gravatar

Edisi Hiburan

Edisi Hiburan


Zon Artis

Posted: 03 Apr 2011 11:36 PM PDT

Zon Artis


(Tahniah!) Shaheizy Sam Dinobatkan Sebagai Bintang Paling Popular 2010

Posted: 03 Apr 2011 08:08 PM PDT

SHAHEIZY SAM BINTANG PALING POPULAR 2010

Rasanya anda semua dah tahu yang Shaheizy Sam telah dinobatkan sebagai Artis Paling Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010 yang diadakan di Arena Of Stars semalam dengan menerima undian sebanyak 126,168.

Dengan kemenangan tersebut, Shaheizy Sam membawa pulang hadiah berupa trofi, sebuah kereta Nissan Teana 2.0 liter berharga RM137,000 dan juga set barangan kemas Rafflesia berharga RM180,000. Pergh! Lumayan habis.

Tahniah Shaheizy Sam dan anda memang layak menerima anugerah tersebut.

Untuk keputusan penuh, boleh rujuk di sini.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010

Posted: 03 Apr 2011 06:38 AM PDT

Keputusan penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010:

Artis Duo/Berkumpulan Popular: 6ixth Sense

Pelakon TV Wanita Popular: Fasha Sandha

Penyampai Radio Lelaki Popular: Faizal Ismail

Artis Komedi Wanita Popular: Noorkhiriah

Penyanyi Nasyid Popular: Rabbani

Pengacara TV Lelaki Popular: Aznil Hj Nawawi

Artis Baru Lelaki Popular: Shahir

Penyampai Radio Wanita Popular: Fara Fauzana

Pelakon TV Lelaki Popular: Remy Ishak

Pengacara TV Wanita Popular: Fara Fauzana

Artis Komedi Lelaki Popular: Zizan

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat: Dato' Rosnani Jamil

Penyanyi Lelaki Popular: Faizal Tahir

Pelakon Filem Wanita Popular: Lisa Surihani

Artis Baru Wanita Popular: Ana Raffali

Pelakon Filem Lelaki Popular: Shaheizy Sam

Penyanyi Wanita Popular: Yuna

Bintang Paling Popular Berita Harian 2010: Shaheizy Sam

Tahniah kepada semua.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Posted: 03 Apr 2011 11:21 PM PDT

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Dynas Mokhtar di Anugerah Bintang Popular 2010

Posted: 03 Apr 2011 09:51 PM PDT

klik here

HOME | Arkib | Tentang Penulis | Hubungi | XML Sitemap | Advertise | Disclaimer | Subscribe | Add to bookmark (Ctrl+D)

© 2007 - 2011 Budiey.com (Sensasi Selebriti)

Budiey.com - Sensasi Selebriti dikendalikan sepenuhnya oleh syarikat Budiey Dot Com Media (001991735-T)

Copyright Budiey Dot Com Media (001991735-T). All rights reserved.

Sensasi Selebriti dijana oleh WordPress 3.1

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Shahir Pakai Ala Urban Korean di ABPBH2010

Posted: 03 Apr 2011 09:31 PM PDT

Shahir mengenakan fesyen terbaru rekaan Rizman Ruzaini yang bertemakan ala Urban Korean di Anugerah Bintang Popular semalam. Menurut Shahir, rekaan serba hitam ini memang sesuai dengan tema kali ini Moden Klasik.

ABPBH 2010 kali ini dilihat banyak 'mencuit' artis-artis yang hadir di mana setiap kamera akan difokus kepada pasangan yang pernah ada kaitan dengan mereka. Contohnya semasa Fasha menang anugerah, kamera telah difokuskan kepada Tiz Zakyah, Jehan Miskin (Jue Aziz), Juliana Evans (Sam Bunkface) dan Shahir (Rozita Che Wan).

Apa-apapun, tahniah Shahir sebab terpilih memenangi Anugerah Artis Baru Lelaki Popular ABP2010. Budiey lihat setiap tahun, pastinya artis realiti TV akan menang kategori ini. Semoga Shahir terus cemerlang. Tak sabar nak tunggu FIlem Karak pulak lepas ni. Minggu ini, Budiey akan bertemu Shahir sekali lagi di Sidang Media FIlem Karak. Syabas Shahir!

Shahir

Shahir

Shahir

Shahir

Tags: , , , , , ,

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gaya Klasik Pelakon Terkenal ABPBH2010 Edited Version
  • Selebriti di Pengumuman Hos Penyampai & Persembahan Artis ABP 2010
  • 2007 Year End Beauties Korean Belles Charm Their Way
  • Gambar Shahir di Sidang Media Hos Akademi Fantasia 9
  • Gambar Shahir & Adira di Konsert Reunion Akademi Fantasia 8
  • Gaya Moden Klasik Lords Tailor Anugerah Bintang Popular 2010
  • Tahniah Shahir Duta Produk Brands Terbaru
  • Lirik Lagu Luar Biasa Shahir
  • Shahir Duta Brands Berlakon Filem Karak
  • Gambar Pelakon Penyanyi Elyana Pakai Tudung Cute
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Sensasi

    Posted: 03 Apr 2011 11:17 PM PDT

    Sensasi


    Jom pergi ke“PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX Showcase berlangsung di KLCC dari 2-10 April 2010

    Posted: 03 Apr 2011 09:51 PM PDT

    F1 menjelma lagi tahun ini.Bagi semua peminat sukan F1 pasti teruja sangat .Tak sampai lagi seminggu Formula One Petronas Malaysia Grand Prix akan bermula iaitu pada 8 hingga 10 April. Jadi untuk menghangatkan semangat para peminat ,Petronas telah menganjurkan event di KLCC iaitu Petronas Malaysia Grand Prix showcase berlangsung di concourse level KLCC bermula 2 April hingga 10 April ini. Apa tunggu lagi,jom pergi tengok showcase yang diadakan sekali setahun nie..memang menarik.


    Bahkan pada 6 April 2011 pukul 5.30 ptg, pemandu kumpulan hebat dari Mercedes GP Petronas Formula One iaitu Michael Schumacher dan Nico Rosberg akan naik ke pentas showcase di KLCC dan aka nada sesi bergambar dan tandatangan dengan peminat.Inilah masanya peminat harus pergi untuk bergambar dan dapatkan tandatanagn eksklusif pemandu terhebat F1 dunia!



    Hujung minggu lepas sensasi dah pun pergi ke Petronas Malaysia Grand Prix showcase di KLCC, pelabagai cenderamata eksklusif F1 dijual dengan diskaun 20%



    Ada keychain,topi,T-shirt,payung dan macam-macam lagu.Memang cantik semuanya,design sungguh eksklusif dan menyemarakkan lagi semangat F1 yang bakal berlangsung tak lama lagi.Masa nie lah kene cepat-cepat dapatkan barangan istimewa yang hanya ada setiap kali musim F1.
    Kalau anda nak tengok barangan apa yang ada boleh ushar kat sini www.petmosestore.com





    Tapi kalau anda pergi ke showcase Petronas Grand Prix di KLCC ada mcm-mcm lagi cenderamata yang ada,dahla dpt diskaun 20% jimat banyak.Ada juga pameran kereta Mercedes CLS 63 AMG yang sungguh menggiurkan..




    Daily Trivia akan diadakan setiap hari dan pemenang bakal pulang dengan hadiah yang menarik.Anda juga boleh join dalam Simulator Challenge,bolehla nak merasa jadi pemandu F1.




    Like Page Facebook Petronas Motorsport untuk tahu lebih lanjut lagi perkembangan terkini . http://www.facebook.com/PETRONASMOTORSPORTS?sk=app_7146470109




    Layan Video Ad Campaign 2011 Petronas Formula One yang sangat menarik..

    Gambar Comel: Arnab kacuk kucing

    Posted: 03 Apr 2011 10:21 AM PDT


    Mcm nie la rupanya kalau bercinta dengan tak sejenis,jadi kacukan lah jawabnya..
    arnab kacuk kucing ,nam panggung apa??? kunab?atau arcing..hehehe...



    ,nie lagi sau random pix yang sensasi jumpa..omaigod..banyaknyer anak kucing..dahla comel gilerrr...nak sekor ...!!

    Keputusan Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

    Posted: 03 Apr 2011 10:15 AM PDT

    Tahniah diucapkan kepada para pemenang...Sensasi memang tak sempat tengok..banyak keje lak tadi kat luar..hee..
    Tapi takpe esok nak tonton kat sini laman web ABPBH TV3..

    jom tengok antara pemenang-pemenang pilihan ramai...siapa yang paling fofular...

    1. Artis Duo/Berkumpulan Popular – Sixth Sense
    2.Pelakon TV Wanita Paling Popular – Fasha Sandha
    3. Penyampai Radio Popular – Faizal Ismail
    4. Artis Komedi Wanita Popular - Noor Khiriah
    5. Penyanyi Nasyid Popular – Rabbani
    6. Pengacara TV Lelaki Popular-Aznil Haji Nawawi
    7. Artis Baru Lelaki Popular – Shahir
    8. Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana
    9. Pelakon TV Lelaki Popular – Remy Ishak
    10. Pengacara TV Wanita Popular – Fara Fauzana
    11. Artis Komedi Lelaki Popular – Zizan
    12. Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Dato Rosnani Jamil
    13. Penyanyi Lelaki Popular – Faizal Tahir
    14. Pelakon Filem Wanita Popular – Lisa Surihani
    15. Artis Mobile Popular – Sixth Sense
    16. Artis Baru Wanita Popular - Ana Raffali
    17. Pelakon Filem Lelaki Popular -Shaheizy Sam
    18. Penyanyi Wanita Popular - Yuna
    19. Bintang Paling Popular ABPBH2010 – Shaheizy Sam

    Adam Lambert dihalau keluar dari Parti Harijadi Lady Gaga

    Posted: 03 Apr 2011 10:09 AM PDT

    iya,walaupun Lady Gaga dikenali sebagai seorang yang liar,seolah tiada batasan hidup.terlalu bebas..mentang-mentanglah kaya raya,lupa dunia haih si Lady Gaga ,namun dia ada batas kesabaran jugak..hee

    Lady Gaga telah menghalau Adam Lambert dari birthday bash nya...
    Menurut sumber hiburan Hollywood,Adam Lamberst sebenarnya tak dijemput pun ke party Gaga.tp Adam adalah artis jemputan Scissors sister untuk acara pembukaan birthday bash Gaga.





    Adam muncul dengan keadaan yang sangat mabuk,sempat dia menumbut siling rendah di restoran mexico tempat party itu diadakan sampai berlubang siling tue..pastu Adam dikatakan bertindak liar,melompat2 atas meja sambil memekik2.

    Dia juga cuba melumurkan kek birthday Gaga ke muka Lady Gaga,pastu patung yang ada atas kek dia cuba sumbat masuk mulut Lady Gaga..Lady Gaga memang x tahan dan tensyen dgn sikap Lambert lalu menyuruh security mengheret Adam keluar...get out!!

    Adam tak lama lepas itu meng-tweet ...dan kata tangannya sakit lepas tumbuk siling restoran tue..huhu


    OHBULAN!

    Posted: 03 Apr 2011 11:05 PM PDT

    OHBULAN!


    Petronas Malaysia Grand Prix Showcase

    Posted: 03 Apr 2011 10:17 PM PDT

    Schumacher, 7 kali juara dunia atau menurut laman rasmi Formula One "statistically the greatest driver the sport has ever seen" akan hadir ke pameran F1 di tingkat Concourse, KLCC pada 6 April 2011. Turut hadir, ialah Nico Rosberg, yang telah digandingkan bersama Schumacher dalam pasukan Mercedes GP Petronas Formula One untuk musim 2011.

    Mulai 2-10 April, sebuah pameran F1 secara besar-besaran akan berlangsung di KLCC dimana anda sebagai pengunjung boleh memenangi pelbagai produk F1 dengan mengambil bahagian menjawab soalan-soalan trivia daripada pihak penganjur.

    Di pameran tersebut, anda boleh melihat sendiri secara dekat rekacipta kereta F1 yang digunakan untuk perlumbaan berprestij ini. Bukan itu sahaja, anda juga berpeluang mencuba permainan simulator bagi merasai sendiri pengalaman sebagai pemandu F1.

    Selain itu, anda berpeluang menemui pemandu kegemaran secara eksklusif dengan menyertai pertandingan mudah di Facebook Petronas Motors Sports. Anda hanya perlu mengajak kawan-kawan Like gambar sebanyak yang memungkinkan anda memenangi meet & greet bersama pemandu F1. Kami dah cuba, inilah hasilnya. Pertandingan ini berakhir pada 5 April 2011, cepat-cepat hantar yeah!

    Layankan teaser iklan F1 selepas ini.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Dynas Bareback Di Blue Carpet ABPBH 2010

    Posted: 03 Apr 2011 09:53 PM PDT

    Fuh, hot mum Dynas muncul di Blue Carpet ABPBH 2010 dengan gaun malam yang superlicious, bareback. Rasanya, lebih sesuai kemunculan Dynaz diiringi oleh lagu latar Sexy Back – Justin Timberlake. Dynaz hadir sebagai penyampai trofi untuk kategori …. Ah, terlupa.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    borak kosong

    Posted: 03 Apr 2011 09:37 PM PDT

    borak kosong


    Berbogel untuk bayar duit kuliah dan hutang kesihatan neneknya

    Posted: 03 Apr 2011 09:30 PM PDT

    Su Zizi (bukan nama sebenarnya), 19, bikin geger Beijing. Mahasiswi di Universiti Renmin, sebuah universiti ternama di China mengadakan sebuah pameran foto telanjang dirinya. Dia membuat pameran di tempat kuliahnya itu.

