakonan Remy Ishak dan Tiz Zaqyah di dalam drama bersiri Nur Kasih sebagai Adam dan Nur Amina telah mencuri hati penonton apabila mereka berganding sebagai pasangan suami isteri yang menghadapi pelbagai liku.

    Kejayaan mereka menghidupkan tanggungjawab masing-masing di layar kaca telah membuat ramai penonton yang mahukan pasangan tersebut bergandingan di dalam dunia realiti kerana mereka dilihat sebagai pasangan ideal apabila bersama.

    Satu ketika semasa Nur Kasih sedang rancak dipertontonkan di kaca televisyen, telah tersebar luas gosip yang mengatakan dua orang pelakon muda ini sedang benar-benar berpacaran.

    Namun, seperti angin yang bertiup, ia hilang begitu sahaja ditelan masa. Namun, apabila mereka mula digandingkan semula di dalam filem Nur Kasih The Movie, persoalan timbul semula bahawa pasangan ini memang sedang dilamun cinta.

    Bagi Tiz, perkara ini (gosip bercinta) tidak akan pernah berhenti setiap kali mereka digandingkan bersama. Akan tetapi, ia merupakan satu perkara elok bagi dirinya sebagai seorang pelakon kerana mengganggap 'kepercayaan' tersebut adalah kejayaan bagi kariernya.

    "Ia adalah perkara baik bagi karier saya kerana mereka percaya apa yang saya lakonkan bermakna lakonan saya menjadi. Namun, orang sentiasa akan bertanya dan bercakap tentang perkara ini.

    "Kami tidak pernah terbawa-bawa watak Nur Amina dan Adam sehingga ke luar set," ujar Tiz yang sentiasa tersenyum dan ketawa menjawab soalan-soalan yang diajukan kepadanya.

    Ia sekali gus sebagai tanda bahawa Tiz menafikan dia dan Remy adalah satu pasangan.

    Tambahnya lagi, hubungannya bersama Remy adalah seperti rakan sekerja yang lain dan sentiasa berfikiran profesional apabila menyentuh hal-hal kerja.

    Berbeza dengan jawapan yang diberikan Remy, bicaranya jujur, dia mudah mesra dengan sesiapa sahaja. Ini kerana sejak kecil, dia telah dididik oleh orang tuanya supaya sentiasa hormati orang lain.

    Jika mahu dihitung semula, Remy sering dikaitkan bercinta dengan heroin yang bergandingan bersamanya di dalam filem mahupun drama.

    Bukan sahaja dengan Tiz malah bersama pelakon jelita Maya Karin yang berpasangan bersamanya di dalam filem Cun.


    REMY dan Tiz adalah dua nama besar dalam industri lakonan tempatan saat ini.


    "Semua ini adalah cerita untuk mewarnai rencah di dalam industri seni. Namun, bagi saya, setiap orang berhak memberi penilaian mereka terhadap apa jua perkara kerana itu adalah hak mereka.

    "Perkara sama akan terjadi jika telah berkahwin mahupun bujang kerana jika mereka mahu bercakap, mereka akan tetap bercakap mengenainya juga. Janji saya tahu batasan serta tujuan saya. Itu sudah memadai," jelasnya tentang gosip percintaan dengan Tiz.

    Menambah jawapan kepada persoalan tersebut, Remy memberitahu dengan nada tenang bahawa kadang kala perkara ini meletihkan. Namun, segalanya diterima dengan reda dan sabar kerana ia adalah hak masing-masing untuk meluahkan apa jua perkara.

    Tiada Lagi Nur Kasih

    Setelah lebih kurang dua setengah tahun berehat dari watak Adam dan Amina, kini menerusi Nur Kasih The Movie, Remy dan Tiz sekali lagi diberi cabaran mendukung watak itu.

    Mempunyai pendapat yang agak sama, kedua-duanya mengakui merindukan watak Adam dan Nur Amina serta fenomena yang telah diwujudkan melalui drama tersebut.

    Namun menrusi versi filem, ia menampilkan watak Adam dan Nur Amina lebih matang dalam mengharungi kisah hidup mereka.

    "Ia merupakan sambungan penceritaan selepas beberapa tahun dari penghujung bagi drama bersiri Nur Kasih. Jadi Adam kini berfikiran agak matang dan hubungan cinta bersama isterinya Nur Amina serta keluarganya juga matang.