    Menurut Zizi dia melakukannya kerana memerlukan wang agar boleh menerus kuliah. Dia mengadakan pameran itu akhir bulan lalu. Pihak universiti berusaha melarang pameran bertajuk "Who am I?" serta memblok web yang menampilkan foto-foto Zizi. "Setiap lembar foto, aku boleh mendapat wang" ujarnya.
    Setelah menggadakan pameran, Zizi mengatakan ingin menjadi "body artist". "Sembilan bulan lalu, aku melakukannya kerana memerlukan wang  untuk membayar wang kuliah dan mellangsaikan hutang kesihatan nenekku," katanya kepada TNN dalam sebuah wawancara kelmarin. "Tapi sekarang, aku benar-benar tertarik menjadi seniman," ujarnya.

    Zizi mengatakan apa yang dilakukannya adalah sah. Foto yang ditampilkan adalah suatu bentuk karya seni. "Kerana itu, aku juga berfikir selain menjadi body artist aku juga tertarik jadi fotografer," kata dia.





    Lembu keluarkan susu seperti susu ibu

    Posted: 03 Apr 2011 08:00 PM PDT

    Macam -macan nak dicipta..
    saya petik dari Berita Harian

    LONDON: Saintis sudah mencipta ternakan yang diubah secara genetik yang menghasilkan susu 'manusia' dalam cubaan menjadikan susu lembu lebih berkhasiat. 

    Saintis memperkenalkan gen manusia ke dalam 300 lembu tenusu untuk menghasilkan susu dengan khasiat sama seperti susu ibu. 
    Susu ibu mengandungi kuantiti tinggi nutrisi penting yang membantu menaikkan sistem pertahanan badan bayi dan mengurangkan risiko jangkitan. 

    Saintis di balik penyelidikan itu percaya susu dari ternakan lembu yang diubah suai secara genetik mungkin menghasilkan satu alternatif terhadap susu ibu dan susu formula untuk bayi, yang sering dikritik sebagai bermutu rendah. 

    Mereka berharap produk tenusu diubah secara genetik dari ternakan lembu akan tidak lama lagi dijual di pasar raya. 

    Hasil kerja itu kemungkinan mencetuskan bantahan terhadap makanan berasaskan pengubahsuaian genetik (GM). Pengkritik teknologi itu dan kumpulan kebajikan haiwan memberi reaksi berang terhadap penyelidikan terbabit, mempersoalkan keselamatan susu daripada haiwan yang diubah suai secara genetik dan kesannya terhadap kesihatan ternakan. 
    Namun Profesor Ning Li, saintis yang mengetuai penyelidikan dan pengarah Makmal Utama Negeri untuk Bioteknologi Agro di Universiti Pertanian China menegaskan susu GM selamat seperti susu daripada lembu tenusu biasa. 

    Katanya: "Susu itu berperisa lebih kuat berbanding susu biasa." – Agen

    Guru tutup mulut pelajar dengan salotape supaya berhenti bercakap

    Posted: 03 Apr 2011 07:35 PM PDT

    Jazlyn Freel  mengatakan gurunya menutup mulutnya dengan salotape
    untuk membuatnya berhenti bercakap...

    Macam-macam hal kelakukan gugu-guru hari ini.Dinegara kita seorang budak meninggal dunia akibat dipukul oleh gurunya selama dua jam,Dan di Florida Amerika Syarikat seorang guru menyelotape mulut pelajarnya keran banyak bercakap didalam kelas...Cuab baca beritanya dibawah :

    A Florida teacher has landed in hot water after silencing a noisy student by placing tape over her mouth.

    "She asked me to stop talking, and then a couple minutes went by, and I started to talk again, and she came to me and put it on my mouth," 13-year-old Jazlyn Freel told WSVN-TV. 

    "I had to cough, so I took the first piece off, so she went into her desk, and she took another piece out, and she put it on my mouth again.

    The middle school teacher in Miramar, Fla. also taped shut the mouth of another student, Freel said.

    After class, Freel and her New Renaissance Middle School classmate complained to the school's administrators and the teacher was reassigned.

    Freel's mother, Leah, said she was furious and wanted an apology.

    "I hope that this doesn't happen to any other children," she said. "It wasn't a really good experience, and I hope that it doesn't happen to anyone else."

    [Gila] Nenek dikelar didepan lif

    Posted: 03 Apr 2011 06:00 PM PDT

    Kesian orang yang tak berdaya menjadi mangsa..
    saya petik dari myMetro

    SENTUL: Seorang nenek berusia 79 tahun ditemui mati dibunuh dengan lehernya dikelar di depan lif 20 meter daripada rumahnya di tingkat lapan Blok 41, Flat Sri Perak, dekat Bandar Baru Sentul, di sini, semalam.

    Mayat mangsa yang dikenali sebagai P Veeramah ditemui jiran kira-kira jam 7.30 malam dalam keadaan terbaring dengan kecederaan parah di leher.


    Ketua Polis Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan, berkata mangsa yang sudah tidak bekerja menetap di situ bersama keluarga anaknya.


    "Siasatan awal mendapati kejadian mungkin bermotifkan samun sebelum mangsa dibunuh berikutan anting-anting dipakai mangsa hilang, namun siasatan lanjut masih dilakukan," katanya.


    Menurutnya, mayat mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat.

    Mayat dipenggal dan digantung di dinding

    Posted: 03 Apr 2011 05:40 PM PDT

    Mereka ini mati ketika kejadian rusuhan di sebuah penjara
    di Brazil.Mayat digantung di dinding...



    Gambar perkelahian orang tua yang disaksikan oleh anak

    Posted: 03 Apr 2011 11:01 AM PDT








    akhir kembali berbaik semula...

    Aneh, Kambing Bertanduk 5 Makan Daging Tiap Malam Jumaat

    Posted: 03 Apr 2011 10:01 AM PDT

    INILAH.COM, Sumedang – Seekor kambing bertanduk lima di Dusun Rancakalong Kabupaten Sumedang ini juga memiliki keanehan lain iaitu kerap memakan daging pada setiap malam Jumat Kliwon.


    Lima tanduk kambing tersebut memiliki panjang sekitar 10 cm. Selain itu, kuku di kaki belakangnya lebih panjang sehingga mirip kasut aladin. Kambing tersebut diberinama Jimat Kalimusada.

    Setiap malam Jumat Kliwon saya suka memberi makan daging mentah kepada Si Jimat, kata Jajang kepada wartawan, Jumaat (1/4/2011).

    Jajang mengaku Si jimat merupakan pemberian seorang peternak kambing di daerah Ganeas. Sejak diberikan ketika berumur dua bulan, Si Jimat memang sudah memiliki lima bakal tanduk di kepalanya.

    Oleh kerana na itu pemberi kambing berpesan agar kambing aneh ini dirawat dengan baik-baik dan tidak boleh diadukan kerana khauatir tanduknya patah.

    Selain aneh, Jajang mengaku Si Jimat juga membawa keberuntungan. Sebab, sejak memelihara Si Jimat, Jajang yang menggemari ternak domba sejak enam tahun silam ini kerap menjuarai adu ketangkasan domba.

    Jajang tak akan menjual Si Jimat walau sudah ada yang menawar Rp5 juta rupiah.

    Belanja £80 ribu untuk 14 prosedur kecantikkan ynag ekstream dan £800 hanya untuk tangan

    Posted: 03 Apr 2011 09:25 AM PDT

    VIVAnews - Cindy Jackson begitu memuja keindahan kulit tubuhnya. Demi mempercantik tampilan jari-jari dan kulit tangannya, ia tak ragu menghamburkan £800 untuk rawatan dengan teknik injeksi.

    Seperti dikutip dari The Sun, wanita 55 tahun itu mengatakan, prosedur rawatan tidak menimbulkan rasa sakit, dan kesannya bersifat permanen. "Ini menjadi rahasia antipenuaan terbaru dan rahasia kecantikan dari dalam di di Hollywood."

    Cindy merupakan wanita berasal Amerika yang kini tinggal di London. Selama 25 tahun terakhir, ia telah menghabiskan lebih dari £80 ribu atau sekitar Rp1,12 miliar untuk 14 prosedur kecantikan ekstrim.

    "Facelifts, mempercantik hidung, pembesaran bibir, operasi mata, dermabrasi, peeling kimia, suntikan restylane, implan pipi, pembesaran payudara, sedot lemak. Namun, tangan saya adalah salah satu bahagian tubuh yang tidak pernah mendapatkan perhatian khusus," ujarnya.

    Ia mengaku abai dengan kecantikan kulit punggung telapak tangan dan jari. Ia mula gelisah setelah muncul tanda-tanda penuaan di area itu. "Seiring bertambahnya usia , kulit di punggung tangan menjadi lebih tipis, menyebabkan tendon dan urat tampil lebih menonjol."

    "Aku melakukan perawatan kecantikan tangan ketika ini, kerana seseorang boleh tahu usia wanita dengan tangannya. Tidak peduli gaun yang Anda kenakan boleh membuat penampilan tampak lebih muda. Tapi kedut di tangan tidak boleh menipu," katanya.

    Baginya, perawatan tangan itu menjadi jalan terbaik untuk menyembunyikan usianya. "Secara biologis saya berusia 55 tahun, tetapi jika Anda melihat bagian tubuh saya mulai dari hidung terlihat seperti usia 20, payudara juga masih kencang, dagu seperti anak 17 tahun, bibir seperti milik wanita 19 tahun, dan mata seperti usia 24 tahun," ujarnya.

    Demi melindungi kecantikan tanggannya, Cindy selalu siap dengan sarung tangan. Tak hanya digunakan ketika cuaca dingin, tetapi juga dikenakan ketika berbasikal, mencuci kereta, berkebun atau melakukan pekerjaan rumah tangga lainnya. "Sekarang tangan dan wajah saya setidaknya seperti 20 tahun lebih muda."

    Gambar-gambar panas ketika Fashion show

    Posted: 03 Apr 2011 08:17 AM PDT



    Kasut lama Nike yang terjual dengan harga US$ 5,100

    Posted: 03 Apr 2011 07:00 AM PDT

    Nike adalahjenama kasut yang terkenal dan juga dikenal kerana terkenal "Swoosh " logo cap dagang logo dari Nike. Pembuat kasut ini bermula dari sebuah organisasi bernama Blue Ribbon Sports.

    Awalnya digunakan untuk membuat Super Cortez, kasut untuk berlumba lari pada tahun 1970 dan baru-baru ini dalam satu lelong yang sangat aneh di eBay satu pasang kasut yang diproduksi pada tahun 1974 tersebut dijual dengan harga yang sangat tinggi iaitu US$5.100. Meskipun Super Cortez adalah sepatu lari yang terkenal tapi ini harga yang aneh untuk sebuahkasut  tua. Lelong kasut kotor dan tua Nike dapat dipertimbangkan sebagai sebagai berita aneh kerana tidak ada yang memberi alasan harganya boleh begitu tinggi .



    sumber : dunia-unik.com

    Wanita telanjang naik ke menara bervoltan tinggi untuk bunuh diri

    Posted: 03 Apr 2011 06:30 AM PDT







    Wanita ini dipercayai mengalami masalah mental.Orang ramai mengatakan dia telah memanjat menara bervoltan tinggi dan kemudian melaporkan kejadian ini kepada pihak berkenaan.Pasukan penyelamat bergegas ketempat kejadian dan berjaya menenagkan wanita ini serta menurunkannya kebawah.Kejadian ini berlaku didaerah Tianjin China.

    Manusia makan besi

    Posted: 03 Apr 2011 05:27 AM PDT






    Peristiwa Pembunuhan Yang Terakam Kamera ( Seram ! )

    Posted: 03 Apr 2011 04:00 AM PDT

    Bentuk kek pengantin yang canggih

    Posted: 03 Apr 2011 03:52 AM PDT









    GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

    Posted: 03 Apr 2011 03:49 AM PDT

    Kita kasi gegar...

    Artis yang tergolek jatuh semasa jalan di carpet merah

    Posted: 03 Apr 2011 02:00 AM PDT




    Pistol anjing untuk ikat anjing

    Posted: 03 Apr 2011 01:00 AM PDT

    Pistol anjing ini sebenarnya adalah tali untuk di ikatkan di leher anjing yang biasanya digunakan untuk mengajak jalan-jalan si anjing dan pemiliknya.Idea ini muncul dari Art Lebedev Studio.



    Selama 6 bulan berkahwin dengan isterinya yang jantan

    Posted: 03 Apr 2011 12:00 AM PDT

    BEKASI, RIMANEWS – Muhammad Umar (32), warga Kota Bekasi, melaporkan kes penipuan kepada polis setelah yang bersangkutan menyedari bahawa "wanita" yang dinikahinya sejak enam bulan silam ternyata berkelamin laki-laki.

    Kapolsek Jatiasih, AKP Karosekali, kepada wartawan di Mapolsek Jatiasih, Jumaat (1/4), mengatakan terlapor yang bernama Rahmat Sulistiyo alias Fransiska Anastasya itu telah ditangkap petugas di rumahnya di Kecamatan Jatiasih pada Rabu (30/3) lalu.

    "Pelaku berpura-pura menjadi wanita, kemudian menikah dengan korban Umar, di mana semua biaya pernikahan tersebut ditanggung oleh korban," katanya.

    Dari hasil penyelidikan, kata dia, Umar menikah dengan "wanita" yang bernama Fransiska Anastasya pada 19 September 2010 di rumah korban dengan disaksikan orang tua masing-masing. Mereka menikah setelah pasangan itu menjalin hubungan sejak Ogos 2010.