    "Terdapat perbezaan konflik yang mana Adam mengalami karma di dalam kehidupannya yang mendapat ketentuan Tuhan terhadap apa yang dilakukannya sebelum ini," bicara Remy mengenai wataknya sebagai Adam.

    Menurutnya, apa yang cuba mahu ditonjolkan dalam Nur Kasih The Movie adalah mengenai ketentuan Illahi. Watak mereka itu dibesarkan di dalam persoalan serta pencarian dengan menghadapi cabaran-cabaran daripada Tuhan dan bukan lagi konflik di dalam percintaan dan keluarga seperti mana yang ditonjolkan dalam drama Nur Kasih.

    Bagi Remy, penceritaan dan pembawakan watak dalam Nur Kasih The Movie lebih berat kerana ia berskala lebih besar, permainan dalaman dan penceritaannya lebih menarik.

    Oleh itu, dengan fenomena yang telah dicetuskan semasa penyiarannya di kaca televisyen, penonton akan meletak harapan yang tinggi terhadap filem ini.

    "Saya tidak nafikan jangkaan penonton terhadap Nur Kasih The Movie memang tinggi. Saya sebagai pelakon sendiri sememangnya mahu berikan yang terbaik begitu juga pelakon dan krew-krew Nur Kasih yang lain.

    "Secara jujur memang kami semua sudah lakukan yang terbaik dan kami berharap penonton berpuas hati dengannya kelak," ujar Remy yang memberitahu dirinya masih gugup walapun telah lima tahun berkecimpung di dalam dunia hiburan.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    'Permainan' Maharaja Lawak

    Posted:

    'Permainan' Maharaja Lawak

    'Permainan' Maharaja Lawak

    Oleh FATEN SAPHILLA MOHAMED ISA


    AMIR membawa watak seorang superhero.


    GELANGGANG Maharaja Lawak bakal berdepan dengan kejutan pada minggu keenam nanti. Kejutan itu bagaimanapun tidak akan dapat dijangka oleh penonton.

    "Format dan rancangan sudah ada. Semuanya telah dirancang sejak awal lagi. Kejutan itu bakal disaksikan penonton pada minggu keenam atau ketujuh gelanggang Maharaja Lawak nanti," kata Pengurus Saluran Astro Prima, Nizam Sani ketika ditemui selepas pertandingan minggu keempat program tersebut di Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas), Hulu Klang, Selangor.

    Katanya lagi, juri juga mempunyai satu imuniti yang bakal diberikan kepada peserta yang terkeluar.

    "Imuniti ini hanya boleh digunakan sekali sahaja oleh juri. Malah, ketiga-tiga juri harus sebulat suara memilih peserta yang terkeluar untuk dimasukkan semula ke gelanggang Maharaja Lawak," katanya mengenai strategi program tersebut.

    Pada minggu keempat program tersebut menyaksikan Alex disingkirkan kerana persembahannya gagal memikat hati juri dan penonton.

    Alex atau nama sebenarnya Alexander Ahat, 30, merupakan peserta yang menerima jumlah undian paling rendah daripada juri dan penonton di gelanggang Maharaja Lawak yang berlangsung di Finas, Jumaat lalu.

    Ternyata Alex yang juga finalis Raja Lawak musim keempat itu akur dan menerima keputusan penyingkiran tersebut.

    Saat diajukan soalan mengenai penyingkiran tersebut, Alex yang berasal dari Papar, Sabah itu mengaku yang dia bukan seorang pelawak tetapi teringin menjadi pelawak. Malah, dia turut memberitahu lebih selesa membuat lawak di sebalik tabir.

    "Terus-terang saya sudah lama sedar saya bukannya pelawak sebenar dan tidak pandai melawak tetapi disebabkan sokongan kuat oleh penonton dan peminat, akhirnya saya berjaya sampai ke tahap ini.

    "Saya lebih suka membuat lawak di sebalik tabir. Saya juga sedar bakat dan minat saya lebih kepada penulisan skrip untuk persembahan atau cerita lawak. Jadi mungkin jika diberi peluang selepas ini saya mahu menjadi orang di sebalik tabir," katanya jujur.

    Katanya, peluang menyertai Maharaja Lawak memberi satu penghormatan kepadanya.

    "Pihak Astro mengubah keyakinan diri saya. Mereka telah berjaya mengubah budak gemuk macam saya jadi orang yang terkenal.

    "Selain mahu berterima kasih kepada pihak Astro yang telah memberi peluang kepada saya untuk dikenali, saya juga ingin berterima kasih kepada pengundi dan peminat yang selama ini tak henti menyokong dan mengundi saya," katanya lagi.

    Selepas Alex tersingkir, barisan Maharaja Lawak kini hanya tinggal Jozan, Nabil, Jambu, Balas , Amir, Man dan Jihan.

    Pada minggu keempat ini, kesemua peserta telah melakukan persembahan dengan baik dan menarik.

    Paling tidak disangka-sangka adalah Amir atau nama sebenarnya Mohammad Amirullah Azmi, 23. Mendapat banyak kritikan juri dan penonton melalui persembahan-persembahannya yang terdahulu, ramai yang menjangkakan Amir terkeluar pada malam itu.

    Ternyata, persembahannya pada malam itu berjaya mendapat tepukan penonton malah pujian daripada juri, Mamat Khalid.

    "Terus terang pada mulanya saya berpendapat Amir yang akan terkeluar malam ini (Jumaat lalu). Daripada semangat sifar (kosong) dia berjaya mengubah perasaan penonton dan juri melalui persembahannya," kata Mamat Khalid.

    Ulasnya, persembahan Amir memang tidak boleh dibandingkan dengan persembahan peserta-peserta berpengalaman dalam Maharaja Lawak, tetapi dia mampu melakukan persembahan di luar jangkaan.

    "Dia berani mempermainkan juri dengan topik yang dibawanya dan itu menyebabkan saya kata dia bagus,' katanya.

    Amir membawa watak seorang superhero yang mencari pekerja. Berpandukan karikatur ketiga-tiga juri Maharaja Lawak, Amir berjaya mempermainkan juri-juri tersebut melalui persembahannya.

    Selain Mamat, barisan juri pengkritik Maharaja Lawak turut dibarisi oleh pengarah, Ahmad Idham dan pelawak, Saiful Apek.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Pattinson digantung sekolah

    Posted:

    Pattinson digantung sekolah

    Pattinson digantung sekolah


    ROBERT PATTINSON pernah membela siput sewaktu kecil.


    AKTOR Robert Pattinson ketika ini memang sedang popular. Bagaimanapun, ramai yang tidak mengetahui tentang dirinya yang pernah digantung sekolah hanya kerana seekor siput.

    "Pada masa itu saya berusia enam tahun dan di sekolah ramai yang suka membaling siput. Kemudian saya berusaha untuk menyelamatkannya, namun saya berdepan pula dengan masalah digantung sekolah.

    "Lagipun pada masa itu saya memang obses dengan siput dan turut membelanya di belakang sekolah yang saya namakannya Snail Land. Kalau tidak silap, ada sekitar lebih kurang 400 ekor yang saya bela," ujarnya ketika muncul sebagai tetamu dalam program bual bicara The Ellen DeGeneres Show kelolaan Ellen DeGeneres.

    Selain digantung, koleksi kad Top Trumps miliknya yang cukup berharga dirampas oleh gurunya, manakala siput yang dibelanya pula telah dibuang di tong sampah.

    Tambahnya: "Sudah tentu sama sekali saya tidak akan memaafkan guru tersebut."

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Harian Metro: Rap

    Posted: 29 Apr 2011 01:22 AM PDT

    Harian Metro: Rap


    Naik pelamin tahun depan

    Posted: 28 Apr 2011 08:39 AM PDT

    [unable to retrieve full-text content]SEPERTI yang pernah dijanjikan tatkala lemas diulit persoalan peribadi, jika benar ketentuan dirinya bertemu jodoh, ia tidak sekali disembunyikan.

    Astro First beri untung

    Posted: 28 Apr 2011 08:12 AM PDT

    [unable to retrieve full-text content]KEWUJUDAN Astro First pada pertengahan Januari lalu disambut baik oleh produser tempatan kerana menambah pendapatan mereka. Sudah banyak filem terbaru ditayangkan selepas dua minggu menemui peminat.

    My Blog List