    Selama menjalin rumah tangga, kata Kapolsek, pelaku berprilaku layaknya seorang isteri dengan selalu menggunakan jilbab dan pakaian wanita lengkap. "Bahkan untuk meyakinkan korban, pelaku selalu menggunakan pakaian tertutup untuk menyembunyikan bahagian fisik tertentu," katanya.

    Selama enam bulan berumah tangga, kata dia, korban dan pelaku melakukan hubungan intim layaknya suami isteri dengan cara dilakukan pada malam hari dan lampu dimatikan . Namun, terlapor kerap menolak berhubungan intim dengan posisi terlentang dengan alasan mengalami gangguan pencernaan atau haid.
    "Hubungan intim itu biasa dilakukan secara anal tanpa diketahui korban. Kerana, pelaku selalu mengambil posisi telungkup," ujar AKP Karosekali

    Ellie Manning: Mama, di Kamar Saya Ada Hantu (Video)

    Posted: 02 Apr 2011 11:00 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang anak perempuan bernama Ellie Manning dan baru berusia 11 tahun ketakutan dan tak ingin tidur di kamarnya yang terletak diatas kerana, kamar yang didominasi warna pink itu dipenuhi dengan hal-hal ghaib dan terjadinya fenomena poltergeist.

    Gadis ini tinggal bersama ibu, kakak, serta kekasih ibunya bernama Anthony Powell (25) di rumah yang terletak di Holbrooks, Coventry, Inggris. "Padahal, kami sudah menyiramkan air suci, salib, dan membacakan doa, dan memanggil para ahli untuk membuat hantu itu pergi," kata sang ibu, Lisa (34).

    Kami sudah mencobanya segala cara dan ini sudah terjadi dalam kurun waktu enam bulan terakhir," kata Lisa lagi.

    Hal yang sering terjadi antara lain, pintu terbanting dan tertutup secara tiba-tiba, bunyi langkah kaki, kursi bergerak, tirai ditarik, poci beterbangan, dan semuanya menjadi senjata penghancur.

    "Orang mengatakan, ah itu hanya seperti dalam cerita horor saja dan kami hanya membuat cerita. Namun, ini kenyataan. Ini kehidupan kami dan benar-benar terjadi. Kami tak lagi bertahan," kata Lisa. Saksikan video yang membuat bulu kuduk merinding.

    Sumber: Daily Mail


    [Kisah Benar] Wanita diculik dan disiksa selam 44 hari tanpa henti

    Posted: 02 Apr 2011 10:00 PM PDT

    Semua hal menakutkan setengah mati ini dilakukan pada Junko Furuta dan dikumpulkan melalui sidang di Jepun dan blogs dari 1989. mereka menunjukan kalau sakit yang dialami sanagat ngeri sebelum akhirnya dia meninggal. Semua ini terjadi  sewaktu dia masih hidup dan diculik, memang sangat mengerikan tapi inilah kenyataanya.

    INILAH DETIK KEJADIAN PENYIKSAAN NGERI ITU
    Hari 1: 22 November 1988: penculikan
    Dikurung sebagai tahanan dirumah, dan dipaksa berpose sebagai pacar salah satu cowok
    Diperkosa(lebih dari 400 kali jumlahnya)
    Dipaksa telefon orangtuanya dan mengatakan kalau dia lari dari rumah dan situasi aman
    Kelaparan dan kekurangan gizi
    Diberi makan lipas dan minum kencing
    Dipaksa masturbasi
    Dipaksa striptease didepan orang
    Dibakar dengan mancis api
    Memasukkan macam2 (dari yang kecil sampai yang sebesar ) ke vagina dan anusnya

    Hari 11: 1Disember 1988: menderita luka pukulan keras yang tak terhitung berapa kali
    Muka terluka kerana jatuh dari tempat tinggi ke permukaan keras
    Tangan diikat ke langit langit dan badanya digunakan sebagai sarana untuk ditinju
    Hidungnya dipenuhi sangat banyak darah sehingga dia Cuma boleh bernafas lewat mulut
    Barbell dijatuhin ke perutnya
    Muntah darah ketika minum air
    Mencoba lari dan dihukum dengan bakaran rokok di tangan
    Cairan seperti minyak dituang ke telapak kaki, dan betis hingga paha lalu dibakar
    Botol dipaksa masuk ke bontotnya, sampe masuk, menyebabkan luka.

    Hari 20: 10 Disember 1989: tidak bisa jalan dengan baik karena luka bakar dikaki
    Dipukuli dengan tongkat bamboo
    Petasan dimasukin ke anus, lalu disulut
    Tangan di penyet (dipukul supaya gepeng) dengan sesuatu yang berat dan kukunya pecah
    Dipukulin dengan tongkat dan bola golf
    Memasukan roko ke dalam vagina (atau mungkin maksudnya dijadiin asbak, dimatiin di vagina dan abunya dibuang ke dalam)
    Dipukulin dengan tongkat besi
    Saat itu musim dingin bersalju disuruh tidur di balkon
    Tusuk sate dimasukin ke dalam vagina dan anus menyebabkan pendarahan

    Hari 30: cairan lilin panas diteteskan ke mukanya
    Lapisan mata dibakar korek api
    Dadanya ditusuk2 jarum
    Pentil kiri dihancurkan dan dipotong stang
    Bola lampu panas dimasukin vagina
    Luka berat di vagina kerana dimasuki gunting
    Tak boleh kencing dengan normal
    Luka sangat parah hingga membutuhkan sejam untuk merangkak turun tangga saja untuk menggunakan kamar mandi
    Gendang telinga rosak parah
    Ukuran otak menciut sangat sangat banyak

    Hari 40: Memohon sama para penyiksa untuk membunuhnya saja dan menyelesaikannya

    1 January 1990: junko tahun baruan sendirian
    tubuknya dimutilasi
    ga bisa bangun dari lantai

    hari ke 44: para cowok itu menyiksa badanya yang termutilasi dengan barbell besi, dengan menggunakan alasan kalah main mahyong. Furuta mengalami pendarahan di hidung dan mulut. Mereka menyiram mukanya dan matanya dengan cairan lilin yang dibakar.

    Lalu cairan mancis api dituang ke kaki tangan muka, perut dan dibakar. Penyiksaan akhir ini berlangsung sekitar 2 jam nonstop.

    Junko Furuta meninggal hari itu dalam rasa sakit dan sendirian. Bayangkan 44 hari penderitaan yang  dia alamin.

    Blog Selebriti TV

    Posted: 03 Apr 2011 07:31 PM PDT

    Blog Selebriti TV


    (Video) Akademi Fantasi Musim ke 9 – Konsert Tirai AF9

    Posted: 02 Apr 2011 10:33 PM PDT

    Malam semalam Akademi Fantasia Musim ke-9 telah membuka tirai dengan Konsert Tirai AF9 yang bersiaran secara langsung dari AEON AU2 Setia Wangsa.

    Akademi Fanasia 9

    Acara kemuncak AF9 ialah pengenalan Pelajar-pelajarnya dan juga pengumuman pengetuanya.
    Seperti yang kita tahu pengacara AF9 ialah Aznil Hj Nawawi, pengacara yang cukup berpengalaman.

    Senarai Nama pelajar AF9 ialah Afif, Amir, Azri, Erul, Khai, Raqib, Aida, Eka, Laika, Lena, Miza dan Niera.

    Pengumuman Pengetua AF9 dibuat dalam pertengahan konsert.
    Amy Search adalah nama yang diumumkan sebagai pengetua baru, orang yang diberi tanggungjawab mengelola tenaga pengajar dan pelajar-pelajar AF9.

    Turut diperkenalkan ialah tenaga pengajar AF9 iaitu Adlin Aman Ramli sebagai guru seni persembahan, Ning Baizura (guru vokal persembahan), Fatimah Abu Bakar (kaunselor motivasi dan guru bahasa Inggeris), Syafizawati Sharif (guru vokal teknikal) dan A. Aris A. Kadir (guru tarian).

    Pengkritik AF9 hanya akan diumumkan pada minggu hadapan.

    Dalam Konsert Tirai AF9 semalam, Amir (bukan Amir raja lawak) dari Sarawak adalah pelajar lelaki yang paling mencuri tumpuan dengan vokal dan pengawalan suara yang baik.
    Lena dari Sabah pulah adalah feberet pelajar perempuan.

    Minggu depan bermula konsert sebenar AF9 dimana penyingkiran pertama akan dilakukan.

    Video-video Konsert Tirai AF9 :-

    Intro:

    Pengumuman Pengetua :

    Amir:

    Lena:

    Blog Widget by LinkWithin

    Sponsor Setia Blog Selebriti.tv :


    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Video) Maharaja Lawak Minggu Pertama

    Posted: 02 Apr 2011 09:53 PM PDT

    Rancangan Realiti yang menghimpunkan Finalis setiap musim Raja Lawak iaitu Maharaja Lawak telah pun berlangsung Jumaat lepas.
    Hampir semua Finalis Raja Lawak turut serta dalam pertandingan Maharaja Lawak.

    maharaja lawak

    Nama Peserta Maharaja Lawak :
    Kumpulan Jambu (Yus & Tauke), Kumpulan Jozan (Johan & Zizan), Nabil, Kumpulan XN3, Kumpulan Sepah, Jihan, Amir, Kumpulan Wai (Kecik & Idlan), Alex, Kumpulan Balas, Man, Kumpulan R2

    Pengacara kita semua dah tahu iaitu AC Mizal.

    Juri-juri kali ini memang mantop, ketiga-tiga juri adalah orang kuat dalam industri filem lawak tanah air iaitu Mamat Khalid, Ahmad Idham dan Apek Senario.

    Secara keseluruhan persembahan Maharaja Lawak Minggu yang pertama Nabil nampaknya paling menonjol, kemudian kumpulan Balas pun dapat pujian juri, Jozan pulak kene sindir dengan Mamat, Sepah masih maintain macam dulu, Yus dan Tauke memang selamber, Alex katanya urban, Man masih mantop, Kumpulan R2, Jihan, XN3 pun Ok, cuma Amir dan Kumpulan Wai sahaja dilihat masih dibawah level yang diharapkan. Apa pun ini masih minggu yang pertama. Kita tunggu Next Week.

    Video-video Maharaja Lawak Minggu 1 :-

    Intro:

    Jambu:

    Man:

    XN3:

    Amir:

    R2:

    Alex:

    Jozan:

    Wai:

    Jehan:

    Sepah:

    Balas:

    Nabil:

    Blog Widget by LinkWithin

    Sponsor Setia Blog Selebriti.tv :


    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Celebrity News

    Posted: 03 Apr 2011 03:21 PM PDT

    Celebrity News


    Tips ZoOm : Tips Kuruskan Badan Secara Sihat

    Posted: 03 Apr 2011 06:58 AM PDT

    Salah satu TIPS yang ZOOM jumpa dan rasa-rasa boleh dikongsi bersama pembaca di ZoOMartis. Bagi ZOOm nak kuruskan badan secara berlapar tidak sesuai kerana seluruh badan akan kekurangan tenaga.

    JIka sebelum ini anda yang membaca artikel ini sering berlapar kerana berdiet bacalah 23 petua ini.




    1JANGAN BERLAPAR


    Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil,tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar 'muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah.

    Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasanya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi.


    2. AMBIL SESUATU YANG PAHIT SEBELUM MAKAN

    Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman.

    3. MINUM 8 GELAS AIR SEHARI

    Air mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan membantu badan memetabolisma simpanan lemak di dalam tubuh. Sebelum makan makanan yang berat-berat, cuba minum air, pasti anda tidak akan makan dengan banyak.

    4. ELAKKAN MINUM MINUMAN YANG BERGAS

    Minuman bergas biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dan tidak baik untuk kesihatan tubuh.

    5KURANGKAN PENGAMBILAN GARAM

    Pengambilan garam yang tinggi menggalakan penangkungan air. Mengurangkan pengambilan garam bermakna badan anda menangkung sedikit air. Ini bermakna anda kurang berat yang disebabkan air.

    6. AMBIL SARAPAN PAGI

    Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi. Menurut satu kajian,mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka yang mengambilnya. Bagaimana ia terjadi? Sarapan pagi menstabilkan hormone dan paras gula di dalam darah. Kadar metabolsima juga meningkat untuk membakar kalori.

    7. MAKANLAH DENGAN PERLAHAN-LAHAN

    Nikmatilah makanan dengan perlahan-lahan dan jangan gopoh. Kerana apabila kita makan secara perlahan-lahan, tubuh akan menghantar isyarat menunjukan kepuasan.

    8KUNYAH MAKANAN KEPADA CEBISAN LEBIH KECIL

    Kunyahlah makanan kepada cebisan lebih kecil sebelum menelan kerana dengan cara ini ia lebih mudah dihadam.

    9. MAKAN DALAM KUANTITI SEDIKIT

    Biar makan kerap dengan kuantiti yang sedikit daripada makan hanya sekali, dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.


    10. KUNYAH CHEWING GUM

    Jika anda terasa ingin makan snek atau makanan ringan, beruslah gigi anda atau kunyahlah gula- gula getah. Rasa mint atau berangin di mulut akan membantutkan selera anda.


    11. KURANGKAN PENGAMBILAN MARJERIN/BUTTER

    Kurangkan pengambilan marjerin, butter dalam makanan anda. Kalau boleh, usah ada di dalam peti ais anda.


    12. AMALKAN AIR LIMAU NIPIS/JUS OREN

    Apabila makan di restoran atau gerai , pesanlah air limau nipis atau jus oren kerana minuman masam menggalakan pembakaran lemak. Mintalah minuman yang kurang gula.


    13. BUAH-BUAHAN DAN SAYUR-SAYURAN adalah sumber terbaik untuk vitamin, mineral dan serat dan kandungan lemak yang rendah.

    14. JANGAN TIMBANG BERAT BADAN ANDA SETIAP HARI kerana anda tidak akan nampak perubahannya. Jika anda minum banyak, dan waktu itu anda timbang berat badan yang pastinya meningkat, mungkin anda akan berputus asa untuk berdiet

    15. AMBIL MAKANAN YANG BEREMPAH

    Sesetengah rempah seperti cili, biji sawi, didapati boleh membakar kalori. Penambahan lada hitam bukan sahaja meningkatkan penghadaman, ia juga meningkatkan pembakaran lemak.

    16. PILIH LEBIH BANYAK BIJIRIN DAN KEKACANG DALAM MAKANAN

    Bijirin penuh adalah sumber utama tenaga. Bijiran dan hasil bijirin banyak mengandungi karbohidrat kompleks, protein, vitamin, mineral dan sedikit lemak.

    17. SIMPAN SATU DIARI

    Simpan satu diari makanan boleh berpengaruh besar dalam proses penurunan berat badan. Rekodkan dalam sehari, berapa kali anda makan dan berapa banyak, tahap kelaparan yang memerlukan anda makan, dan perasaan anda ketika makan. Diari makanan boleh membuatkan anda peka kepada keinginan makan anda. Setelah beberapa lama membuat catatan, perhati dan kenal pasti di mana anda boleh membuat atau perbaiki tabiat pemakanan anda kepada yang lebih sihat. Diari ini juga boleh membuatkan anda lebih fokus dan lebih komited terhadap pelan diet anda. Mulakan diari makanan anda dan rajin-rajinlah membuat catatan.

    18. MASAKAN KUKUS/PANGGANG

    Cara memasak paling baik untuk mengurangi jumlah kalori dalam makanan adalah merebus memanggang atau mengukus. Khusus untuk sayuran, anda boleh menumisnya dengan sedikit minyak(misalnya satu sudu minyak masak). Hindari minyak atau lemak haiwan.


    19. GUNAKAN PINGGAN YANG KECIL

    Ketika memilih piring makanan , ambilah pinggan yang rata dan bukan pinggan cekung. Ambil sayuran dahulu untuk memenuhi pinggan, kemudian baru nasi dan yang terakhir, lauk dagingnya. Jika ingin tambah, hanya sayuran yang boleh anda ambil. Jangan lupa, makanlah di meja makan dan jangan disembarang tempat apa lagi sambil menonton tv. Sebab, makin menarik program tv, semakin banyak makanan ringan yang anda habiskan.


    20. AMALKAN BERJALAN SELEPAS MAKAN

    Selain memberi peluang makanan untuk turun , kebiasaan berjalan-jalan sesudah makan akan membantu menghabiskan sebahagian kalori dari makanan itu. Setiap 25 langkah anda berjalan satu kalori akan diguna. Lebih-lebih lagi anda menaiki tangga. Tentu saja semua ini harus dilakukan dengan santai kerana perut anda baru saja terisi.


    21. KURANGKAN PENGAMBILAN GULA



    Kurangkan pengambilan gula kerana setiap satu sudu gula mengandungi 32 kilokalori.

    22. AKTIVITI FIZIKAL YANG MUDAH UNTUK LANGSING

    i. Jalan cepat. Gunalah kasut yang cukup selesa dipakai agar kaki tidak melecet dan sihat
    ii. Gunakan tangga untuk naik ke tingkat atas. Jika terlalu tinggi,naik tangga untuk beberapa tingkat,kemudian sambunglah denagan menaiki lif
    iii. Renang adalah latihan menyeluruh. Berenang dengan laju dengan nafas yang dalam
    iv. Bersenam atau peregangan, sangat baik bagi otot-otot dan sendi-sendi yang kaku. Melenturkan otot dapat melancarkan peredaran darah
    v. Tunggang basikal dan kayuh perlahan-lahan tetapi dalam tempoh yang lama. Ini dapat mencantik dan merampingkan peha.


    23. TUMPUKAN PERHATIAN UNTUK SIHAT, BUKAN KURUS

    Ramai orang lebih berjaya dalam penurunan berat badan dalam jangka masa panjang apabila mereka menukar motif mereka daripada untuk kurus kepada untuk kekal sihat dan segar. Tukarlah fikiran anda untuk memikirkan dan memilih makanan apa yang boleh menyihatkan tubuh badan.

    p/s: Selamat mencuba tips kuruskan badan cara yang sihat ni ye... Good Luck!!


    Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

    Tips ZoOM : Tips Mengatasi Perasaan Marah

    Posted: 03 Apr 2011 06:56 AM PDT

    Assalamualaikum Dan Salam Satu Malaysia, Kali ini ZoOm ingin berkongsi dengan anda beberapa Tips yang perlu kita praktikkan dalam kehidupan seharian. Dan kali ini ZOoM ingin berkongsi beberapa tips bagi mengatasai perasaan marah anda.


    Perasaan amarah ini bak seumpama bukit yang tinggi. Jika kita tak dapat mengawal perasaan ni mungkin boleh menjadi gunung tetapi andai kita bijak mengawalnye insyaAllah ia akan menjadi semanis madu.








  • Baca Ta'awwuz ( "A'uzubillahi minas Syaitanirrajim" yang bermaksud jauhilah kami dari syaitan yang kena rejam ) kerana marah itu datang daripada hasutan syaitan



  • Ambil wudhu kerana wudhu ni bak ais yang menyejukkan sesuatu yang hot.




  • Berdiam diri dan berdoa kepada Allah agar diselamatkan kita daripada sifat marah. Berdiam diri tue lebih baik dari bercakap banyak yang kadang2 menampakkan kebodohan diri sendiri.




  • Try imagine satu suasana yang indah dan mendamaikan macam suasana angin sepoi bahasa di tepi pantai atau bunyi air terjun yang menderu indah. Bestkan insyaAllah tenang…




  • Tak pun try imagine betapa buruknya rupa kita ketika sedang marah. Kalau tak percaya sila tengok cermin bila marah agaknye macam mana rupa kita. Confirm hodoh. Hehe..




  • Kalau time kita nak rasa marah sangat2 tue kita berdiri, seeloknye kita duduk, kalau kita duduk pulak, better bersandar la kat mana2 tiang terdekat tue. Ni nak kasi kita cool down sikit.




  • Kita pun tak suka bila orang marah kan kita, dah tue samalah dengan orang lain tak suka jugak kena marah. So, sebaiknya tegurlah dengan cara yang lemah lembut dan kasih sayang.




  • Kalau semua cara kat atas tak berkesan jugak dengan korang. Ni ZoOm  nak kasi share tip top punye tips iaitu baik korang tidur je terus. Tidur confirm dah takde perasaan marah kan2??huhu…





  • Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

    Senarai Finalis Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 - 2011

    Posted: 03 Apr 2011 05:31 AM PDT

    Debaran malam ini (3 April 2011). Berikut adalah senarai penuh finalis calon (top 5) bagi setiap kategori yang dipertandingkan dalam Anugerah Bintang Popular 2010.


    PENYANYI LELAKI POPULAR. 
    1. Aizat
    2. Anuar Zain
    3. Black
    4. Faizal Tahir
    5. Shahir


    PENYANYI WANITA POPULAR 
    1. Adira
    2. Ana Raffali
    3. Alyah
    4. Stacy
    5. Yuna

    ARTIS DUO/BERKUMPULAN POPULAR 
    1. Ana Raffali/Sohaimi Mior Hassan/Altimet
    2. Azlan & Typewriter
    3. Bunkface
    4. Meet Uncle Hussain
    5. 6ixth Sense


    PENYANYI NASYID POPULAR 
    1. Hijjaz
    2. Inteam
    3. Mirwana
    4. Rabbani
    5. Raihan

    PELAKON TV LELAKI POPULAR 
    1. Aaron Aziz
    2. Ady Putra
    3. Fizz Fairuz
    4. Remy Ishak
    5. Shaheizy Sam

    PELAKON TV WANITA POPULAR 
    1. Fasha Sandha
    2. Lisa Surihani
    3. Noorkhiriah
    4. Scha Alyahya
    5. Tiz Zaqyah

    ARTIS BARU LELAKI POPULAR 
    1. Daus
    2. Maulana
    3. Shahir
    4. Sharnaaz Ahmad
    5. Shahz Jaszle

    ARTIS BARU WANITA POPULAR 
    1. Adira
    2. Ana Raffali
    3. Mizz Nina
    4. Murul Elfira Roy
    5. Nur Syuhaida @ Dottie

    ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR 
    1. Along
    2. Angah
    3. Johan
    4. Nabil
    5. Zizan

    ARTIS KOMEDI PEREMPUAN POPULAR 
    1. Didie Alias
    2. Kenchana Dewi
    3. Noorkhiriah
    4. Raja Azura
    5. Sharifah Shahirah

    PELAKON FILEM LELAKI POPULAR 
    1. Aaron Aziz
    2. Bront Palarae
    3. Remy Ishak
    4. Shaheizy Sam
    5. Syamsul Yusof

    PELAKON FILEM WANITA POPULAR 
    1. Diana Danielle
    2. Lisa Surihani
    3. Liyana Jasmay
    4. Maya Karin
    5. Scha Alyahya

    PENGACARA TV LELAKI POPULAR 
    1. Ally Iskandar
    2. Awal Ashaari
    3. Aznil Nawawi
    4. Jimmy Shanley
    5. Zizan

    PENGACARA TV WANITA POPULAR 
    1. Cheryl Samad
    2. Fara Fauzana
    3. Nurul Syuhada
    4. Raja Azura
    5. Sharifah Shahirah

    PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR 
    1. Aznil Nawawi
    2. Faizal Ismail
    3. Halim Othman
    4. Kieran
    5. Salih Yaakob

    PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR 
    1. Abby Fana
    2. Fara Fauzana
    3. Linda Onn
    4. Raja Azura
    5. Sharifah Aleya



    Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

    Pilihan Raya Sarawak : Senarai 71 Calon Barisan Nasional di Sarawak

    Posted: 03 Apr 2011 05:03 AM PDT

    Untuk dikongsi bersama pembaca yang mengikuti perkembangan pilihanraya yang akan diadakan tidak lama lagi di Negeri Sarawak kecuali Kerusi Bakalalan.


    KUCHING: Berikut adalah senarai 71 calon Barisan Nasional (BN) yang akan bertanding pada pilihan raya negeri Sarawak 16 April ini.
    Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB
    N.3 (Tanjung Datu) - Tan Sri Datuk Amar Adenan Satem
    N.4 (Pantai Damai) - Dr Abdul Rahman Junaidi
    N.5 (Demak Laut) - Dr Hazland Abg Hipni (muka baru)
    N.6 (Tupong) - Datuk Daud Abdul RahmanN.7 ( Samariang) - Sharifah Hasidah Sayeed Aman Ghazali
    N.8 (Satok) - Datuk Amar Abg Johari Tun Openg
    N.14 (Asajaya) - Abd Karim Rahman Hamzah
    N.15 (Muara Tuang) - Datuk Seri Mohammad Ali Mahmud

    N.17 (Tarat) - Roland Sagah Wee InnN.18 (Tebedu) - Datuk Seri Michael Manyin Jawong
    N.19 (Kedup) - Maclaine Ben @ Martin Ben (muka baru)
    N.20 (Sadong Jaya) - Aidel Lariwoo (muka baru)
    N.21 (Simunjan) - Mohd. Naroden Majais
    N.22 (Sebuyau) - Julaihi Narawi
    N.23 (Lingga) - Simoi Peri
    N.24 (Beting Maro) - Razaili Gapor (muka baru)
    N.30 (Saribas) - Ricky @ Mohd Razi Sitam (muka baru)
    N.31 (Layar) - Datuk Patinggi Tan Sri Dr Alfred Jabu Numpang
    N.32 (Bukit Saban) - Robert Lawson Chuat
    N.33 (Kalaka) - Abdul Wahab Aziz
    N.35 (Belawai) - Datuk Talif @ Len Salleh (muka baru)
    N.36 (Semop) - Abdullah Saidol (muka baru)
    N. 37 (Daro) - Murni Suhaili
    N.38 (Jemoreng) - Gani @Abu Sema Jahwie
    N.44 (Machan) - Datuk Gramong Juna
    N.49 ( Nangka) - Dr Annuar Rafa'ee (muka baru)
    N. 50 (Dalat) - Datin Fatimah Abdullah @ Ting Sai Ming
    N.51 (Balingian) - Pehin Sri Abdul Taib Mahmud
    N.55 (Katibas) - Datuk Ambrose Blikau Enturan
    N.58 (Jepak) - Datuk Talib Zulpilip
    N.60 (Kemena) - Dr Stephen Rundi Utom
    N.62 (Lambir) - Ripin Lamat (muka baru)
    N.67 (Telang Usan) - Dennis Ngau (muka baru)
    N.68 (Bukit Kota) - Dr Abdul Rahman Ismail
    N.71 (Bukit Sari) - Datuk Amar Tengah Ali Hassin @ Tengah Ali Hasan
    Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP)
    N.1 (Opar) - Ranum Mina
    N.9 (Padungan) - Sim Kiang Chiok (muka baru)
    N.10 (Pending) - Prof. Dr Sim Kui Hian (muka baru)
    N.11 (Batu Lintang) - Sih Hua Tong (muka baru)
    N.12 (Kota Sentosa) - Datuk Yap Chin Loi N.13 (Batu Kawa) - Tan Joo Phoi
    N. 16 (Bengoh) - Dr Jerip Susil
    N.27 (Simanggang) - Datuk Francis Harden Hollis
    N.28 (Engkilili) - Johnical Rayong Ngipa
    N.39 (Repok) - Datuk David Teng Lung Chi
    N.40 (Meradong) - Ling Kie King (muka baru)
    N.45 (Bukit Assek) - Chieng Buong Toon (muka baru)
    N.46 (Dudong) - Datuk Tiong Thai King (muka baru)
    N.47 (Bawang Assan) - Datuk Seri Wong Soon Koh
    N.48 (Pelawan) - Goh Chung Siong
    N.59 (Kidurong) - Ling Kuong Meng (muka baru)
    N.63 (Piasau) - Datuk Patinggi Tan Sri Dr. George Chan Hong Nam
    N.64 (Pujut) - Chia Chu Fatt
    N.65 (Senadin) - Datuk Lee Kim Shin
    Parti Rakyat Sarawak (PRS)
    N.25 (Balai Ringin) - Snowdan Lawan
    N.26 (Bukit Begunan) - Mong Dagang
    N.29 (Batang Ai) - Malcom Mussen Lamoh
    N.43 (Ngemah) - Alexander Vincent (muka baru)
    N.52 (Tamin) - Joseph Mauh Ikeh
    N.53 - (Kakus) - John Sikie Tayai
    N.54 (Pelagus) - Stanley Nyitar @ Unja Malang (muka baru)
    N.56 (Baleh) - Datuk Seri James Jemut MasingN. 57 (Belaga) - Liwan Lagang
    Parti Progresif Demokratik Sarawak (SPDP)
    N.2 (Tasik Biru) - Datuk Peter Nansian Ngusie
    N.34 (Krian) - Datuk Peter Nyarok Entrie
    N.41 (Pakan) - Datuk Sri William Mawan IkomN.42 (Meluan) - Wong Judat
    N.61 (Bekenu) - Rosey Yunus
    N.66 (Marudi) - Sylvester Entri Muran
    N. 69 (Batu Danau) - Palu @ Paulus Palu Gumbang
    N.70 (Ba'kelalan) - (misteri)

    Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

    Utusan Online - Hiburan

    Posted: 03 Apr 2011 03:10 PM PDT

    Utusan Online - Hiburan


    Berpantang maut sebelum ajal

    Posted:

    Berpantang maut sebelum ajal

    Berpantang maut sebelum ajal

    Oleh MUZLINA ABU BAKAR
    muzlina.bakar@utusan.com.my
    Gambar ABDUL RASHID MAHFOF


    Datuk Sarimah Ahmad


    BUKAN mudah untuk memujuk primadona ini berkongsi kedukaan yang sudah lama bersarang di lubuk jiwanya. Alasan yang diberikan, dia enggan penderitaan yang dilaluinya akan mudah menarik simpati ramai.

    Selama ini pun, apa saja pandangan buruk yang tidak dibahaskan masyarakat mengenai lara yang dilalui oleh golongan anak seni sepertinya dan kerana itu kali ini, seniwati unggulan, Datuk Sarimah Ahmad lebih senang berdiam diri.

    Namun, kehendak Hits yang tidak pernah henti memujuknya untuk tampil di media berkongsi cerita mengenai penyakit kanser yang dihidapinya mencairkan hati beliau.

    Pertemuan diatur di sebuah hotel di Subang Jaya, Selangor (berdekatan dengan kediamannya) untuk diinterbiu baru-baru ini.

    Kejelitaan seniwati yang mula menempa kemasyhuran di era studio perfileman hitam putih di Jalan Ampas masih belum luntur. Dia hadir dengan imej yang cukup sederhana, bertudung hitam putih dan berkain serta blaus panjang hitam.

    Aktres Sarimah atau lebih mesra dipanggil sebagai Kak Mah pagi itu hadir ditemani anak kelimanya, Yusarima Puteri.

    Tidak banyak yang berubah pada Sarimah. Pada usianya mencecah 68 tahun, beliau masih manis biarpun sekadar mengenakan solekan yang nipis.

    Bagaimanapun, dalam kesederhanaan itu, pada wajahnya sebetulnya terpancar kesedihan yang cuba diselindungi tuan punya dirinya yang kental dengan semangat juang yang tinggi, apa lagi untuk berhadapan dengan ujian maut selama setahun kerana kanser - penyakit yang amat digeruni dan menjadi antara penyakit paling berbahaya di dunia era moden ini.

    Semangat berlawan dengan penyakit yang dikongsi dengan Sarimah pada awal perbualan sudah cukup menjelaskan betapa beliau sentiasa reda dengan ujian Ilahi.

    Mengenali Sarimah, beliau tidak pernah lekang diuji sejak dari usia mudanya sehingga mendaki usia emas. Ibu tunggal kepada enam orang anak ini tidak henti-henti melafazkan rasa syukur pada Yang Maha Esa kerana kuasaNya itu mengatasi apa yang pernah diungkapkan oleh pengalaman perubatan.

    "Bila doktor memberitahu jangka hayat Kak Mah hanya mampu bertahan tiga bulan saja, Kak Mah amat terkejut namun reda andai itu ketentuanNya. Kak Mah harus menerima qada dan qadar Tuhan," Sarimah memulakan perbualan dalam nada yang cukup sebak.

    Air mata cuba ditahan agar tidak mengalir laju dari kelopak matanya saat membuka rahsia mengenai penyakit barah hidung dan otak yang dimaklumkan oleh doktor ketika menjalani pemeriksaan pada April tahun lalu.

    Sejak tarikh 20 April tahun lalu, hari yang dimaklumkan oleh doktor mengenai penyakit yang dideritainya, kehidupan Sarimah berubah secara total.

    "Kak Mah masih ingat tarikh 20 April tahun lalu, bila Farawahida, Jamil dan Siti Rohani (arwah menantu yang meninggal kerana kanser payu dara pada Julai tahun lalu) membawa Kak Mah ke sebuah hospital swasta untuk mendapatkan keputusan perubatan, Kak Mah hanya berserah pada Allah.

    "Tatkala doktor mengesahkan Kak Mah mengidap penyakit barah hidung dan otak tahap empat dan hanya ada waktu tiga bulan untuk hidup, Kak Mah hanya melafazkan `aku reda'.

    "Sebab Kak Mah percaya, hidup dan mati kita ditentukan oleh Allah SWT dan jika sudah sampai ajal kita, ia tidak akan cepat atau lambat walau sesaat jua," sambung Sarimah dengan nada bergetar.

    Hati wanita, sesabar mana sekalipun mereka menerima ujian, namun sebagai insan yang lemah air mata akhirnya tumpah juga kerana tidak mampu untuk melaluinya sendirian.

    "Kak Mah cuba kuat, namun hati seorang wanita tidak dapat menahan air mata daripada menitis. Waktu itu Kak Mah memandang Ida, Jamil dan Siti Rohani yang terdiam kaku.

    "Walaupun hati ini digayut sedih namun Kak Mah reda dan yakin selagi belum sampai ajal, Kak Mah akan berusaha untuk membebaskan diri daripada penyakit ini.

    "Cuma doa Kak Mah ketika itu, agar Allah beri peluang kepada Kak Mah untuk menunaikan umrah walaupun untuk kali terakhir pada bulan Ramadan lalu. Alhamdulillah, doa Kak Mah dimakbulkanNya," cerita Sarimah dalam nada sebak.

    Sebetulnya, tidak ramai yang mengetahui primadona yang bakatnya diasah oleh Seniman Agung Allahyarham Tan Sri P.Ramlee itu sudah diserang kanser sejak 2007 lagi.

    "Waktu itu, dalam seminggu sekurang-kurangnya Kak Mah demam dan batuk sampai tiga empat hari. Bila makan ubat, demam kebah dan batuk pun reda.

    "Bukan itu sahaja, malah kadang-kadang waktu tengah malam, tiba-tiba lidah Kak Mah keras. Kak Mah tak boleh rasa apa pun. Kepala sakit macam nak putus nyawa.

    "Walaupun ketika itu, Kak Mah memujuk hati ini agar sabar namun kadang-kadang Kak Mah dapat rasakan maut bagaikan di depan mata. Apa yang mampu Kak Mah lakukan, hanyalah meminum air zam-zam yang menjadi minuman utama Kak Mah setiap hari.

    "Bukan itu sahaja, malah Kak Mah sering diserang sakit kepala yang amat sangat dan mata semakin kabur. Bila penyakit itu datang menyerang, Kak Mah rasa dunia ini bagaikan gelap dan tidak punya apa-apa lagi," Sarimah mendedahkan derita yang dilalui dengan penuh keinsafan.

    Namun kerana sifat tawakal dan istiqamahnya, Sarimah tidak pernah mengalah. Menyedari setiap penyakit ada penawarnya, beliau memilih untuk mendekati Allah dengan menghayati bacaan ayat-ayat suci al-Quran selain memastikan solat wajib menepati waktu dan amalan solat sunat digandakan.

    Sebagai seorang muslim, Sarimah berpegang pada ketentuan seandainya Allah mencabut nyawanya pada bila-bila masa, dia reda namun kewajipan sebagai hambaNya tidak akan sama sekali dipersiakan.

    Ada ketika dalam serba kesulitan juga, Sarimah tetap mendekati Allah biarpun dalam keadaan terbaring.

    Namun, satu hal yang tidak sanggup untuk dilalui pelakon Madu Tiga dan Ibu Mertuaku itu ialah proses perubatan kimoterapi yang disyorkan doktor kerana proses itu amat menyakitkan.

    "Melihat kedegilan kak Mah enggan menjalani kimoterapi, Usha membawa kak Mah berjumpa doktor dan memberitahu keadaan sebenar. Bukan Kak Mah tidak percaya dengan perubatan moden, tetapi dalam usia Kak Mah ketika itu sudah mencecah 67 tahun ketika, tubuh Kak Mah tidak mampu menerimanya lagi.

    "Bagi Kak Mah biarlah Kak Mah bertahan begitu dan jika Allah akan menjemput Kak Mah pulang, Kak Mah reda daripada menjalani proses kimoterapi," kata Sarimah berkali-kali.

    Beruntung Sarimah kerana beliau disayangi ramai. Saudara-mara dan kenalan rapat yang mengetahui penderitaan yang dilaluinya turut sama mendoakan kesejahteraan dan kesihatannya.

    Ini termasuk saudara terdekat, Prof. Madya Dr. Abdul Aziz Hanafi dan isteri yang tidak pernah putus mengadakan solat hajat mendoakan kesihatannya.

    Ketika Sarimah menanggung kesakitan yang amat sangat dan teraba-raba untuk mencari ubat, seorang kawan membawanya berjumpa seorang Profesor yang dikenali sebagai Prof. Syed yang menawarkan makanan tambahan B17 yang diimport dari Mexico.

    "Sebelum mengamalkan pil supplemen ini, Kak Mah harus menjalani ujian darah. Hasil daripada keputusan ujian darah itu barulah Profesor berkenaan mengetahui penyakit Kak Mah. Keputusannya, Prof. Syed mendapati Kak Mah mengidap kanser hidung dan otak tahap empat dan Kak Mah juga ada masalah jantung," Sarimah menjelaskan hasil penemuan dengan professor berkenaan.

    Amalan dan gaya hidup Sarimah selama ini sememangnya positif dan memenuhi kriteria mereka yang sihat. Beliau amat menjaga kesihatan terutama dari aspek pemakanan selain sentiasa mengadakan senaman ringan setiap hari.

    Justeru, apabila disahkan mempunyai masalah jantung, beliau sendiri keliru dan tertanya-tanya kenapa ia berlaku pada dirinya.

    "Akhirnya kak Mah berbalik pada ketentuan Ilahi. Seperti yang kak Mah katakan sebagai umat Islam, kak Mah reda dengan ujian Allah. Dengan wang simpanan yang kak Mah ada serta bantuan anak-anak, kak Mah bersedia menjalani rawatan alternatif yang ditawarkan," jelasnya yang berterima kasih kepada anak-anak yang sentiasa mengambil berat soal kesihatannya.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Sarah, Shuib macam belangkas!

    Posted:

    Sarah, Shuib macam belangkas!

    Sarah, Shuib macam belangkas!

    Oleh MOHD. IFQDAR ABDUL RAHMAN
    Gambar Ihsan Work Move
    Production Sdn. Bhd.


    Antara babak yang dilakonkan Sarah dan Shuib dalam filem Man Sewel Datang KL.


    CEMBURU tandanya sayang. Bagi diri penyanyi kecil molek, Siti Sarah Raisuddin, rasa cemburu terhadap suaminya, Shuib bukan secara membuta tuli sebaliknya cemburunya bersebab.

    Itulah jawapan spontan yang terpacul dari mulut penyanyi Mimpi Pun Sama itu tatkala ditanya adakah rasa cemburu itu membuatkan dia menerima tawaran untuk berlakon bersama Shuib dalam sebuah filem berjudul Man Sewel Datang KL arahan Rahman Adam.

    Jika diimbas kembali, diari seni anak kesayangan aktor Raisuddin Hamzah itu yang bernikah dengan Shuib pada 26 Februari lalu, Sarah tidak pernah membintangi mana-mana filem sepanjang penglibatannya dalam bidang seni.

    Jadi, apakah yang mendorong Sarah untuk menerima tawaran daripada Work Move Production Sdn. Bhd. itu?

    Jawab Sarah, perasaan cemburu itu sangat-sangat diperlukan dalam membina sebuah keluarga yang bahagia.

    "Cemburu itu tanda kasih sayang kita terhadap pasangan. Tetapi ia haruslah kena dengan situasi yang sepatutnya.

    "Saya bukanlah jenis perempuan cemburu buta yang hendak marah tanpa sebab.

    "Saya menerima tawaran ini supaya sentiasa berdampingan dengan suami saya. Jadi, tiada alasan lain yang perlu saya berikan," jelas Sarah menceritakan hal sebenar mengapa dia menerima pelawaan syarikat produksi itu.

    Tambah Sarah, penggambaran filem berkenaan bermula beberapa minggu selepas majlis pernikahannya dengan Shahmira Muhamad, 27 atau Shuib dilangsungkan dan mereka tidak berpeluang untuk berbulan madu.

    Dengan menerima tawaran untuk berlakon bersama, ia adalah masa yang sesuai untuk mereka sentiasa berdampingan.

    "Menjadi lumrah, tidak ada pasangan yang ingin berjauhan apabila baru sahaja bernikah.

    "Sebab itulah kami berdua gunakan peluang ini untuk sentiasa berkepit.

    "Lagipun, kami berdua membawakan watak sebagai pasangan kekasih yang akhirnya menjadi suami isteri.

    "Jadi, keserasian itu lebih semula jadi dan mudah ditonjolkan kerana adanya ikatan sah antara kami berdua," jelas Sarah sambil tersenyum manja.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    - Blog Hanz -

    Posted: 03 Apr 2011 07:35 AM PDT

    - Blog Hanz -


    (MARI MENCUBA) Ujian Neurologi untuk Alzheimer

    Posted: 02 Apr 2011 04:49 PM PDT



    Masa yang diperlukan untuk setiap soalan cuma 5 saat je...selamat mencuba. 

    Ada berapa Huruf C 

    OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO
    OOOOOCOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO
    OOOOCOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO
    OOOCOOOOOOOOOOOOOOO COOOOOOOCOOO
    OOOOOOOOOOOCOOOOOOO OOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO



    2- Ada berapa nombor 6.

    9999999999999999999 9999999999999999 999999999999
    9999999999999999999 9999999999999999 999999969999
    9999999999999999999 9999999999999999 999999999999
    6999999999999999999 9999999999999999 999999999999
    9999999999999999999 6999999999999999 999999999999
    9999999999999999999 9999999999999999 999999999999


    3 - Ada berapa huruf  N.(YANG NI KASI 10 SAATLA)

    MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMNMMMMMMMNM
    MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMNMMMMMM
    MMMMNMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMNMNMMMMMMMMMMM
    MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMNMMMMMMMMMMM
    MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMNMMMM


    Tahniah kepada siapa yang berjaya meneka dalam tempoh 5 saat, tapi kepada siapa yang lebih 4 saat atau langsung tidak dapat teka baik pergi jumpa doktor besar kemungkinan anda penghidap Alzheimer,sebab ni ujian neurologi untuk Alzheimer.

    Blog Sensasi Ohbayu

    Posted: 03 Apr 2011 03:13 AM PDT

    Blog Sensasi Ohbayu


    My Blog | My Wordpress Blog

    Posted:

    Sorry, Readability was unable to parse this page for content.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Kosmo Online - Hiburan

    Posted: 03 Apr 2011 01:14 AM PDT

    Kosmo Online - Hiburan


    Seni M. Nasir bukan angkuh

    Posted:

    Seni M. Nasir bukan angkuh

    Seni M. Nasir bukan angkuh



    MOOD M. Nasir hari ini bertanda ceria, dia menyapa dengan baris-baris skrip filem Mamat Khalid yang meledak, Hantu Kak Limah Balik Rumah. Satu baris ke satu baris dia lontarkan dan kerap dia berkata, "Cer cerita, cer cerita."

    Pantas sebelum empunya diri ditanya pelbagai soalan perihal dirinya yang terbaru, yang peminat terus ingin tahu.

    Apatah lagi diregukan dengan sahabat sealiran, Ramli Sarip. Sesi fotografi jadi meriah dengan jenaka dewasa dan usik mengusik antara mereka.

    "Lelaki anggun tahun 2011," usik Ramli terhadap teman yang disapa dengan nama Nasir.

    "Tahun 2012 sudah tidak anggunlah," jawab Nasir pantas. Mereka ketawa bersahaja.

    Bakal bersatu dalam satu pentas untuk konsert Untukmu Loloq, dua insan seni ini antara yang akrab dengan arwah. Kalau bukan dalam jurnal harian, mereka bersahabat dalam karya yang kemudiannya menjadi 'naskhah terbaik.'

    Tarikh 22 hingga 24 April bakal membuka lembaran baru berikutan sebuah konsert tribut buat penulis lirik genius yang pergi pada 31 Januari 2008. Jasadnya pergi, tetapi umum masih bersatu dengan lirik peninggalannya yang tidak pernah jemu menjadi siulan.

    "Ini bagus, persembahan jujur yang disusun untuk menghargai seniman yang telah pergi," ulas Nasir perihal konsert yang dianjurkan oleh Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK) serta Kementerian Pertahanan (Mindef).

    Bersama Spider, Ella dan Ramli Sarip, mereka bakal menyalur rindu dan bayangan Loloq.

    Mahu disapa Datuk

    Tatkala berita seniman Nasir dikurniakan pingat Darjah Indera Mahkota Pahang yang membawa gelaran Datuk oleh Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah, ramai mula mengutus ucap tahniah di laman-laman sosial. Begitu cara khalayak berkongsi gembira atas penganugerahan itu, tepat pada orang dan ketikanya.

    Ada yang mula mengusik, selepas ini bagaimana mahu menggelar insan seni ini. Datuk M. Nasir ketawa apabila diaju soalan itu.


    BAKAL bersatu dengan Spider, Ella dan Ramli Sarip, sebuah konsert tribut Untukmu Loloq bakal dipersembahkan 22 hingga 24 April ini di Istana Budaya, Kuala Lumpur.


    "Terpulang kepada suasana, di mana rasa yang perlu. Ini sebuah penghargaan. Dalam dunia seni, saya ada nama pentas. Selesa untuk saya gunakan nama pentas itu," pintanya tersirat namun difahami.

    "Saya ini orang yang sukakan sejarah. Kalau kita lihat zaman dahulu, (gelaran) Datuk ini persis kesatria. Zaman sekarang, Datuk itu mungkin boleh dikatakan perwira dalam dunia atau arena masing-masing," kata kesatria dunia seni ini.

    "Tanggungjawab kesatria dahulu tinggi. Kini boleh dilihat gelaran Datuk ini adalah pengiktirafan terhadap apa yang telah individu itu lakukan. Ya, gelaran Datuk datang dengan tanggungjawab. Jadi perlu terus memberi untuk khalayak, tanggungjawab itu berterusan," katanya dalam senyuman.

    Eksplorasi tekno

    Mengalir masuk ke subjek yang senang dibicarakannya, Nasir ditanya tentang hajatnya pada masa hadapan. Sesuatu yang mungkin belum dicuba dan akan diterokai mengikut dedaun masa kini.

    "Orang kita takut bila sebut muzik elektro dan tekno. Saya mahu bereksplorasi dengan muzik ini. Bunyi Melayu (tetapi) disesuaikan dengan elemen muzik tersebut. Masih ada ciri ketulenan, asli tetapi bermain-main dengan bunyi mesin. Saya masih seorang yang sentiasa bereksplorasi dengan muzik,"jelasnya tentang keinginan baru terhadap muzik yang pernah naik arus perdana pada awal tahun 1990-an. Mungkin mahu bermain dengan bunyi sampling dan peranti synthesizer.


    SANG papa rock, Ramli Sarip banyak mengusik M.Nasir. Katanya Nasir adalah lelaki anggun 2011.


    Dalam rangka yang sama, penghulu enam anak ini juga sedang merencana sebuah konsert untuk tahun ini. Rindu peminat muzik Nasir semakin melonjak apatah lagi kali terakhir dia beraksi di Istana Budaya adalah pada Mac 2009 lalu.

    Peminat muzik tempatan dahagakan sebuah konsert berskala besar, lebih molek jika di sebuah tanah lapang beratapkan langit. Biar puas menari dan menyanyi.

    "Adalah tu. Sedang merancang. Apa yang penting adalah semua penonton seronok," jawabnya dengan ayat mudah, umpama sebuah janji secangkir kopi semanis puan.

    Lafaznya kemudian, dia juga teringin menngadakan persembahan jelajah buat peminat. Ini sebuah keinginan yang masih tertahan.

    Imej angkuh

    Di hujung telinga, ada bunyi-bunyi skeptikal yang terkeluar. Mungkin kerana belum kenal mendalam atau mengenali wajah ke wajah dan bersulam bicara, ada anak muda generasi baru yang meletakkan signal.

    Penulis bertanya situasi ini kepada empunya diri. Dia termenung bertanya semula:

    "Muka saya nampak sombong? Berlagak? "Mungkin sebab wajah ini maka persepsi itu timbul."

    Jujurnya dia melempar respons terhadap hasil karya anak muda. Seorang yang tepat duduknya untuk memberi pandangan itu, Nasir bukan sekadar gelaran. Dia adalah individu yang penuh pengamatan tajam pada kelebihannya.

    "Karya generasi baru ada yang okey, ada yang bagus. Cuma kurang pada lirik, agak teruk. Mereka tiada benda nak cerita untuk zaman sekarang. Komposisi muzik ada benda baru yang mahu diberikan. Semangat mereka juga bagus," jujur seorang penulis yang sering menyapa khalayak dengan situasi rakyat.


    RASA ada tanggungjawab dalam gelaran Datuk yang diberikan namun M. Nasir yang satu ini selesa disapa dengan nama pentasnya.


    Bersama kumpulan Kembara dahulu, dia pernah bersahabat melalui lirik dengan adanya lagu-lagu seperti Ekspres Rakyat, Impian Seorang Nelayan, Kami Orang Melayu, Penjual Surat Khabar dan Sesat Di Kuala Lumpur.

    "Tetapi ada yang buat sahaja lagu (semberono), banyak buat kerana terpengaruh dengan grup yang mereka idolakan. Jadi muziknya jadi seperti yang mereka puja. Itu susah mahu elak," luah Nasir bagai seorang abang.

    "Mungkin setelah dua atau tiga album, mereka ini akan dapat bunyi sendiri dan itu adalah kejayaan. Tapi untuk zaman sekarang, banyak perkara tidak tahan lama termasuk ketahanan sesebuah lagu. Zaman ini perlu cari sesuatu produk yang cepat meletup. Kena cepat buat impak. Kalau tidak akan kendur dan hilang," katanya.

    Penerangannya berlanjutan, bak memasang mata helang meninjau dari langit akan dunia seni tempatan sekarang.

    "Zaman ini ada dua situasi. Sama ada kena buat impak besar dan kemudian diberi peluang. Atau ada sesuatu 'barang', kerja kuat dan kemudian dilihat ada potensi besar dan kemudian diberi peluang. Sukar untuk mengagak. Tapi itulah dia," tambahnya.

    Siapa kata dia bermusuhan, cuma mungkin dia hanya bersahabat dari kejauhan, melihat peredaran yang terjadi. Mendalami dan menebak cuaca industri.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Zul malu cerita dalam kain

    Posted:

    Zul malu cerita dalam kain

    Zul malu cerita dalam kain



    DIA cuma tersenyum dan anak matanya bersinar-sinar tatkala memberikan jawapan berbasa-basi. Begitulah respons spontan yang selalu diberikan aktor berkarakter, Zul Huzaimy Marzuki, 33, setiap kali diterjah soalan status rumah tangganya dengan Nor Dalilah Muhammad, 29.

    Paling tidak, dia akan berpeluk tubuh, tersenyum kemudian merayu, usahlah diungkitkan cerita 'dalam kain.' Sebagai lelaki, Zul yang bergelar Pengetua Rumah Aktor Seniman itu bijak untuk menutup pekung di dada.

    Ternyata, senyum dan keramahannya itu perisai gudang rahsianya, namun, kenyataan Dalilah kepada sebuah portal hiburan akhirnya mengesahkan segala-galanya.

    Zul dan Dalilah sah bercerai talak dua pada 1 Julai tahun lalu di Mahkamah Rendah Syariah Kajang, Selangor. Mereka pernah bercerai sekitar 2008 tetapi rujuk tidak lama kemudian.

    Masih mahu membenamkan kisah kegagalan itu daripada bacaan umum, lelaki yang sudah lapan bulan menduda itu akhirnya sudi berkongsi sedikit rasa. Dia bercakap tentang sikapnya yang banyak mengunci mulut, kenakalan sendiri yang dikatakan menjadi punca berputus ikatan dan kebebasan kembali bergelar orang bujang.

    SENSASI BINTANG: Sudah hampir lapan bulan bercerai, dan perkara itu didedahkan bekas isteri, mengapa Zul memilih untuk berdiam diri?


    ZUL HUZAIMY bersama anaknya, Awal Haziq dan bekas isteri Nor Dalilah ketika merakamkan fotografi hari raya untuk Kosmo! tahun lepas. Ketika itu mereka sudah sah bercerai.


    ZUL HUZAIMY: Bila sudah bercerai untuk apa perlu kecoh-kecoh. Benda sudah jadi.

    Masih ada peluang untuk berbaik-baik?

    Hubungan kami masih baik dan peluang (untuk rujuk semula) itu masih ada cuma, saya dan Dalilah sudah sepakat mahu membawa haluan masing-masing. Dalam hidup, kita dituntut mencari kehidupan lebih baik, kalau berbaik itu lebih baik, kami pilih untuk berbaik-baik tapi kalau bercerai itu juga untuk kebaikan bersama, kami kena teruskan. Soal anak juga tidak menjadi masalah, sekarang dia bawah jagaan bekas isteri dan tiada halangan kepada saya untuk menemuinya bila-bila masa.

    Kata bidalan, sudah terhantuk baru tengadah, Zul sendiri bagaimana?

    Perceraian boleh membuatkan saya menjadi lebih matang, sedar bahawa hidup bukannya mudah, susah sebenarnya. Bila sudah terjadi perkara sebegini, masing-masing kena fikir apa hikmah disebalik kejadian.

    Pernah timbul rasa bersalah atas perceraian yang berlaku?

    Biarlah jawapan itu saya simpan dalam hati sahaja. Mungkin kami sudah ditakdirkan begini, sudah tersurat jodoh kami setakat itu, jadi saya reda.

    Keluar dari dunia lakonan yang nakal dan banyak sisi hitam, ramai mendakwa Zul sebenarnya nakal?

    Saya biasa sahaja (sebagai lelaki itu normal).

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Fathia takut kucing

    Posted:

    Fathia takut kucing

    Fathia takut kucing


    FATHIA berhasrat meneruskan karjaya seni walaupun setelah bergelar peguam.


    TINGGALKAN DUNIA LAKONAN
    Apabila saya sudah memiliki firma guaman sendiri, mungkin saya akan meninggalkan dunia lakonan tetapi itu masih jauh memandangkan sekarang baru di tahun dua pengajian.

    Buat masa ini, saya meminati kedua-dua bidang, undang-undang dan seni, selagi ada tawaran lakonan dan peminat masih mahu melihat saya, bidang lakonan akan diteruskan.

    IPAD 2 DAN GALAXY TAB

    Saya tidak meminati gajet-gajet terutama gajet yang menggunakan teknologi skrin sentuh. Lebih puas rasanya menggunakan komputer riba dan saya hanya menggunakan telefon bimbit jenama BlackBerry.

    TEMPAT MELUAH PERASAAN

    Ibu dan adik perempuan ialah insan yang menjadi pilihan untuk saya meluahkan segala-galanya. Merekalah orang yang paling rapat dengan saya malah setiap rahsia saya adalah rahsia mereka.

    KONFLIK DI LIBYA DAN BENCANA DI JEPUN

    Sudah tentu bencana gempa bumi dan tsunami di Jepun kerana ia melibatkan jumlah kematian yang ramai sehingga mencecah puluhan ribu orang malah memberi kesan kepada ekonomi. Konflik di Libya juga melibatkan kematian tetapi ia merupakan konflik dalaman sesebuah negara.

    HAIWAN PELIHARAAN

    Sejak kecil lagi ibu dan bapa tidak membenarkan kami adik-beradik memelihara kucing kerana ada antara kami yang menghidap lelah. Kini saya jadi takut dengan haiwan walaupun ada kucing yang comel dan terasa mahu menyentuhnya.

    CUN! DAN DALAM BOTOL

    Saya akan menonton kedua-dua filem tersebut sebagai sokongan kepada filem Melayu tetapi kerana sekarang waktu amat genting, sibuk dengan belajar jadi susah sikit untuk pergi menonton.


    IBU dan adik perempuan sering menjadi pendengar setiap keluh-kesah Fathia.


    NAMANYA kini sedang mendaki puncak namun, Nur Fathia Abd. Latiff, 24, rela menolak banyak tawaran demi segulung ijazah.

    Pelakon yang pernah muncul ayu bertudung itu sedang berada dalam saat-saat terakhir bagi menghadapi peperiksaan akhir semester dalam jurusan undang-undang.

    "Saya terpaksa tolak tawaran kecuali sebuah drama yang akan memulakan penggambaran dua hari selepas peperiksaan tamat," kata Fathia yang akan menghadapi peperiksaan selama empat hari bermula 20 April nanti.

    Kali ini, dia bakal berganding dengan aktor yang sudah dikenali ramai, Fizz Fairuz, dalam sebuah drama bersiri berunsur Islamik yang akan ditayangkan di saluran Al-Hijrah.

    Mengisahkan pasangan yang mendapat pelbagai tentangan kerana membuka sebuah hotel di kawasan pelacuran, penonton sekali lagi bakal melihat Fathia dengan imej bertudung.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Zon Artis

    Posted: 02 Apr 2011 11:40 PM PDT

    Zon Artis


    Amy Search Pengetua AF9

    Posted: 02 Apr 2011 07:06 AM PDT

    Saturday, April 2, 2011 22:06

    AMY SEARCH PENGETUA AF9

    Amy Search pengetua Akademi Fantasia 9.

    Related Posts with Thumbnails

    Tempat telak iklan yang sungguh berkesan dan berbaloi

    2 Responses to "Amy Search Pengetua AF9"

    1. syok.my says:

      April 2nd, 2011 at 11:59 pm

    Leave a Reply

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Wardina Terbit Buku Agama Kanak-Kanak

    Posted: 02 Apr 2011 02:36 AM PDT

    WARDINA TERBIT BUKU AGAMA KANAK-KANAK

    Pengacara Malaysia Hari Ini (MHI), Wardina Safiyyah bakal menerbitkan dua buah buku terbaru tulisannya berjudul Mama, Saya Bosan dan Mama, Saya Nak Solat pada April ini.

    Berkongsi sedikit tentang idea untuk menghasilkan buku Mama, Saya Nak Solat, Wardina lebih gemar mengambil contoh daripada perkembangan anak sulungnya, Amna Nafessa, 7.

    "Alhamdulillah, Amna tidak pernah tinggal solat walaupun baru berusia tujuh tahun. Dia juga sudah mengenakan hijab. Melihat apa yang dilakukannya membuatkan saya rasa gembira kerana bukan mudah untuk mendidik anak-anak menjadi seorang muslim yang berkualiti.

    "Seperti ibu bapa lain, saya juga mengimpikan anak-anak saya menjadi muslim yang bijak dan tidak meninggalkan solat," – Wardina

    Jika anda berminat untuk berkongsi masalah atau apa-apa perkara tentang anak-anak, anda boleh menghantar pendapat atau soalan di laman web Facebook Wardina Safiyyah OfficialPage atau emel wardina.dina@gmail.com.

    Wardina juga dalam perancangan untuk menubuhkan pusat untuk kanak-kanak belajar tentang nilai-nilai murni dan kemahiran berkomunikasi dengan publik pada tahun hadapan.

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    OHBULAN!

    Posted: 02 Apr 2011 11:38 PM PDT

    OHBULAN!


    Live Update : Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

    Posted: 02 Apr 2011 09:23 PM PDT

    Kami sibuk packing barang-barang seperti kamera, lensa kamera, Mac Book, charger & Celcom Broadband 3G untuk membuat live update sempena Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 yang akan berlangsung malam ini di Arena Of Star, Genting Highland.

    Ikuti pula Twitter Ohbulan bersama 7388 followers yang lain untuk spyshot yang lebih menarik, pasti tidak ada di mana-mana. Manakala, anda boleh mendapatkan arkib artikel ABPBH 2010 di bahagian sidebar kiri, atau lebih mudah klik Koleksi Artikel ABPBH 2010.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Amy Search, Dilantik Sebagai Pengetua AF9.

    Posted: 02 Apr 2011 08:48 PM PDT

    Bukan satu kejutan pun, nama Amy Search memang dalam jangkaan kami. Kiranya, kami memang tabik spiring terhadap 'orang dalam' kami yang membocorkan rahsia ini. Terlebih dahulu, kami mengucapkan tahniah buat Amy Search yang telah diberikan kepercayaan oleh pihak Astro untuk menerajui Akademi Fantasia 9. Paling istimewa, AF9 merupakan musim terakhir yang akan diterbitkan.

    Ada juga kami menerima cadangan pihak tertentu untuk membuat konsert All Star Akademi Fantasia. Konsepnya sama seperti Maharaja Lawak. Imbas kembali, sejak musim pertama AF, sudah 8 orang ditabalkan sebagai juara. Bermula daripada Vince, Zahid, Mawi, Faizal, Mila, Stacy, Hafiz & Shahir. Untuk musim terakhir pula, berdasarkan pemerhatian kami di konsert tirai, masih belum ada yang kami berkenan di hati. Tidak mengapa, bagi chance dulu.

    Mengenai ura-ura Ahmad Dhani sebagai pengetua pula, ada yang agak kecewa apabila selebriti besar Indonesia itu tidak menerima restu daripada majoriti rakyat Malaysia. Kata mereka, kalau Ahmad Dhani masuk, at least boleh guna backdoor untuk membolosi pasaran Indonesia.

    Itu kata mereka, masing-masing ada pendapat sendiri. Kami pula tidak kisah, mana-mana selebriti pun okay, janji pengalaman yang dibawa oleh selebriti itu memang champion.

    Sekali lagi, kami ucapkan tahniah buat Amy Search. And please, no more feewit kay?

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

    Posted: 02 Apr 2011 11:29 PM PDT

    Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


    Gambar & Ulasan Konsert Tirai Akademi Fantasia 9

    Posted: 02 Apr 2011 09:11 PM PDT

    Sekarang Budiey berada dalam bas Sinarmas untuk naik ke Genting, Malam ini Anugerah Bintang Popular akan berlangsung. Dan ada 2 event untuk media diadakan sebelum anugerah ini berlangsung. Jadi, terpaksa naik awal dan dijangka sampai dalam jam 1 tengahari.

    Semalam telah berlangsung Konsert Tirai Akademi Fantasia 9. Seramai 12 orang pelajar AF9, Aida, Laika, Nera, Miza, Eka, Lena, Amir, Afif, Raqib, Kay, Erul dan Azri telah menunjukkan vokal dan persembahan masing-masing. Macam-macam perangai dan karakter ada pada pelajar kali ini. Yang kelakar ada, yang lurus bendul pun ada. Ulasan Konsert Tirai AF9 pastinya akan ditulis oleh blogger-blogger yang terkenal di Malaysia.

    Apa pendapat korang dengan Konsert Tirai AF9 semalam? Okay tak?

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Hafiz

    Akademi Fantasia 9

    Shahir

    Akademi Fantasia 9

    Zahid

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Akademi Fantasia 9

    Ada yang kata, Erul ni cakap aje minat KPOP, Sebut Annyonghaseyo Pun Tak Betul? Mmm… Budiey tak pasti, sebab Budiey tak tahu cakap bahasa Korea ni. Tapi performance Erul gempak apa semalam. I like! Vokal pun lantang dan tepat. Good luck Erul.

    Tags: , , , , , , , , , , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Foto Marsha, Kefli, Fitri, Bob, Nurul, Reza di Konsert Akademi Fantasia 5
  • Blog Terbaru Fatin – Akademi Fantasia 5
  • Gambar Kekasih Alif AF6
  • Senarai Penuh 14 Nama Pelajar Akademi Fantasia 6
  • Konsert Mingguan Akademi Fantasia Di Istana Budaya?
  • Profile Rina Akademi Fantasia 6
  • Amy Search Pengetua Akademi Fantasia 9
  • Hafiz Juara Akademi Fantasia 7
  • Senarai Lagu Untuk Konsert Pertama Akademi Fantasia 5
  • Gambar Pelajar Akademi Fantasia 7 YAZID
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Gambar Shaheizy Sam di Anugerah Bintang Popular 2010

    Posted: 02 Apr 2011 08:30 PM PDT

    Gambar Shaheizy Sam di Anugerah Bintang Popular 2010.

    Hadir di sesi merasmikan & acara testing baju untuk ABP tajaan Lord's Tailor pada hari Jumaat lalu, Shaheizy Sam begitu ceria mendapat baju baru. Maklumlah dapat free, siapa tak nak. Lepas pakai boleh simpan kat rumah. Terima kasih banyak untuk Lord's Tailor.

    Kali ini, seramai 11 orang selebriti telah ditaja oleh pereka fesyen terkenal, dan Budiey rasa semua rekaan sangat sesuai dan menepati tema, Modern Classic. Pemilihan fabrik yang agak gelap dan kelabu dengan garis lurus selari. Kalau ABP tahun lepas, ramai yang pakai baju petak-petak dan berwarna-warni. Tapi kali ini nampaknya, tiada lagi fesyen caca marba. Semua nampak macam pelakon Hollywood zaman dulu.

    Budiey sempat borak-borak santai dengan Shaheizy Sam. Secara tak langsung, Sam menganggap ABP tahun ini satu percutian baginya. Kerana keesokannya, Sam akan terbang ke Korea untuk pengambaran filem Aku Ada, Kau Ada?

    Video Temubual Budiey Bersama Shaheizy Sam Sempena ABPBH2010

    Kalaulah Shaheizy Sam ni hidup di zaman-zaman 60an dulu mungkin beginilah stailnya. Dengan topi ala Charlie Chaplin dan pakaian klasik. Ini sebagai teaser untuk korang, Shaheizy Sam akan menggayakan pakaian ini tajaan Lord's Tailor di ABP.

    Lebih kurang macam ni lah nanti Sam akan berjalan di karpet biru di puncak Genting pada malam ini.

    Shaheizy Sam

    Shaheizy Sam

    Shaheizy Sam

    Shaheizy Sam

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Senarai Finalis Top 5 Anugerah Bintang Popular 2010
  • Gambar Stacy di Anugerah Bintang Popular 2008
  • Sekitar Sidang Media Anugerah Bintang Popular 2007
  • Gaya Moden Klasik Lords Tailor Anugerah Bintang Popular 2010
  • Shaheizy Sam Persis Samurai di Masquerade Party Media Hiburan
  • Keputusan Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2008
  • Anugerah Era, Anugerah Era, Pemenang Anugerah Era, Ulasan Anugerah Era 07
  • Gambar Sekitar Road Tour ABPBH 2010 di The Mall
  • Gambar Selebriti di Sidang Media Anugerah Skrin 2010
  • Lords Tailor Taja Baju Zizan Raja Lawak ABPBH 2010
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Sensasi

    Posted: 02 Apr 2011 11:11 PM PDT

    Sensasi


    Pelawak Veteran cabul pelajar perempuan lebih 3 kali

    Posted: 02 Apr 2011 07:14 AM PDT



    Huuu,ape nak jadi nie..dah tua pun masih tak sedarkan diri..siapakah gerangan veteran tersebut..? dalam sebuah forum hiburan tempatan ramai yang membuat spekulasi pelakon/pelawak yang berlakon dalam drama Puteri.Mungkin kebetulan sebab umur yang dinyatakan itu..itu cuma spekulasi umum..

    Tapi Pihak polis belum mengumumkan nama si pencabul sebab dia kini diburu Polis,kira hilang la..

    Nampaknya industri hiburan kita akan gempar lagi bila dapat tahu siapa gerangan pelawak veteran itu.

    kalau sensasi jadi pelajar tue..awal-awal kena,sensasi dah mengamuk mcm org gila sambil tendang2 anu dia..huhu..

    Baca Berita sepenuhnya:

    Seorang pelawak berusia 63 tahun yang popular sejak era 70-an diburu polis selepas seorang pelajar perempuan membuat laporan mendakwa dicabul lebih tiga kali lelaki itu.

    Lebih keji, pelawak otai yang lebih memberi tumpuan dalam bidang pengarahan itu dikatakan menyogok sejumlah wang kepada pelajar berusia 13 tahun itu dengan harapan mangsa patuh kepada arahan, selain tidak membongkar kejadian itu kepada ahli keluarga serta orang ramai termasuk ibu saudara mangsa yang juga rakan baiknya.


    Difahamkan, pelajar malang itu dicabul lebih tiga kali sejak Disember 2010 hingga pertengahan Mac lalu, di dua kediaman berasingan milik ibu saudara mangsa di Kepong dan Klang, selain beberapa kali di luar kediaman berkenaan apabila mereka bertemu.

    Akibat tidak tahan dengan perbuatan keji itu, pelajar terbabit membuat laporan di Balai Polis Jinjang, kira-kira jam 10 pagi semalam.


    Sumber polis berkata, kejadian pertama berlaku kira-kira jam 11 malam Disember tahun lalu di sebuah rumah di kondominium di Kepong apabila mangsa dicabul di kediaman ibu saudaranya itu.


    Beliau berkata, ketika kejadian suspek berkunjung ke rumah berkenaan kononnya melawat ibu saudara mangsa yang juga rakan baiknya.

    "Bagaimanapun, selepas berbual lebih 30 minit, ibu saudara mangsa mendakwa letih dan mahu tidur sebelum mengarahkan suspek berehat dalam bilik tetamu jika tidak mahu pulang.


    "Suspek bersetuju sebelum masuk ke bilik berkenaan. Lima minit kemudian suspek keluar semula sebelum memanggil mangsa masuk ke dalam bilik berkenaan dan meminta mangsa mengurut badannya," katanya.

    Mangsa pada mulanya menolak, namun bersetuju berbuat demikian selepas dipujuk suspek.


    "Sebaik masuk ke dalam bilik itu, suspek dikatakan mencium mulut dan pipi mangsa serta memegang bahagian sulit mangsa.


    "Tersentak dengan perbuatan itu, mangsa berlari keluar dari bilik. Bimbang mangsa mengadu kepada ibu saudaranya, suspek memohon maaf, selain berjanji tidak akan mengulanginya.


    "Termakan pujukan suspek, mangsa bersetuju merahsiakan perbuatan itu. Malah, suspek dikatakan menyogok RM100 kepada mangsa sebelum berpura-pura insaf dengan keterlanjurannya itu," katanya.


    Sumber berkata, kejadian terbaru berlaku pertengahan Mac lalu kira-kira jam 5.30 petang di sebuah lagi rumah ibu saudara mangsa di Klang.


    "Kejadian berlaku dalam tandas di rumah berkenaan apabila suspek meluru masuk sebelum mencabul mangsa yang ketika itu ingin membuang air. Kali ini, bertindak lebih ganas ketika memegang bahagian sulit dan payudara mangsa," katanya.


    Difahamkan, suspek sekali lagi memberikan wang RM100 kepada mangsa untuk menutup mulut.


    Biarpun mangsa enggan menerima wang berkenaan, suspek dikatakan meletakkan wang itu di atas meja sebelum meninggalkan rumah berkenaan.


    Sumber berkata, disebabkan mangsa masih mendiamkan diri selepas insiden itu, dia dikatakan dicabul lagi suspek setiap kali bertemu ataupun apabila suspek berkunjung ke kediaman ibu saudaranya itu.


    Tidak tahan dengan perbuatan itu, mangsa memberitahu ibu saudaranya sebelum mereka tampil membuat laporan di balai polis.


    Katanya, sehingga kini, suspek masih belum ditahan, namun usaha memburunya giat dijalankan dan kes disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan.


    Sementara itu, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu namun enggan mengulas lanjut.-=\

    Video: Maharaja Lawak minggu pertama ,siapa lawak,siapa tak lawak

    Posted: 02 Apr 2011 06:44 AM PDT

    Maharaja Lawak ,sebuah program baru di Astro yang menampilkan juara,naib juara dan tempat ketiga dalam rancangan Raja lawak sebagai peserta..

    Jadi pelawak kesukaan ramai yang dah kira biasa melawak dlm TV dan belakon filem pun join ,Johan,Zizan,Nabil dan ramai lagi..jadi semua berpendapat mesti Maharaja Lawak nie bikin riuh satu studio dengan gelak tawa dari pelawak2 hebat.

    Yang pasti ramai yang memang high expectation kat Jozan,sebab derang memang kelakar kan..dan gandingan serasi lah katakan..

    Tapi bila tengok maharaja lawak minggu pertama memang agak menghampakan sebab Jozan tak berapa nak lawak..mcm syok sendiri nak cerita kehebatan jadi artis...Jozan dikatakan juri over-confident...

    Lawak-lawak peserta lain ada yang kelakar,ada yang kureng..

    Yang berjaya menghiburkan org ramai antaranya Nabil.nampak persediaan rapi nabil.dan yang pasti Nabil nie memang lancar bercakap,tak pelupa,jadi bila buat lawak ,menjadi la..kelakar sgt...cuma masa pendek sgt..sensasi nak gak tau nape dia dilempang..hehe

    Masa musim raja lawak yang lepas,sensasi suka dengan kumpulan Balas...dlm Maharaja Lawak,kumpulan Balas pun best jugak.. Tajuk lawak mereka minggu pertama nie:Hantu Mak cik Karipap..mungkin dpt idea sebab juri (mamat Khalid) kan pengarah Filem hantu komedi ,Hantu Kak Limah Balik Rumah ...





    yang paling kesian dengan Amir,eh Amir dulu dapat nombor berapa ek dalam Raja Lawak?kenapa dier boleh masuk Maharaja Lawak??
    Amir agak kurang petah,mungkin sebab loghat kelate nya pekat susah nak buang..
    dan lawak Amir lah yang paling kurang meneyrlah dalam Maharaja Lawak nie..aduh..kesian Sensasi tengok..



    Walaubagaimanapun,tiada penyingkiran utk minggu pertama.

    Society of Sistas…Moment membesar dengan rakan karib bersama LipIce

    Posted: 02 Apr 2011 04:35 AM PDT

    Bercakap tentang Lipice memang banyak kenangan manis yang saya pernah lalui dengan Lipice sehingga kini,terumata sekali semasa tempoh membesar sebagai seorang remaja…Maklumlah,menjadi remaja bukannya semudah yang disangka,waktu remajalah yang paling konflik untuk menentukan siapa diri kita yang sebenarnya.Adakah kita seorang yang rendah diri,atau sentiasa mempunyai semangat dan keyakinan diri.

    Sebelum nie tentu korang semua dah tahu kisah saya di zaman persekolahan,ala masa mula-mula nak cuba bermekap…Ketika remaja jugaklah saya jatuh hati kepada seseorang dan adanya lipice,membantu meningkatkan keyakinan diri saya…

    Bahkan sampai skrg saya masih lagi bersama si dia…. tak perlu tergesa-gesa untuk jadi dewasa,dengan lipice,ia membantu saya berasa lebih berkeyakinan dan berpenampilan menarik :P


    Saya ada seorang adik perempuan yang kini menginjak remaja.Cepat betul masa berlalu,dulu dia cumalah seorang kanak-kanak Ribena yang riang gembira tanpa apa-apa masalah.Kami memang rapat,dia selalu akan masuk bilik saya dan kami akan bersembang dan bergurau senda bersama-sama.

    Kalau dia ada apa-apa masalah dia pasti akan cerita pada saya,maklumlah adik bongsu..memang manja sikit.mcm-mcm cerita dan rahsia yang kami kongsi bersama.kadang-kadang waktu saya tengah berwebcam dengan "si dia",adik saya akan sibuk nak join kami bersembang…



    Kebelakangan nie saya tengok dia berkelakuan pelik.suka sangat nak pakai pakaian saya,mintak nak beli kasut tumit tinggi 5 inci sampai mak pun terkejut tengok taste dia..punyalah nak bergaya sakan kalah mak datin.kadang-kadang penampilan yang diingininya Nampak sangat "tua"..dia juga suka nak pakai lipstick mak,kononnya nak nampak cantik bergaya.Tapi mak bising,suruh dia behave,jangan nak mengada.




    Adik mula buat perangai,kadang-kadang nak ajak keluar pun susah,kalau ada aktiiti petang,sukan atau unit beruniform,dia suka sangat ponteng.adik berubah jadi seorang yang kurang aktif.mungkin dia malu kelihatan pucat dan lesu dan kurang keyakinan diri.

    Malam itu mcm biasa kami bersembang,saya pun menasihati adik saya,"Adik,adik masih remaja lagi,tak payah la nak jadi mcm org tua,nak pakai mekap,nak pakai kasut tumit tinggi semua.Semua orang teringin nak jadi remaja tau,jadi jangan sia-siakan masa remaja adik skrg.enjoy your youth while you can.." Tapi kata adik,dia rasaa tak cantik,dia nak bibir yang sihat,cantik dan berseri .Dia Tanya apa yang saya gunakan untuk bibir?Saya pun kongsikan keluaarkan sesuatu dari handbag dan beri kepada adik."Nah ,cuba pakai nie,LipIce,bagus tau untuk bibir,nanti kalau adik pakai nie,bibir akan Nampak lembut,sehat,dan cantik,cubalah.."..Adik saya pun cuba pakai,dan dia sangat suka dengan bau strawberry yang wangi.

    Semenjak itu,adik saya selalu nak pinjam LipIce saya.saya pun belikan satu untuk dia,dia makin ceria dan berkeyakinan.Dia tak perlu lagi nak curi-curi pakai lipstick mak sebab dengan lipice,menyerlahkan kecantikan semulajadi dan keremajaan adik.




    Dengan LipIce hubunagn saya dengan adik bertambah rapat.Saya rasa seronok menjadi sebahagian drpd waktu membesar adik,dan membantunya meningkatkan keyakinan diri. Inilah yang dinamakan Sisterhood,always Share your moment with LipIce.

    Oh ya,siapa yang belum like page Facebook LipIce??Ada yang menarik menanti anda skrg nie wahai gadis gadis sekalian…Nak tahu apa??
    http://www.facebook.com/MyLIPICE




    LipIce Facebook sekarang ada applikasi menarik yang membolehkan anda bersama "your sister" tak kira la adik anda ,kakak,mahupun kawan baik anda mendapat satu LipIce setiap seorang.LipIce akan menghantarkan satu kad,bersama LipIce kepada rakan baik anda dan jugak anda.


    Mudah je,Cuma perlu like Faceook Lipice Malaysia,kemudian,masuk ke applikassi SOS


    .

    Langkah 1: Hias upload gambar,kemudian hias kan ruangan anda bersama rakan baik anda



    Kedua: Tulis saat manis anda dengan lipice ketika anda bersama rakan baik anda



    Ketiga: Hantar kepada rakan anda tadi



    Ke-4: Tulis butiran anda supaya LipIce dpt dihantar erus ke alamat anda.
    Kelima: Rakan anda akan disuruh menulis butiran supaya dia menerima satu Lipice.dan dia juga boleh menulis pesanan untuk dihantar bersama…


    Tadaaa~siap dah,setiap sorang bakal menerima satu LipIce setiap sorang…seronok kan dpt LipIce percuma…mudah sangat.



    Nak tengok bagaimana bungkusan yang bakal anda terima??


    Macam nie la menarik kan..lepas tue boleh gunting,ipat ikut garisan,dan boleh buat hiasan kat Meja dengan gambar anda bersama Rakan baik anda…






    Aplikasi Facebook SOS ( Society of Sistas) hanya akan berlangsung sebulan bermula 24March sampai 24 April…Jadi kalau anda nak berpeluang menyertai,Like Facebook Lipice skrg ok…
    http://www.facebook.com/MyLIPICE

    My Blog List